Připravování pokojíčku pro naše milované. Kdy jste již měly připravený?

sanyy22
17. led 2021

Ahoj těhulky,Chtěla jsem se zeptat/poradit v kolikátém týdnu jste již měly připravený pokojíček pro mimčo? Jsem v 14+2tt ale mám docela strach, abych to všechno stihla, tak bych chtěla co nejdříve, ale zatím nevíme co čekáme. Paní docentka řekla že to bude na 70% chlapeček ale že to není jisté.

verionka
17. led 2021

Pro prvního syna ve dvou letech, pro druhého plánujeme cca v roce a půl. Do té doby jen postylka a prebalovak v ložnici 😉.

guliii
17. led 2021

Ahoj my jsme ve 33 týdnu vymalovali ložnici a jelikož jsem rodila o něco dřív, tak manžel než jsem přišla z porodnice postavil postylku a udělal přebalovací pult. Pokojíček měl malý hotový teď před Vánoci, ale má ho zatím jen jako hernu. Je mu 1,5 roku. Stejně je nejvíc se mnou v kuchyni, nebo mu otevřu dveře a jezdí na motorce do pokojíčku a zpět.

areh
17. led 2021

Místo pro spaní měl syn v ložnici připravené cca měsíc před porodem. Do vlastního šel v 9 m.

squezy
17. led 2021

@sanyy22 A to už ve 14tt nestihas? :D Vyprdni se na pokojicek a jak pisou holky, sezen postylku a ja doporucuju prebalovak s nejakym uloznym prostorem, kde bude obleceni pro mimco. Pokojicek az pozdeji, jestli tedy neplanujes ho od narozeni soupnout samotneho do pokojiku, kam bys za noc několikrát odbihala.

cilkat
17. led 2021

Do zhruba 4 let ho pokojíček vůbec nezajímal. Postýlku má vedle mě v ložnici, ale spí stejně s náma (postýlka funguje jako zábrana proti padání), hrál si v obýváku, protože chtěl být s námi. Teprve teď kolem pátého roku si začíná hrát v pokoji... To stihneš 😉 .

michaelarousova
17. led 2021

@sanyy22 ja mela pripraveny pokojicek cca v 25tt ,..ja nesnesu nebyt pripravena 😂 postylka byla sice v loznici ale zbytek vvpokojicku☺️ Jen jsem pak doladila barvy podle pohlavi☺️

jakreb
17. led 2021

@sanyy22 Syn od roka sam v detskej izbe-do vtedy sme tam spali s nim kym sme prerábali spalnu. Dcerka od 3.mesiaca v detskej izbe vo vlastnej postielke. Žiadne "odkladanie" dieťaťa ci ine ako je tu spomenute.😉 Budila sa 1x za noc na dojčenie cize ani ziadne extrémne dobiehanie xkrat za noc ako tu tiez padlo. Ale ano kazde dieta je iné a az keď sa narodi uvidis co bude...Ale pripravit sa je fajn. Určite nie cakat do 5rokov dieťata lebo inym to tak vyhovuje.

nattt
17. led 2021

@sanyy22 my dodelavame pokojik tedka, jsem ve 31tt. Ale veci (obleceni, drogerku a dalsi vybavu) jsem vybirala a postupne kupovala od konce 1.trimestru.. ted bych to chtela dovest do konce. Napr. na komody na obleceni+prebalovak jsme cekali dva mesice.. za me radsi vse nachystane s predstihem nez potom byt zaskocena🙂 jinak mimco bude spat taky s nami v loznici, ale pokojik bude mit nachystany. Zalezi, jake mate dispozice v byte/baraku, co vse musite chystat atd...

nagojka
17. led 2021

Ja cekam na prvni screening,tam jdu zitra...a kdyz bude vse v poradku tak uz objednam nabytek do pokojicku.kdo vi kdy to prijde kdyz to bude cela sestava...ale oblecky,a takove ty drobne veci si necham jeste treba za mesic...mi mame v baracku male pokojicky,takze mimco bude od sameho zacatku ve svem,ale ja tam budu mit postel kde budu prvni dny a pak dle potreby spat s nim...nechtela bych vyhanet chlapa z loznice at jde spat na gauc,ma narocnou praci a dost zodpovednou tak budu rada kdyz bude spat pohodlne a tak.🙂myslim ze tohle je pro nas to nejlepsi reseni...jsem ted 12+5...

rejalin
17. led 2021

Já jsem to také připravovala honem honem během těhotenství (teda až třeba v 25tt 😉). Ale zpětně bych to tak nehrotila. Bohatě stačí, když budeš mít připravenou nějakou komodu, prebalovak a dětskou postýlku. Plus oblečení atd. Sama pak uvidíš, jestli bude mimčo spát v posteli, postýlce atd.. a pokojíček můžeš potom klidně připravit mnohem později a už budeš i vědět, co tam bude prcek chtít, co využiješ... u nás nakonec malý spí ve vlastní postýlce jen do 23h a pak jde se mnou do postele, hrajeme si v obýváku na podložce (6m) 🙂
A stoprocentně se nijak nestresuj, že to nestihneš atd.. 😉

sanyy22
autor
18. led 2021

@rejalin děkuji za radu ☺️☺️

petrasipkova1
18. led 2021

pokojíček ? pro dceru ve 2,5 letech a pro syna chceme ke 3 rokům, ale apíš to nestihneme 😀 JInak jsem měla postýlku a věci v komodě po tom 20 tt jsem už kupovala vše. Než jsem šla na mateřskou tak jsem měla všechno připravené plus minus.

cinam
18. led 2021

Ve 36tt manzyel po nátlaku laskavě vyklidil ten bordel, co byl v pokojíčku a ve 37tt jsem tam lezla po štaflích a malovala 😁 za mě, tohle bylo pozdě. jinak malého jsme přesunuli do pokojíčku na noc ve 14 měsících. Ale do té doby jsem tam chodila prebalovat a chtěla jsem, aby tam bylo hezké prostředí prostě 😊

ellyem
19. led 2021

Jsem taky v 15.tt a zatím nic nehrotíme 🙂 Pokukuju různě po Pinterestu a po internetu na inspirace, bavíme se, co by se nám líbilo, pomalu si malujeme novou sestavu ložnice, ale nic velkého. Mimčo bude mít jen koutek v ložnici, ale zařizovat ho začneme nejdřív v květnu/červnu.

veru181
19. led 2021

@sanyy22 Pokojíček jsme chystali někdy po 20. týdnu - vymalování, složení skříně, postýlky a komody s prebalovacim pultem. Pro navození atmosféry a uložení postupně porizovaneho oblečení 🙂 Když jsem byla v porodnici, manžel přesunul postýlku do ložnice a pokojíček se tedy zatím využívá jen na prebalovani a prevlekani, ale je to pohodlné 🙂

loylii
19. led 2021

@sanyy22 já od 30.tt (dvojcata). Koberec v pokojicku, barevná tapeta, postylky s mantinely, prebalovak s komodou a skříň šatní. Vše Ikea, jeden nákup. Obleceni jsem měla jen 0-3 měsíců a kosmetiku jsem vůbec neřešila. Až po porodu. Tašku pro sebe do porodnice taky připravenou od 30.tt. Tehu obleceni jsem nekupovala...😀 Chlap vyzvedl kocarek, když jsem byla v porodnici. Toť vše..

daisymaminka
19. led 2021

Dcera 2,5 pokojíček nemá. "Žijeme" v kuchyni spojené s obývákem, tady si společně hrajeme, vaříme, jíme, sledujeme TV a spát chodíme do společné ložnice. Takže v pohodě. 🙂 Než si bude chtít hrát nebo spát sama, to ještě potrvá. Zatím si to "společné" moc užíváme, ono to uteče raz dva.

korin
19. led 2021

Syn se dočkal pokojíčku coby prvňák, dcera ve 2. ročníku školky, když jsme se přestěhovali do většího bytu. Nejmladší ratolest máme stále v posteli... 😀

sanyy22
autor
20. led 2021

Holky děkuji moc za vaše rady. Určitě dám na Vaše zkušené rady. 🤰❤️

nikyliz
20. dub 2021

jsem v 15tt, ale jediné, na co je čas, je hledání digestore, kolem k umyvadlo a dalsi veci, abysme konecne dostaveli barak :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru