Prvorodička 25+2tt. Co trápí / trápilo Vás?

adluska1201
29. zář 2019

Za tu cestu s miminkem jsem zhubla 3kila. Doktor říká, že miminko je v pořádku, výsledky mám super a i jiná vyšetření. Jím jak potřebuji (někdy mi přijde, že jím až moc) a stejně to nahoru nejde. Né že bych to úplně chtěla, ale mám pochybnosti. Plus mě trápí časté (1-3 týdně) “menstruační bolesti” nebo jestli to mám jen “v hlavě” nevím. Co trápí / trápilo vás?

andrejicek24
29. zář 2019

Tak já mám teď nepříjemné tlaky a píchání dole.. Pohyby cítím. Taky nevím co to může bejt. A za dva dny začínám 25tt. Snad je vše ok. A jinak buď ráda že nejdeš s váhou nahoru.. Já už mám nahoře 10kg

lieselmeminger
29. zář 2019

@adluska1201 Hlavně v klidu. 😊 Já asi do 30tt nepřibrala ani kilo a první trimestr jsem kvůli nevolnostem spíš hubla. 😃 Po tom 30tt to teda bohužel šlo nahoru. 😃 Ale stejně, každá přibere jinak a není to svědectví o správném těhotenství. Ani teď nevypadám, že bych měla do měsíce rodit a přitom je miminko v pořádku (odpovídá tabulkám) a vody mám také dostatek. Jenom to bříško nerostlo a pořád není nijak moc veliké. 😊
Co se bolestí v podbřišku týče, v druhém trimestru jsem na ně trpěla hodně. Šlo o bolesti vazů, pomohlo mi na to brát hořčík. 😊 Ten je ale pak později potřeba vysadit, pokud se bere moc dlouho, může být miminko přenášené. 😊

adluska1201
autor
30. zář 2019

@lieselmeminger Kdyby mi aspoň zůstala váha, kterou jsem měla na začátku těhu, ale to že místo ustálené váhy nebo přibírání spíše hubnu mi děla starosti.

laka_lacenda
30. zář 2019

Pokud je podle doktorů miminko v pořádku a nic mu nechybí, tak nemáš jedinej důvod se znepokojovat. Pokud jis úplně normálně a nedrzis žádný diety. 🙂 Bejt tebou, byla bych ráda. Já pribiram hruzostrasne: 5 týdnů do terminu a plus 15-16kg. Neprejidam se, do konce srpna jsem i dost sportovala a i teď se trochu snažím...Neudělaš nic, každé tělo je jiné.

ah1234
30. zář 2019

@adluska1201 a kolko si vazila pred tehu ? Ludia s nadvahou zvyknu aj schudnut pocas tehu..

Inak ja som mala pribrala za cele tehu minimum, z 48kg na 54kg a to 2kg som dala za 2 posledne dni, ked sa telo pripravovalo na porod a ja som jedla jak sibnutav nemocnici. Maly sa narodil s 2.6kg ako uplne zdrave dieta 🙂 do 6 mesiaca som nepribrala snad ani gram, prve tyzdne som chudla jak som grcala a bolo mi zle.

adluska1201
autor
30. zář 2019

@ah1234 75kilo jsem měla, když jsem otěhotněla, takže jsem byla tak akorát.

ah1234
30. zář 2019

@adluska1201 samozrejme zalezi aj na vyske, sle zvacsa zo 75kg je co chudnut takze by som si z toho nic nerobila zatial ak sa jedla o 2-4 kila 🙂 najviac sa zvacsa aj tak pribera neskor v tehu - ked pribera miminko samotne 🙂 Ked chudla moja sesternica lebo furt zvracala a uz mala 43kg, tak to riesili 🙂 nehovorim ze to nesledovat, ale doktor by to urcite riesil keby to videl ako problem 🙂

zvaskova
30. zář 2019

@adluska1201 Taky jsem s prvním synem hubnula celkově 8kg pak postupné pribirani a nakonec jsem rodila 8kg navíc. Syn měl 3650g 51cm a celou dobu bezproblémové těhotenství. Držím palečky, určitě je vše v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru