Polygynax a 19. týden těhotenství. Máte zkušenost?

piskotek86
16. črc 2024

Zdravím,
potřebovala bych poradit...Zatím celé těhotenství trpím na kvasinkovou infekci. Přesněji: Dostávala jsem Macmiror a po 3 týdnech byly kvasinky zpět. Stěry samozřejmě kvasinky potvrdily... Nyní mi dr. poslala erecept na Polygynax, který by se neměl užívat v těhotenství. Je mi jasné, že pokud mi jej dr předepsala, tak benefity jsou vyšší než možná rizika. Máte nějaké zkušenosti. (A ještě tedy, myslela jsem, že mi opět předepíše macmiror, ale nefungoval jim včera systém, proto jsem si zavedla poslední tobolku macmiroru, která mi kdysi zbyla a dnes jiný recept. Mohu si tedy s klidným svědomím zavést Polygynox i tak?). Děkuji za vaše rady a zkušenosti

leni92
16. črc 2024

Ahoj, já jsem v těhotenství též trpěla na vaginální infekce. Mně doktor předepisoval buď Macmiror anebo Dafnegin krém. Polygynax, jsem si jednou nechtěně spletla s globulema Macmiror, lékař mi na to odpověděl že by se nic nemělo stát, ale že tyto globule v těhotenství nejsou vhodné.
Na mykóza bych preventivně zavádění Vitagyn C.

piskotek86
autor
17. črc 2024

@leni92 děkuju za zkušenost. Já právě měla také vždy Macmiror, ale po ukončení léčby jsem měla do dvou týdnu mykózu zpět. Psala jsem před chvíli i mail úžasnému dr. z Apolináře. Uvidíme, co mi odpoví.
Jinak jsem začala užívat i probiotika od Garden of life - vaginal care. Tak snad jsem ani tímto krokem neudělala chybu. Vím, že my, které jsem velice citlivé na kvasinky můžeme mít v těhotenství peklo, ale při prvním těhu se mi to nedělo tak často!

leni92
17. črc 2024

@piskotek86 naštěstí kvasinky jsou ještě to nejmenší zlo. Já v těhotenství trpěla na ecoli 5x za těhotenství antibiotika plus mastičky. Bylo to i psychicky vyčerpávající.

piskotek86
autor
17. črc 2024

@leni92 no tak to mě mrzí. To si ani neumím představit. Řešit ještě něco takového...

lubenkaaa
4. říj 2024

@leni92 muzu se zeptat zda vse dopadlo v poradku ? Taky mam porad ecoli je to des 😔

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru