Pohyby
Dobrý dne mám dotaz, sem ve 20 tydnu těhotenství dneska a necítím žádné pohyby ale přitom v 19+6 sem je citila? Je neco spatne? A čekám dvojčátka
@nikolkarybarova77 A byly ty pohyby uz citit casto? Silne? Zkus si dat cokoladu, nebo si lehni opatrne na bricho. Jestli jsi byla na pohyby kazdy den zvykla, a ted se nic nedeje, tak vyraz na pohotovost pro jistotu, at to zkontroluji.
@mamikry nechci zbytečně plasit... me třeba napadlo ze by mohli být jinak natočené.... každý den ne spis kdyz sem si večer lehla v obýváku k televizi a hladila si bříško a cítila sem je max 4 dny déle ještě ne ... to sou začátky v pohybech spis
@nikolkarybarova77 zkusila bych něco sladkého nebo studeného. Mně začaly pohyby až kolem 24tt a taky nic moc, placenta vepředu, takže jsem taky byla nesvá jestli je všechno v pořádku.
@palja vcera sem mela zmrzku a možná takové chvění sem citila
@nikolkarybarova77 Tak to by zacatky byt mohly. Uvidis, jestli se do vecera ozvou. Ale kdyby to trvalo nejak dele, nebo ti zacalo tvrdnout bricho, vazne radeji na kontrolu. Nechci vubec strasit, ale ja jsem takhle ve 20tt prestala citit pohyby a bohuzel to nebyl plany poplach. Proto tyhle podezreni nerada podcenuji. Ale ja jsem ho citila od 16tt kazdy den a uz hodne intenzivne.
@nikolkarybarova77 měla jsem pocit ve 36 TT že necítím pohyby ale jistá jsem si nebyla protože malý celé těhotenství moc nekopal. Holky tady na koniku mě doporučili se jet nechat zkontrolovat a ještě že jsem tak udělala, během 5 minut jsem šla akutně císařem. Malý byl bez kyslíku několik dní, naštěstí vše dopadlo dobře ale šla jsem za pět minut dvanáct. Odteď bych se řídila pravidlem radši jet 100x a zbytečně než jet pozdě. Jsi na začátku možná to nic není ale já pro klid duše bych jela
Všem moc děkuji za rady a tím ze ste se mi svěřili jak ste ro měli vy .... a opravdu sem plasan byla sem na pohotovosti , oba prckove v naprostém pořádku jen mám placentu na přední straně a ta prý všechny pohyby tlumí , mam si počkat tak 2 -3 týdny a cítím budu prý už vše.... naprostá úleva
@nikolkarybarova77 no tak to je skvělý, hlavně že je vše v pořádku 😊
@nikolkarybarova77 Dobre jsi udelala! Jinak bys nad tim porad premyslela. Jsem moc rada, ze jsou miminka v poradku. 🙂
@nikolkarybarova77 Někdy je lepší jet a radší několikrát zbytečně 🙂 Jsem ráda, že ste v pořádku i s drobečkama 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikolkarybarova77 jela bych se zkontrolovat, tady to nevyresite