Ahoj holky prosím vás mám dotaz, jsem 21tt a dostala jsem od kamarádky vitamíny PREGNAFOLIN plus DHA je to od 13tt nezkazím tím nic když je začnu brát až teď? Nebo je to už zbytečně? Dekuju za odpověď.
@jakreb Na co? Prominte, ale napriklad kyselina listova se doporucuje uzivat i x mesicu pred planovanym tehotenstvim.
Ne kazda zena ma behem tehotenstvi silu na to, resit, aby mela ve strave vse, co potrebuje.
Asi kazda se snazi mit pestrou a vyvazenou stravu, ale ja kolikrat hladovela az do pozdniho odpoledne, protoze mi bylo proste neskutecne zle a ze vseho se mi navalovalo.
Kdybych nebrala vitaminy, tak do sebe tezko dostanu potrebne vitaminy ze zeleniny nebo ovoce.
Nemyslim si, ze je neco spatneho na doplncich stravy.
Nektere jsem uzivala i bez tehotenstvi.
Dnesni doba je holt uspechana a ne kazda maminka (nejen maminka) ma cas premyslet nad tim, jestli ten den do sebe dostala dostatek vsech zivin.
Je to samozrejme kazdeho vec, jaky k tomu ma pristup. Pokud nektera maminka zadne vitaminy nebere, tak at je nebere 🤷🏼♀️
@ema90 Plnidlo (mikrokrystalická celulóza, maltodextrin), askorbát sodný, DL-α-tokoferyl-acetát, plnidlo (isomalt), potahové látky (hypromelosa, mastek, oxid titaničitý, oxidy železa), niacin, pantothenát vápenatý, protispékavá látka (stearan hořečnatý)
Z tohoto duvodu.... Cim mene chemikalii do sebe tehotna dostane, tim lepe. Samozrejme je dobre zvazit, co prevazuje - prospesnost ci skodlivost
@zuzita15 @jakreb
Holky ona ta ruzna plnidla a pridavne latky nejsou skodliva. Jsou bud prirodniho puvodu nebo i chemickeho. Ale takove latky obsahuje napr. i kosmetika. A navic tehotenstvi je lepsi podporit prisunem vitaminu pro spravny vyvoj plodu. Protoze ze stravy toho do tela proste nedostaneme vse. Ale to je muj nazor, nikomu doplnky stravy nevnucuji.
Holky nechtela jsem tu rozpoutat nějaké hadky nebo tak něco, každopádně všem dekuju za odpověď a za názory 🙂.. Podle všeho je těhotenství v pořádku ještě uvidím teď 8.12 na velkém ultrazvuku. Jediné co mi řekli že miminko bude maličké a droboucke.. Vitaminy jsem dostala od kamarádky tak se ptam jen ze mi je lito je vyhodit nebo tak něco ale zároveň nechci brát nic zbytečně.. Vzdycky jsem byla proti tomu cpát do sebe něco co nepotřebuji jen čekám první miminko a nevim co potřebuje ono. 🙂 tak jsem jen chtěla slyšet názory 🙂
@pupinda Vsak jasny, kdyz jsi je dostala, tak je klidne dober a jestli si poridis dalsi je na tvem uvazeni 😊
Urcite bych nedala na jednu radu nekde na diskuznim foru zejo 😀
Vzdycky googlim, ctu vice nazoru a informaci a az pak se rozhoduji.
Uzivej si tehotenstvi a at je vse v poradku 😍
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pupinda
Ahoj, a doted jsi vitaminy neuzivala zadne? No urcite jimi nic nezkazis, prave naopak. Take je uzivam.