Protilátky v těhotenství anti M

ljaja
16. bře 2018

Ahojky, chtěla jsem se zeptat zda některé z vás také zjistili protilátky anti M v těhotenství...

satyyy
16. bře 2018

@ljaja ja tyto protilatky mam ... nejzjistili mit o v tehotenstvi, ale uz pred tim, pri darovani krve, takze jsem vyloucena z registru darcu krve... ale v tehotenstvi s tim zadny problem nebyl, nikdo nic neresil

ljaja
autor
16. bře 2018

Ahoj děkuji za info, mě zatím trochu vyděsilo, že musím být více hlídáná a chodit častěji na ultrazvuk kvůli měření prutoků..

satyyy
16. bře 2018

@ljaja me nikdo nijak vic nehlidal... dokonce pri prvnim tehotenstvi na to ani neprisli a ja to nikomu nerikala... pri druhem tehotenstvi na to gynekolog z testu krve prisel (mela jsem uz jineho dr.), ale dal se to neresilo

ljaja
autor
17. bře 2018

Děkuji za trošku uklidnění.... uvidím co mi prozradí na příští kontrole... to víš vyděsilo mě to..

zrofka
17. bře 2018

já v druhým těhotenství měla taky pozitivní protilátky.. netuším už jaké to byly.. ale byla jsem sledovaná i na hematologii + gynekolog mi je pravidelně bral krev, zda stoupají nebo klesají.. občas byly jak na houpačce

atevi7
17. bře 2018

Ahojky neboj se, já mám protilátky anti E, taky jsem více hlídána, chodím na fetalni medicínu, kde miminku sleduji prutoky. Jsem 33tt a zatím vše v naprostým pořádku 🙂 já už to Teda zjistila taky dřív, když jsem chtěla darovat krev, taky mě vyřadili z registru. Bude to v pořádku, uvidíš.

ljaja
autor
17. bře 2018

Holky....Děkuji za uklidnění.... Tak snad to dobře dopadne... vyděsila mě sestra po telefonu a na kontrolu jdu až po neděli.... ale vyšli mi už podruhé pozitivně...

katybenesova
18. bře 2018

Jsem o- a u prvního nezjistily ale u druhého ano a při druhém testu se zjistilo že to byl chybný test a opět negativní. ale trošku mě to vyděsilo. Takže ikdyž vyjde pozit. tak to může být omyl.

zrofka
18. bře 2018

@ljaja me kdyz na to prisli hned na prvnim odberu tak mi volala sestricka at okamzite prijdu na dalsi odber,aby se to potvrdilo.... potvrzovalo se to kazdych 14dni... ale vse v pohode.. maleho jsem donosila do 39+6tt... jen co mi ty protilatky zpusobilo nikdo nevi... mozna tranzfuze pri prvnim porodu nebo ten help symdrom

ljaja
autor
19. bře 2018

Ahojky.... nejprve děkuji za odpovědi.... Tak test mi vyšel pozitivní už podruhé.... nejspíše pozůstatek po prvním těhotenství... prý musím chodit na měření průtoku krve a častější odběry.... mohla by hrozit i anemie tak radši více hlídání než ten horší scénář... Tak snad nás to mine...

aletheia
19. bře 2018

Ahoj, nevim, jak je to u anti M, ale ja mam pro zmenu pozitivni protilatky anti-S. Ziskala jsem je pry po transfuzich po prvnim porodu...ted jsem hlidana a od zjisteni chodim do rizikovky, kazdy ani ne mesic odbery a ultrazvuk na prutoky. Nastesti ZATIM mi hladiny nestoupaji...v mem pripade pokud by stouply na titr 16 a vic, museli by pry menit krev miminku skrz delohu, takze doufame, ze na to nedojde..

ljaja
autor
20. bře 2018

Ahojky tak to na tom budeme podobně akorát já jsem žádnou transfúzní neprošla.... mě taky čeká příští poradna už v rizikové jen mi neřekli na kolik by musel stoupnout titr, jinak mám stejný scénář.... taky doufám, že se nám to vyhne....

satyyy
20. bře 2018

Ja taky nevim, kde jsem k tem protilatkam prisla. Nekolik let jsem chodila darovat krev a pak najednou prisel dopis, ze mam protilatky anti M a ze me vyradili z registru darcu a bylo. A to bylo jeste pred detma, na zadny transfuzi jsem nebyla... tak nevim, kde se vzaly.

kamste
20. bře 2018

Zdravíčko, nemám "M" ale "anti-K" - průběh těhotenství jsme dokumentovala v diskusi https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/zvysene-protilatky-rh-jak-dopadlo-vase-tehotenstvi/ Vše dopadlo dobře.
Přeji klidný a pohodový průběh těhotenství.

atevi7
20. bře 2018

Holky mě doktorka říkala, že sem to dostala taky buď z transfuze nebo že syrového masa 😏 taky nevím...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru