Ahojky, budu v květnu rodit v Apolináři. První porod byl císařem, druhý bude moc doufám přirozenou cestou. V případě, že by vše klaplo, chtěla bych sebou porodní asistentku, muž bude doma s dcerou a já tam nechci být sama. Máte na někoho typ? Děkuju moc
A je nutný Apolinář? Dle vyplněných dotazníků bych řekla, že to není zrovna top porodnice , co se týká podpory přirozeného porodu... https://pruvodce-porodnicemi.aperio.cz/porodnic...
@ivuska1986 Porodní asistentka je přímo odborník na vedení porodu, Dula je psychická podpora u porodu. Porodní asistentka má VŠ vzdělání stejně jako doktor, jen porodní asistentka je zaměřená na fyziologii porodu (čili na porod kdy jde vše hladce), lékař na patologii porodu. Dula má jen kurz. Porodní asistentka pokud nebude mít s příslušnou porodnicí smlouvu, tak nebude moci nic dělat, bude plnit jen funkci doprovodu. Což bude zbytečně drahý a kvalifikovaný doprovod. Cena vlastní porodní asistentky se pohybuje okolo 12.000,- cena Duly okolo 4.000,-
@ivuska1986 Do Apolinare bych ze zkusenosti z genetiky nesla☹ Obzvlaste pokud bys rada neco trosku alternativniho. Byly tam uplne vsichni neprijemni, popr.nejak neprofesionalni, od recepcni po primare. Opravdu. Nekolikrat jsem se na neco ptala a to byl hlavni kamen urazu. Kamaradka tam rodila, tez to vnimala podobne. Nevim no, recenze nejsou spatne. Ja rodila uz pred casem jinde a tak mam srovnani, nevim, jestli to tak maji maminky z recenzi.
@kaja2016 já tam teď ležela na porodním v 27tt kvůli hrozbě předčasného porodu.jsem registrovaná v Krči kde sem už dvakrát rodila ale převezli mě tam kvůli lepšímu vybavení pro předčasně narozene děti
Všichni byli naprosto špičkoví a hodní ,tak asi záleží na koho člověk narazí,ale taky bych tam rodit asi nechtěla.
@kaja2016
@balogis Osobní zkušenost z Apolináře mám jen jednu - z potratu - a to s jednou echt nepříjemnou sestrou, dr. byla v pohodě. Nicméně rodila jsem s dulou v jiné menší mimopražské porodnici a ta o Apolináři mluvila jako o nejméně vstřícné porodnici z Prahy a okolí - co se týká přirozených porodů...v té statistice je vidět to, co mi tvrdila - tj. třeba to, že každá druhá maminka je během porodu non stop připojená na monitor...tím pak také stoupá nutnost anestezie (epidural), protože vydržet celý porod na přístroji bez tišení bolesti takřka nelze (aspoň já si to neumím představit).
@balogis Asi, mozna i na oddeleni. Ale kamaradka tedy tez lezela na rizikovem. Ale uz je to par let zase. Urcite to vybaveni tam bude asi dobre, celkove ten Apolinar je prave vnimany jako spickova porodnice. Ale treba ja tam byla na screeningu, utz byl stary se spatnym rozlisenim. No ja proste byla v soku, hlavne teda z toho pristupu. Presla jsem jinam a jsem rada. Jako ja jsem tam rodit nechtela.
Pokud plánuješ svoji PA tak děláš jenom dobře a potom je jedno kde rodíš, protože ten přístup personálu je potom úplně jiný - lepší. Ta moje už bohužel k porodům nechodí, ale věřím, že najdeš tu pravou.
@ivuska1986 tak znova- v Apolináři už jsem rodila, hledám kontakt na porodní asistentku. Děkuju
@ivuska1986 Hanka Cermakova, www.mommytime.cz, je to skvela zenska
@zuzita15 děkuju ❤️
Podivejte se na stranky unipa.cz, tam najdete tipy a myslim ze vsechny budou velmi dobre. Extra bych zminila Janu Durtovou
@ivuska1986, ahojky, doufam ze jste si nasla skvelou asistentku a ze se vsecko probehlo na 1 🙂 jsem v podobne situaci - budu rodit v Apolinari, prvni porod cisarem a doufam ze druhy se povede prirozene. Jsem se chtela zeptat jestli jste nakonec nasla soukromou porodni asistentku a kdybyste se mohla sdilit kontakt. predem dekuji, A.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ivuska1986 no tam je porodních asistentek hodně nemáte na mysli spíš dulu?