Předčasné zkrácení děložního čípku. Máte někdo zkušenost?

karoolka215
16. pro 2019

Zdravim holky,nevim jestli nejdu s uplne stupidnim dotazem ale bohuzel jsem prvorodicka nic o tom nevim ale rada bych mela nejake informace. Muzete sami poznat ze se vam zkracuje delozni cipek nebo vam to rekne az dr na kontrole? Jedne zname kvuli tomu umrelo ve 22tt zdrave miminko a ja mam proste ze vseho strach a bojim se aby se to nestalo nedejboze i me. Budu rada za jakekoli info. Hezky vecer.

adelka951
16. pro 2019

Zkracování čípku se pozna jen zmerenim na utz. Varovnymi signály mohou byt tvrdnuti bricha nebo krvaceni.

handulkak
16. pro 2019

@karoolka215 Ahoj. Já poznala, ze je něco špatně. Hrozne mi tvrdlo břicho - i 20x za den a dost často mě u toho pichalo uvnitř.
Jinak se to pozná opravdu jen přes UTZ.
Já jsem v prvním těhotenství s cipkem problém měla a teď v druhem mi břicho začíná tvrdnout taky. Jsem zvědavá na čípek na kontrole.

karoolka215
autor
16. pro 2019

@adelka951 Dekuji tak to nemam ani jedno nastesti.

karoolka215
autor
16. pro 2019

@handulkak Dekuji no me zatim bricho netvrdne vubec mam pocit,zase jo nevim jak to mam citit. Ale myslim si ze tvrdnuti bricha bych poznala spolehlive.

handulkak
16. pro 2019

@karoolka215 to bys poznala na stopro. Mám cca 30vterin až minutu břicho jako kamen u toho křeč.

karoolka215
autor
16. pro 2019

@handulkak Aha tak to nemam. A v kolikatem jste tydnu?

slunickovm
16. pro 2019

@karoolka215 v prvním tehu jsem měla problém s cipkem od nějakého 23-24tt nevím přesně uz. Taky mi strašně tvrdlo břicho, bolelo, obcas špinění, píchání a tahaní dole. Taky jsem tušila, ze je něco špatně. Mela jsem klid na lůžku, utrogestan, hořčík. Nakonec jsem rodila 40+4.

bonavoxa
16. pro 2019

@karoolka215 Nepoznala jsem vůbec nic, břicho mi netvrdlo, jen jsem cítila malou jakoby hodně dole, takže mi to řekla MUDr. až na kontrole, putovala jsem do nemocnice a do porodu musela ležet.

handulkak
16. pro 2019

@karoolka215 teď ve čtvrtek v 19tt u první mi to začalo trochu později - ve 23tt ale to už čípek byl o polovinu kratší a zkracoval se dal.

sluckynek
16. pro 2019

Nebudu strašit nemám dobrou zkušenost 21+2 TT a nedopadlo to s námi dobře držím palce

barcachejn
16. pro 2019

@sluckynek Koukala jsem na vas profil je mi to moc lito skoro jsem brecela. Jsem ve 23tt a nedovedu si predstavit ze by se nam tohle stalo... Muzu se zeptat to bylo kvuli zkracenemu cipku? Jestli nechcete a je vam to neprijemne nemusite odpovidat.

sluckynek
16. pro 2019

@barcachejn Ano kvůli zkrácenému čípku... Já si nedokázala představit co se může stát do té doby než mi neodtekla voda

barcachejn
17. pro 2019

@sluckynek Ja jsem prave myslela ze se zkraceny cipek da zachranit :/ ale je fakt ze pokud odtece voda nic se delat uz opravdu neda. Preji ti hodne stesti do budoucna a at si k vam ten hrasek cestu najde, verim tomu ze najde🍀

sluckynek
17. pro 2019

@barcachejn ono záleží jak moc je už zkrácený ab proč já měla infekci v těle proto se zkracoval , děkuji moc snad

barcachejn
17. pro 2019

@sluckynek jo takhle a to na to neprisly z krve? :O

sluckynek
17. pro 2019

@barcachejn možná by nato přišli ale mě nikdo od 16 TT krev nebral a tam bylo vše ok i na screeningu

barcachejn
17. pro 2019

@sluckynek Aha, me ji prave brali i na 2 screening ve 21tt takze svim zpusobem jsem mela klid ze ta krev je v poradku i ted pozdeji. A ultrazvuk byl tedy v poradku? Tam by to muselo byt preci videt ten zkraceny cipek.

sluckynek
17. pro 2019

@barcachejn mě nato přišli až ve 21 TT předtím jsem byla asi dva týdny na utz a nic se tam špatného nedělo. 🙈 Hold to tak asi mělo být a malá chtěla do nebička

barcachejn
17. pro 2019

@sluckynek No kazdopadne jste musela byt hodne silna :( .... Ja jsem teda jednou take potratila ale v 7tt to se s timhle neda vubec srovnat i kdyz to rana byla. Rikam tohle chtelo uz hodne sily a opravdu si miminko zaslouzite po tom vsem. Nezbyva nez opravdu verit 🙏🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru