Ahojky holky nevim zda to neresim zybetcne jen by me zajimal nazor nekoho kdo to treba zazil nebo zaziva. Jsem ve 23tt zitra zaciname 24tt a uz asi 3 dny citim pohyby miminka hodne dole,uplne jako u delozniho hrdla a obcas mam pocit ze me kope snad do pochvy. Je normalni to citit takhle nizko? Pred 14 dny jsme meli 2 screening a bylo vsechno v poradku. Muj dr uz tam bohuzel neni a bude tam az 2.1 a to uz jsem objednana na kontrolu. Nevim zda jet do nemocnice pripadne s timto duvodem. Zhruba pred tydnem jsem miminko citila tesne pod pupikem a ted mi to prijde podstatne nize. Mate nekdo zkusenost? Mam vydrzet do te kontroly? Jsem prvorodicka a nemam zkusenost. Dekuji.
@barcachejn U mě to byl úplně normální stav u obou těhotenství🙂 Ale za kontrolu člověk nic nedá, hlavní je, abys byla v klidu.🙂
Já bych řekla, že se miminko otočilo a kope teď dolů, proto to cítíš jinde. 🙂
No me treba druha dcera simrala jen v podbrisku, nikdy poradne nekopla. Byla v pricne poloze a tak tam byla do 36 tydne. Takze se neboj. Jestli ale pochybujes, tak urcite jed na vysetreni.
@barcachejn Když jsem cítila malou takhle hodně dole, začal se mi zkracovat čípek. A to najednou a rychle. Ve 27.tt. Tehdy jako prvorodička jsem nechtěla zbytečně plašit, ale najednou . jsem byla na JIPu a už jsem nesměla vstát až do porodu . Takže při druhém těhotenství jsem radši v při každé pochybnosti jela do nemocnice.
@barcachejn také jsem to tak cítila ale doktorka mi řekl ze se to jakoby odrazí a malá v tom týdnu měla ještě nozky dole
Taky cítím malou jakoby mi skakala na čípku, včera kontrola a vše v pořádku - prý se tam různé ještě točí a je to normalni 🙂 pro klid duše si ale raději před koncem roku k dr sjed ať mas klid.
@barcachejn kolikrát mě čutnul tak, jako by chtěl ten čípek prorazit, nic příjemného. A když se pak otočil, tak mě tlačil hlavičkou a nohu mi rval pod pravé žebro, až jsme tam měla bouli.
Ja mam.syna uz hlavou dolu a take vim,kdy pohne hlavou nebo kopne u pupiku nozkama. Jeste se tam hodne mydli a hemzi,maji misto....me kontroluje doktor ob mesic vaginalne. Pokud mas pochybnosti,tak muzes zkusit i gyn pohotovost. Treba to nic nebude,ale kdyby jo,vycitala sis to.
No dnes uz ho zase citim vys ten tam asi pekne putuje :D 🙂 urcite bych si nekam zajela ja jsem na tohle celkem histerka :D ja litala po pohotovosti uz v 8tt a to jen proto ze mi ustoupily nevolnosti a bala jsem se ZT. Takze to pro me neni problem 🙂 dekuji holky 🙂 ja si tehotenstvi vubec neuzivam mam o maleho proste porad strach....
Od 20tt úplně normální stav jak se zvětšuje děloha a mimčo už má trošku sílu a zároveň prostor ho teď ucítíte na všech místech vašeho těla 😂 ano i tohle kopání na čípek a dolů sem měla.
@barcachejn tím strachem ale tomu drobečkovi spíš uškodíš, než prospejes. Nebud přehnaně hysterická maminka, takových dloubnuti tě ještě čeká. Náš malej vykonával snad pomstu za to, jak jsem trápila svojí mamku a většinou ve chvíli,kdy jsem řídila.
Zkusím obnovit diskuzi. Máte nějaké tipy, jak tyhle pohyby ustát? 😀 Jsem teprve 33. týden, už asi měsíc cítím pohyby nízko, pár dní je to vždycky lepší a pak jsou dny, kdy při nich nemůžu nic. Na kontrole jsem byla minulý týden, na porod se to nechystá, což jsem samozřejmě ráda, ale představa takových dalších několika týdnů mě děsí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky jsem ho občas cítila dole měla jsem pocit že si prokopava cestu ven oni tam mají ještě dost místa afurt se točí ale pokud si nejsi něčím jistá tak jed do nemocnice a oni to tam zkontroluji já jsem v těhotenství říkala radši 100 krát zbytečně než jednou pozdě