Prenatal Brno - druhý UTZ

anirij332
30. říj 2019

Holky, příští týden jdu na druhý screening. Byla jsem v Brně v Prenatalu i na první a zajímá mě, jak probíhá ten druhý 🙂 A jak je to s fotkou? A dělají i 3D?

denisa2406
30. říj 2019

@anirij332 Taky jdu pristi tyden na druhy do prenatalu, tak se trosku vetru do diskuze, taky jsem zvedava 😇

opeth
30. říj 2019

já tam jdu az v prosinci jen mne zajima proc se za utz plati?? (alespon mi to tak rekla ma doktorka). je to proto ze je ve 3D? ten prvni chapu - ten neni povinny ale ty druhe dva ano. tohle mi napsala na dotaz pojistovna viz foto. vite nekdo jak to tedy je? nebo mate zkusenost? dekuji

opeth
30. říj 2019

@anirij332 jinak tedy dle webu delaji 3D - uvedena cena je 1200 Kc. a v cene je tusim video zaznam celeho vysetreni. viz jejich web ;)

keety2
30. říj 2019

@opeth Já v prenatalu platila jen první. Druhý a třetí byl zdarma pokud nechcete 3D fotku nebo video

jessical
30. říj 2019

@opeth Já jdu tedy na konci listopadu a když jsem se ptala doktorky, zda mi vypíše žádanku, jako to bylo u prvního syna dva roky zpátky, tak mi řekla, že ale v Prenatalu už není tady ten druhý screening hrazen pojišťovnou, jako tomu bylo třeba ty 2 roky zpátky, protože to vyšetření je mnohem podrobnější, než to, co běžně pojišťovna hradí.. Stojí 1200.. Zrovna dneska jsem se objednávala a zeptala jsem se, jestli je možnost nahrání záznamu utz na DVD, jako 2 roky zpátky, na to mi bylo řečeno, že ano po domluvě s doktorkou (minule to bylo za příplatek), fotku dostanu automaticky (stejně jako minule).. Teď dělají ty 3D/4D snímky, resp. se snaží to dítě kvalitně zachytit, protože takhle brzo je na kvalitní 3D snímek prostě ještě brzo.. Takže tak.. Pojišťovna to nehradí.. Max jsou nějaké ty příspěvky, což už jsem letos uplatnila na první screening, takže už mám smůlu 😀😀

keety2
30. říj 2019

@jessical je děkuji za objasnění já tam byla taky je to dva roky zpátky a teď půjdeme teprve na první

jessical
30. říj 2019

@keety2 Není vůbec zač, doufám, že mám správné info.. Ale ten obsah vyšetření, co je uveden na letáčku, co jsem dostala na 1.screeningu, je opravdu obsáhlejší, než ty 2 roky zpátky..

teachandlive
30. říj 2019

Já jsem teď byla minulý týden na tom co se jmenuje vyšetření vývojových vad v 2. trimestru, na screeningu ne,ten mi dělal můj gynekolog zadarmo. Platila jsem 1200, 3d fotku jsem nedostala, doktorka byla příjemná jak p*del... Příště půjdu jinam.

opeth
30. říj 2019

@keety2 tak ja jsem z toho blazen...nekteri plati uini ne a pritom pojistovna pise ze jsou plne hrazene z verejneho pojisteni...zkusim se zitra zeptat sestry jestli bude neco vedet.

kattynka28
30. říj 2019

Byla jsem na druhém screeningu v Prenatalu letos v květnu. Platila jsem 1200 Kč a dostala jsem videozáznam a fotku. Jinak už když jsem se objednávala, tak mi tenkrát řekli, že pokud nemám žádanku od lékaře, tak je to za poplatek a dostanu to video. S žádankou by to pojišťovna proplatila, ale za to video nebo fotku se pak připlácí. Můj doktor řekl, že žádanku vypisuje, jen pokud shledá nějaké riziko, že je to nepovinné vyšetření, všechny standardní hrazené ultrazvuky jsem absolvovala u něj. Já měla celé těhotenství bez problémů, šla jsem jen pro jistotu.

opeth
30. říj 2019

@keety2 to mi take kamaradky rikaly ze je zdarma ale na mne vyrukovala mudr ihned tuto cenu..

keety2
30. říj 2019

@jessical No a mě vypsala doktorka zadanku na první ten se platí a pak říkala že mi samozřejmě vypíše i na druhý a třetí tak nevím 😂😂😂 asi jak který doktor

keety2
30. říj 2019

@teachandlive Já tesaná lékaře nemůžu říct nic špatného a to jsme měli pokaždé někoho jinýho.. na druhým screeningu jsem tam byla 2,5 hodiny než se malý ukázal

jessical
30. říj 2019

@keety2 To chci takyy 😀😀 já jsem se svojí doktorkou spokojená, nabídla mi, že ten druhý může udělat ona ve své ordinaci, ale že by mi doporučila ten v Prenatalu, že je opravdu podrobný.. Tak jsem teda volila Prenatal.. Navíc před 2 roky jsem z toho byla nadšená.. Naštěstí mi pojišťovna aspoň z prvního vrátila tisícovku 😂

jituli84
30. říj 2019

Asi zjednodušeně za druhý screening se neplatí pokud máte žádanku, hold pokud to chcete ve 3D + záznam asi je jasný že si za tuhle službu zaplatíte, já chtěla jen lepší fotku , ta mě stála 200, obyčejná stojí myslím 50

jituli84
30. říj 2019

Jinak já osobně jsem se tam nesetkala s nepříjemnými lidmi, akorát teda jedna slečna v čekárně, která si tam vypiskovala co mohla, pak vylezla a ještě se tam cosi dohadovala, takže za mě , je to určitě i o tom , jak se kdo chová..

jiss
30. říj 2019

@anirij332 Na stránkách Prenatalu jsem si přečetla, co všechno je součástí 2. screeningu, takže mě zklamal šup sem šup tam 5 minut a nashledanou průběh vyšetření u mého gynekologa. Hned jsem se objednala do Prenatalu a proběhlo to opravdu tak, jak inzerují na webu, velmi podrobně, nejméně půl hodiny, s podrobným komentářem. Přijde mi, že mají kvalitnější přístroje. Na začátku se zeptala, jestli chci video, souhlasila jsem, aspoň jsem ho pak mohla ukázat budoucímu tatínkovi. Jako bonus 3D foto, které zase zbožňuje babička. Kdybych měla žádanku od lékaře, neplatím, takto jsem platila 1200 jako samoplátce. Jsem vyděšená prvorodička, mně to za tu důkladnost stálo. Jinak doporučuji tatínka vzít s sebou.

anirij332
autor
30. říj 2019

@jiss tatínek byl už i na prvním a na druhý půjde 100% taky 🙂 nenechal by si to ujít 🙂 moc děkuji za vyčerpávající odpověď 🙂

jituli84
31. říj 2019

@anirij332 Tak to náš tatínek si druhej screen musel nechat ijít, protože ho skolily horečky.

tinkad29
1. lis 2019

@anirij332 ahoj, platila jsem jen první. Druhý utz ne, protože mi moje doktorka vypsala zadanku (měla jsem nějakou zvýšenou hodnotu v krvi), ale není v tom samozřejmě ani fotka, ani video, to už se musí platit zase zvlášť.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru