Zdravím, začínám přemýšlet o zaplacení on-line predporodniho kurzu, protože nás nejspíš nechají zavřené ještě dlouho a čili nic podobného nikde probíhat nebude... Sice mám asi ještě čas, jsem ve 23tt, ale rada bych se proste nějak připravovala. Jen nevím jak moc smysluplný jsou ty on-line a zda nemáte někdo nějaký konkrétní či můžete doporučit. Díky 🙂
🙂 Děkuju holky za rady.
@bbarhaa Známá mi doporučila, že až budu těhotná, mám si zaplatit kurz Jemného zrození. První porod měla bez kurz a docela dlouhý a náročný, druhý po absolvování toho kurzu, byla dobře psychicky připravená a porod byl super, říkala, že asi nejlepší investice. Pozitivní referenci jsem dostala ještě od jiné osoby, takže asi není kurz jako kurz 🙂 Když si přečteš na webovkách o porodech žen, tak jsou spíše dojemné než stresující.❤
Osobně sleduju Fifejdy na Facebooku, mají online "přeporodní kurz", teď - 30.3 se bude ukazovat nějaké cviky na dýchání a tak 🙂. Určitě to nenahradí kurz naživo, ale pro prvorodičky je to podle mě fajn - v první lekci popisovala od obecných info po příchodu do nemocnice, tak takové jak masírovat hráz, co se v tom těle děje a tak ... Holčina to má krásně pojaté a Fifejdy jsou poměrně dost chválené.
Chodím k PA na masáže, protože mě docela slušně bolí kříže a ta říkala, že má taky kurzy, 3 lekce jsou online a čtvrtou, i s tatínkama, si bere face2face a ukáže pak vše podstatné ...
Škatulkovat že je to něco, co je naprosto zbytečné je kravina. Že to nic nedalo mě neznamená, že to něco nedá člověku vedle mě. Navíc je fajn podotknout, že hodně často se to dá uhrát na fond z pojišťovny a tak nakonec člověk neutratí nic, nebo fakt malou částku.
Já taky na žádném nebyla a jsem ráda že jsem nešla.
Také velice doporučuji kurz Jemného zrození. Absolvovala jsem i s manželem ten dvoudenní on-line. Teď na něm byli i kamarádi a byli nadšení.
@bbarshaa jsem stejne jako ty 23tt. Taky jsem nevedela, zda se vyplati investovat do nejakeho online kurzu, ale nakonec mi to taky kazdy rozmlouva. Divam se tak na videa na youtube, na instagramu ma napr. pani Simona Lazzari pekna videa, pro me jako prvorodicku idealni - jak manipulovat s miminkem atd.
@mouss Jsi dospělá a svéprávná, tak snad můžeš rozhodovat o tom, co si koupíš za peníze. Pokud nějaký kurz chceš, tak si ho pořiď. Trochu asertivity matko, až se to malé narodí, tak ti budou všichni pindat do výchovy a kojení, tak také budeš vychovávat, jak uznáš ty za vhodné a ne jak chce okolí přece 😉
Btw. Lidi pořád utrácí za kraviny, tak jediné, co se ti může stát, že nebudeš spokojena s kurzem. Pokud nejedete finančně na krev, tak bych do něčeho šla.
🙂 Moc vám všem děkuji za názory. Určitě se chci alespoň pro pocit nějak připravit. I na ty první dny s mimcem, protože upřímně sice s dětmi pracuji, ale to tak nějak klasicky mám obavy abych to s tím miminkem ze začátku zvládala, protože o tom nemám vlastně ani páru 😁.
@levandule_k zadny uceny z nebe nespadl a kazda matka, zvlaste prvorodicka uvita rady zkusenejsich. A nebylo by mi jedno, kdybych utratila 1000kc a vic za neco, co mi nic neprinese. Nouzi netrpim, ale nerada vyhazuju penize oknem. Mimochodem bavime se jen o predporodnim kurzu, ne o vychove a kojeni... 🤦♀️
@mouss Jenomže nikdo z nás neví, co zrovna tobě daný kurz přinese, i když o něm 99 holek řekne, že je super, tak můžeš být zrovna ta 100., které nebude sedět...nebo obráceně můžeš být jediná, kdo bude nadšený 🙂 Já se souhlasím s @mrszizy Že škatulkovat něco je zbytečné.
A chtěla jsem se trochu popostrčit, aby jsi neřešila názor okolí, ale rozhodla se podle sebe, své intuice.😉
Já také nerada vyhazuji zbytečně, ale když něco chci a druzí mi říkají, že je to blbý nápad, že je to zbytečně drahé, tak mě to naštve, protože si snad můžu rozhodovat sama o svých penězích. Já pak budu litovat, že jsem to neudělala. Pro někoho jsou kravina gelové nehty, pro někoho porodní kurz, pro někoho oboje a pro někoho jsou důležité obě věci.
@levandule_k Ja teda hlavne vubec nechapu proc to pises me. To autorka se ptala na nazor ostatnich na predporodni kurzy, tak jsem napsala sve poznatky a co si z toho vezme je na ni. My totiz prece vsechny vime, ze co plati na jednu, nemusi na druhou, ale obcas nas zajima, jak si s danou veci poradili jini.
Jako to bys mohla rict kazdemu kdo tu prosi o rady, at se rozhodne sam, ze si takhle akorat nechava do vseho kecat...
@mouss Asi jsem se nechala nějak unést. Pokud se tě to dotklo, omlouvám se.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@bbarshaa všeobecně předporodní kurzy jsou za me k nicemu.. Muzete se na netu kouknout na videa, jak se připravit. Ale nemyslím že je to něco, za co se vyplatí vyhodit peníze