Zdravím, chtěla bych se s Vámi poradit, kdy jsem pravděpodobně otěhotněla. Jsem teď momentálně 16+1 a pořád mi to vrtá hlavou. Mám nepravidelnou MS, ale poslední 2-3 měsíce jsem měla cyklus 30 dní. Začátek poslední menstruace byl 12.12. 2021. Ovulaci jsem si nehlídala. S přítelem jsme měli sex ke konci měsíce prosince a pak až 4. ledna. Poté pozitivní test 18.1. Které datum je podle vás pravděpodobnější. Děkuji za odpověď.
Pokud jsi 16+1 tak 18-20.9. Beru to dle sebe,jsem 16+4,termin mam dle dr 22.9. ale jinak je to jedno.Stejně ty terminy nejsou přesne,vždy mužeš porodit dřiv-později.
@jako_mala_holka pro mě osobně ne 🙂 už dýl mi to nějak lítá hlavou. Tak jsem se odhodlala s Vámi poradit.
@denisasle a proč? Pokud není víc "přítelů", tak to nějak nechápu... A to asi řeším taky hodně nesmyslů, nicméně tohle jsem fakt neřešila, úplně přesně ti to stejně nikdo neřekne, když je mezi tím jen pár dní
@jako_mala_holka není víc “přítelů”,ale i tak děkuji za odpověď.
Já jsem dnes 16+2 a k početí došlo cca 26.12. (měla jsem pozitivní ovulační test 25.12.) a začátek poslední MS jsem měla 9.12.2021.
To je asi nezjistitelný, když každá má ovulaci jinak. To, že je někdo stejně těhotný neznamená, že byla ovulace ve stejný den. Mohla být klidně. O týden posunutá
@denisasle Já dotaz chápu a hloupý mi nepřijde. Taky jsem chtěla vědět datum početí kvůli event. přenášení a tlaku v porodnici na vyvolání. Teď už to asi nezjistíš, orientačně bych brala jak tu píšou ostatní. A uvidíš, jestli to bude +- vycházet i podle termínu ms a 1. ultrazvuku. Já si dělala ovulační testy a sedělo mi to vše cca o 1 den.
@marketanovakova14 no jde i o to že mi zjistili preeklampsii 1:17 a růstový syndrom 1:54. Dle UZ z první genetiky jsem 9.3 byla 12+1 a podle MS to bylo 12+3, takže jen o dva dny. Sneslo se toho na mě dost. Takže jsem ze všeho vyplašená, tak i z tohoto důvodu jsem se chtěla poradit.
@denisasle Já bych to nehrotila a to nemám za sebou lehká těhotenství. Mně se TP posunul z 6.3. (dle MS) na 28.2 (dle screeningu) - riziko preeklampsie 1:77 a růst.retardace 1:57. Každé 2týdny kontrola, léky a teď mám v náručí zdravého syna.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A není to jedno?