Ahoj. Snad můj dotaz nebude znít nějak hloupě...ale zažívám to poprvé, tak se ptám. Jsem 22+3 tt a něco přes týden cítím pohyby. No spíš se jedná o takové ,,šťouchnutí" vždy 🙂 Někdy to cítím třeba párkrát to minuty, někdy třeba jen 2x za celý den...jak kdy. No a mě zajímá, jestli bych ty pohyby měla cítit každý den jako? Někdy jsem trošku nervózní, když třeba celý den skoro nic necítím. Ale u mě jsou to asi teprv takový začáteční pohyby. Předpokládám, že čím déle žena těhu je, tím asi jsou pak pohyby silnější a častější že? Tak mě zajímají názory ostatních zkušenějších maminek, jak jste to měly vy. Děkuji předem všem za odpovědi!
Co bych dala za stouchnuti. Jsem 36tt a už je to vetřelec a jen čekám kdy vyskočí a ta bolest konečně přejde. Tu kope do žeber nebo utlacuje močák
@lachtanice86 Jooo... kopance pod žebra si též pamatuji. Lahůdka! 😀
@jancabr @priefi @lachtanice86 @bayt Díky za zkušenosti!
Kdysi jsem četla zajímavý článek o pohybech miminka. Něco si z toho ještě vybavím. Tak v bodech:
- Miminko se během dne hýbe často, ale většinou to matka nezaznamená, protože pohyby mohou být jen nepatrné a navíc matka je často zaměstnaná i něčím jiným, tak si nemusí všimnout.
- Pokud se matce zdá, že dlouho miminko necítí, má si lehnout a být v klidu. Během hodiny by měla několikrát cítit, jak se miminko hýbe.
- Pohyby jsou prý nejčastěji cítit, když je matka v klidu, protože chůze miminko uhoupává k spánku.
- Každé miminko se hýbe jinak často a jinak intenzivně. Matka by měla zpozornět v momentě, kdy náhle dojde v pohybech ke změně. např. když se miminko začne z ničeho nic zmítat, když předtím byly pohyby vždy klidné, nebo naopak když dlouho nic necítí, když předtím o sobě miminko dávalo pravidelně vědět.
- Nejvíc jsou pohyby cítit v 7. a 8. měsíci. Předtím je tlumí množství plodové vody a potom zas nemají pro pohyb tolik prostoru.
Jinak co se mě týká, já se mohla u starší dcery spolehnout na pravidelnou cestu vlakem do práce a z práce, to si u mě v břiše pořádala párty 😀
Já měla strašně klidný miminko, hýbal se fakt málo, pohyby jsem cítila hlavně večer, když už jsem ležela, ale žádný velký kopance to nikdy nebyly. Šetřil si energii na řádění venku 🙂
Ja mela placentu na predni stene a pohyby jsem citila mensi a mene. Ted je to jeste v pohode, ale pred porodem par mesicu bys je mela citit vicekrat denne kazdy den, at mas placentu kdekoli. Ja v tu dobu dva dny nic necitila a pak mi v Podoli dost vynadali, ze jsem neprisla, ze kdyz nic necitim, mam mazat do porodnice, at mne vysetri, nebot nemusi jit o nic, ale i muze jit diteti o zivot.
Nekomu rozhybe miminko v brise, kdyz se na kratkou dobu vsede predkloni (tak mi ho rozhybavali na monitorech pred porodem).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
zatím buď v klidu, na tohle občasné šťouchnutí budeš brzy s láskou vzpomínat. Počkej až se ti v břiše vzbouří vetřelec a pohyby budou nejen cítit, ale i pořádně vidět 😀