Ahoj, zajimala by mne vase zkusenost nebo nazor. Po prvnim screeningu jsem podstoupila prenascan test (analyza cele
Dna), protoze jsem pri screeningu mela trosicku horsi vysledky krve (hcg-1,7 a papp-0,4). Prenascan vysel zcela v poradku. Myslite, ze presto by se mohla objevit u miminka nejaka vada? Napriklad na mozecku? Nemate zkusenost? Dekuji.
Prenascan je (citují) "Test slouží k odhalení Downova, Edwardsova, Patauova, Turnerova a Kinefelterova syndromu, tedy nejčastějších chromozomálních poruch plodu." Pokud vyšel v pořádku, znamená, že miminko nemá nic z těchto syndromů. Samozřejmě se může stát, že se stane chybička někde jinde, ale to vždy. K odhalení pak slouží druhotrimestrální screening, ten odchytí hrubé odchylky od normálního vývoje. Prenascan ti vyšel v pořádku, tak si užívej těhu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nika110818 vždy je bohužel možnost že se může objevit vada miminka ( ten test nezkoumá všechno ) pokud je teď vše ok tak bych stim i tak počítala a těšila se na krásné těhotenství