První pohyby - ze začátku bublinky a v 19tt necítím nic

svatkafojta
19. únor 2015

Ahoj holky,
chci se jen zeptat...čekám první mimčo a pohyby, takový bublinky jsem ucítila už cca 17. týdnu a čím se posouvám dál a dál tak už necítím ani ty bublinky a vlastně ani nic jiného.Byla sem na kontrole 9.2 a vše bylo v pořádku ale všichni už mluví o pohybech a já zas nic...nechci zbytečně plašit ale kdyby bylo nejhůř nebo něco se dělo, tak to snad moje tělo pozná třeba tím, že mě bude něco bolet atd.? Nebojte není potřeba mě uklidňovat a chlácholit a říkat, že se stát nic nemůže - stát se může vždycky všechno ale jen mě zajímá jestli to měl taky někdo podobně 🙂 předem děkuji

evcann
19. únor 2015

@svatkafojta Ahoj, tak si porid angelsound a budes mit klid 🙂 jakmile se ti neco nebude zdat tak sup poslechnes srdicko a vis, ze je vsechno v pohode. Ja takhle byla v prvnim tehu zbytecne 3 u doktorky, ze se mi nezdaly pohyby a ted mam prave ten angelsound a parada, ja jeste pohyby taky nejak nemam, takze kdyz se chci uklidnit tak si miminko poslechnu a jsem v klidu. Super vec.

ilonkaseda
19. únor 2015

@svatkafojta v 19 týdnu u prvního těhotenství ještě nemusíš nic cítit,ono to přijde neboj

mysonek
19. únor 2015

@svatkafojta v tomto týdnu většina prvorodiček vůbec pohyby necítí. A miminko se mohlo pootočit, takže si je cítila a teď nic. Já u prvního cítila až po 20. týdnu, teď podruhé v 17. týdnu, pak ale skoro týden nic a až potom celkem pravidelně. Takže neboj, je to normální.

svatkafojta
autor
19. únor 2015

Holky, děkuji za rady 🙂

merilinka
19. únor 2015

@svatkafojta Je ještě brzy,neboj 🙂 a opravdu Angelsound je super věc!!!!!!!!!! Hrozně mi to pomáhá,stačí chvilinka a slyším srdíčko,starosti jsou pryč 🙂

romcilena
19. únor 2015

Ahoj, čekám druhé, jsem v 21tt a pohyby ještě také necítím. Buď v klidu 🙂 A při první jsem je cítila až někdy na 25. týdnu. 🙂

berblin
19. únor 2015

Já jsem v 21tt a pohyby zatím také nic. Včera jsem byla na kontrole, ale vše je v pořádku, tak si musím počkat 🙂 asi budu mít lenocha, anebo si šetří síly, až bude mezi námi 🙂

sannnya
19. únor 2015

@svatkafojta jsem 22tt a pohyby jsem začala cítit teprve minulý týden, jinak celou dobu jsem měla jen motýlky a to dokonce asi od 14tt 🙂 teď jde citít trochu i z venku 🙂 u prvorodiček je to normální......neboj to příjde 😀

reketka
20. únor 2015

A treba je to navic trochu lenoch a libi se mu u tebe, tak nema potrebu te stouchat 😉 Taky zalezi na umisteni delohy a tak.Jeste cas 😉

svatbataz
20. únor 2015

Prvorodička by měla pohyby cítit cca ve 20-22tt... ty, co je cítí dřív, to mají jako bonus, tak klid 🙂

polaks
20. únor 2015

@svatkafojta V klidu u prvého tehu je normálne,že ucítite klasické prvé pohyby až v 20-22 týždni...takže kľud..

slavicky
20. únor 2015

Taky jsem to tak měla 🙂 bublinky v 17tt a pak jen semtam něco, když jsem se hodně soustředila. Ve stoje jsem je necítila vůbec, jen v sedě. Je to úplně normální 🙂 Taky záleží jestli máš placentu na přední nebo zadní straně a taky jestli jsi hubená nebo silnější 😉

nonacek
20. únor 2015

jsem ve 14 +5 tt. a cítím "pohyby" no spíše takové bublinky ..😉

petrasipkova1
20. únor 2015

Každý to má jinak, já jsem 22 tt a pohyby cítím šíleně, je to děs celý den sedět v práci, malá kope jako čert, do močáku, někam do spodku, .... ale jsem ráda, že jí cítím. A jinak jí cítím už asi tři týdny pěkně. Máme prostě pěknýho dráčka 😉

romcilena
20. únor 2015

@berblin To jsme na tom stejně 🙂 Také jsme byli včera na UZ, vše ok, ale pohyby nic 🙂

deathy
21. únor 2015

Čekám druhý a cítila jsem takový jako tlačení cca od 16tt. A pak najednou nic... a až teď 19.2. jsem dostala kopanec, který se fakt nedal přehlídnout 😀 až jsem s leknutím nadskočila a včera večer jsem začala cítit opět takový tlačení, ale podstatně větší než takový ty "bublinky" a najednou zase kopanec. Pak se tam ještě než jsem usnula nějak mrcasil a zase klid. Tak jsem zvědavá co dnes.. jestli zůstaneme u 1x kop/denně.
Teď už poznám, když se tam nějak vrtí, tak si dám ruku na břicho, protože ty kopanečky byly cítit. Ale taky jsem si říkala, jakto že jsem nic necítila, když už jsem tam před těma dvěma týdnama něco pozorovala..
Na dva týdny si dal pauzu. Takže bych byla v klidu. Ono je to mimčo fakt ještě mrňavý a místa tam má dost, takže než se "odrazí" při tom proplouvání, tak si musíme počkat 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru