Zdravím 🙂 Poradily nebo doporučily byste mi předporodní kurz v Praze, prosím? Jsem 22+1 tt , není to moc brzy? Děkuji 🙂
Jemne zrozeni je TOP. V nemocnicich ti vetsinou budou jen podsouvat sve pravdy o tom, jak se tam mas a musis chovat, aby to vyhovovalo personalu 🙂
Souhlas s @krupka3. Mrkni i na porodní dům u čápa na jejich webu je spousta informací. Předporodní kurz v porodnici jsou vyhozené peníze. Mě tam učili furt psí dýchání a u druhého porodu mi řekla porodní asistentka že to je nesmysl (rodila jsem podruhé jinde) no celkově v porodnici to byla jen manipulace. Abych věděla jak se chovat a plně se podřídila. Nakonec to stejně vedlo k hororovému porodu i když jsem dělala co řekli a co mě naučili. Čili první porod s nesmyslným kurzem kdy bylo nakonec vše jinak a neváhali mě ani seřvat (že mi to trvá) apod. U druhého porodu jsem musela vše z kurzu a prvního porodu vytěsnit z hlavy abych mohla normálně a krásně porodit podle sebe a hlavně se napojit na svoje tělo, které mi najednou přesně řeklo co mám dělat 🤷♀️ Ale záleží na tobě jaký chceš mít porod. Může se ti líbit i klasika s řízeným dýcháním, rutinním nástřihem a tak když nic jiného nepoznáš. Já už bych nevlezla ani na to jejich křeslo, protože porod kdy jsem poslouchala své tělo byl krásný a nebolel, porod kdy jsem poslouchala zdravotníky bolel tak, že jsem myslela jen na smrt. A u prvního mě strihli přes svaly až kdo ví kam a druhý s malinkým natržením a to mi ještě porodní asistentka říkala, že nebýt té masivní ztuhlé jizvy tak bych byla nejspíš bez poranění. Atd atd ale jen bych se rozčilovala a bála znovu do té porodnice vlézt i když mě to v létě čeká po třetí. Přeju ti hlavně hezký porod a věř si že nejlíp umíš porodit ty a věř i miminku, že se umí narodit 🍀
Taky doporucuju kurz jemne zrozeni. Techniky hypnoporodu jsem az tak nevyuzila, ale naprosto jsem se zbavila jakehokoli strachu a ty informace byly super. Nabidnou x variant, jak to muze byt a je na kazdem, co si z toho vezme 👍😉
Na nemocnicnim kurzu vam naslibuji horydoly a vymyjou hlavu, radsi investujte do doprovodu - duly nebo PA.
Já byla v Hostivici na víkendovém kurzu a byl perfektní 😍 v porodnici nám nic moc neřekli 🙄 ale ten kurz je jen jednou za čas 😊
@erickaf byla jsem v Apolináři a super 👍 myslím, že se tam hlásí od 26tydne. Hledala bych primárně pod svojí porodnici. Pak můžu doporučit i Anahitu
@ivuska1986 děkuji 🙂 Zkusim se tam zeptat, jestli to jeste stiham 🙂) V Motole je sice predporodni kurz zdarma, ale tam jen provadi po salech a ukazuji pokoje sestinedeli. Me by se libilo, kdyby mi opravdu nekdo venoval cas a pripravil me na vsechno. Nemam ani paru do ceho jdu 😁
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky ja pujdu na predporodni kurz primo do nemocnice do ktere pujdu rodit nabizi ho tam 🙂 V Praze ve Vinohradske nemocnici. A myslim si ze tohle bude brzy sestricka mi rikala ze kurz se kona ve 29tt. Ale nevim jak kde treba je jinde budou delat drive nemam zkusenost s necim jinym 🙂