První pohyby miminka v 17tt? Lehké šimrání, popíchnutí

hannika08
21. pro 2015

Mám malý dotaz jsem 17+ jsem drobná a bříško už se rýsuje . Sem tam citím na dotek jemné šimrání, a také jemné popíchnutí , které není bolestivé jen mě to upozorní tak jestli by to nemohli být menší pohyby. Miminkob už ve 14 týdno mělo 13,5 cm Děkuji 🙂

barumat
21. pro 2015

Za sebe můžu říct asi tolik - spoj si před sebou k sobě palce a ukazováčky, vznikne ti takový kosočtverec. Teď mírně posuň ty ukazováčky k palcům, aby se kosočtverec zploštil. Výsledný tvar by měl být cca 7-8 cm vysoký a cca 14 cm široký. Takhle si ruce přilož na břicho tak, aby palce byly pod pupíkem (ukazováčky bys měla mít nad stydkou kostí). V tomto prostoru (a opravdu jen v něm, ve většině případů dokonce jen přímo na pomyslný spojnici pupíku a stydký kosti) cítím pohyby já. Mohlo by ti to pomoct a vyfiltrovat pohyby střev a tak. Jinak já začala cítit pohyby v sobotu minulý týden, a pochopila jsem, že všechny ty náznaky z předtím pohyby fakt nebyly. Od té doby cítím miminko často, ale spíš když jsem v klidu a sedím pohodlně mírně zakloněná, nebo si lehnu. Ten pocit pak fakt zaměnitelný není, když se nad tím zamyslím a soustředím se, tak pak fakt vysloveně cítím, že se ve mně něco pohnulo, ťuklo mi na břišní stěnu, nebo se překulilo; je to úplně jiný než pohyb střev, i když ten je k tomu pocitově mnohem blíž, než takové ty bláboly o motýlích křídlech, kutálející se kuličce, šimrání atp.

veraga
21. pro 2015

@hannika08 Klidně už by mohly být. Já první ucítila na začátku 18tt. Taky jsem drobná. Pohyby byly nezaměnitelné. Žádné bublinky ani motýlí křídla, ale pěkný kopaneček. Cítím je pokaždé jinde. První byl vpravo dole, o hodinu později vlevo. Teď ve 22tt mám pocit, že mi tam těch dětí lítá pět. Vpravo, vlevo, nahoře, dole mi břicho rozkopává souběžně.

myskaol
21. pro 2015

já jsem machna a cítila jsem pohyby v 17. týdnu 😀 🙂

lucijenda
22. pro 2015

Urcite mohly. Ja prvni stouchanec citila presne 17+4tt 😀 Bylo to jako kdyz do tebe nekdo dloubne prstem ale zevnitr 😁 Uplne neco jineho nez pohyb strev apod. Pozdejsi pohyby me jen utvrdily ze to bylo opravdu miminko 😉

laskonkamimka
1. led 2016

ahojte aj ja mam take zvlastne pohyby a citim take ako hrcky kde tu a citim take ako kopnutie ale take slabe som 16tt

hannika08
autor
1. led 2016

Tak už jsem 18+4 a už citím že opravdu jsou to mirné pohyby miminka . Jednou jsem i k vůli tomu málem neusla jak jsem byla z toho překvapená a potěšená . Jaké cloumání cítím a opravdu střeva to nejsou 😀 Je to vždy taková bublina co se pěkně sebou háže 😀 . teď už vždy s manželem každý večer před spaním číháme 😀 a už i přes den to zacítím aniž bych se přímo dotýkala bříška 🙂 no je to mazec 🙂

katrinacek
2. led 2016

Holky já se musím taky pochlubit. Dnes jsem 15+6 a nějakou dobu pociťuji divné tepání v bříšku ale včera jsem pocítila šimrání a tak jsem dnešní dopoledne strávila u googlu abych zjistila jestli jsou to pohyby když je to moje první mimčo. A opravdu, dnes jsem se soustředila víc a miminko mi dělá v bříšku bugr, hlavně když ležím u telky. Je to jako kdyby klepalo na bříško zevnitř a je to opravdu zřetelné a za zažívací pohyby nezaměnitelné. 🙂 a to mám na 167 cm a 72 kg takže krev a mlíko, žádná vyžle. A i kdyby jsem měla 100kg tak to zevnitř prostě ucítím 🙂 takže je to hodně individuální.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru