Ahoj, chci se zeptat zda je možné že vám řekl doktor v 18 týdnu že asi holku a pak na tom velkým utz to změnil?Včera mi řekl že to vypadá asi na holku ale nechci tomu moc věřit , jednak proto že se fakt cítím na kluka a vše tomu nasvědčuje a jednak i proto že bych jsi chlapečka přála už jednu holčičku doma máme tak bych chtěla páreček ale samozřejme budu mít rádá i holčičku a za 3týdny jdu na ten velký utz do nemocnice tak bych jsi to chtěla potvrdit i od jiného dr. Jde mi jen o zkušenosti zda tomu tak je 🙂 Děkuji
No jelikož už doma dcerku mám tak tohle těhotenství bylo úplně jiné než u dcerky, takové ty babské rady ohledně pohlaví a jak říkaš i ty cítím jto tak nějak vnitřně 🙂 Ale jde jen o zvědavost , četla jsem různé diskuze a tam právě hodně maminkám řekli prvně něco jiného a a až na tom velkém utz řekli teprv co čekají a byla to pravda, ale ty diskuze jsou zastaralé tak jsem chtěla všdět jak je to teď přece jen už ta technika pokročila 🙂 a znejistil mě právě tím že asi to vypadá, a pak ještě říkal že to určitě potřetí nebo po čtvtré na kluka vyjde 🙂 ale mechci propadnout růžovému šílenství a pak by mě řekl že se spletl 🙂
@ellu016 Z okolí vím o dvou případech - překvapení ve třetím trimestru a dokonce i překvapení při porodu - pokaždé to měla být ale původně holčička a "vyloupnul" se z toho chlapeček. Takže možnost určitě je, ale druhý screening už by měl být přesnější.
@ellu016 No ono záleží hodně na tom, jak je miminko natočené, pokud je z horšího úhlu, tak je určitě možné, že prostě není dobře vidět 🙂 My měli právě vždy štěstí na tu polohu.
Tak uvidíte za ty 2 týdny! 🙂
Mě už v 10. tt naznačili co by to mohlo být (chlapeček ale přímo nepotvrdili abych se na to neupnula), ve 12. tt řekli, že chlapeček, moc jsem tomu nevěřila, protože já tam nic neviděla (ale chlapečka jsem si přála), ve 14. tt byl dobře natočený že jsem pohlaví opravdu viděla a je to kluk 😍 tak jsem moc ráda 😍
Takže si myslím, že je to o zkušenostech lékaře a o tom jak je mimi natočené. V 18. tt by to mělo být zřejmé 🙂 U holčičky se říká, že trvá déle než opravdu pohlaví vyhodnotí (že je tam hrbolek a není jistota, že by to třeba mohl být chlapeček) 🙄
@helinkaaa oni to poznají podle sklonu močové trubice, v těch dřívějších týdnech 🙂
Opravdu v 10 týdnu, ti už tipovali pohlaví??? 😲
Děkuji moc za informace 🙂 no mě právě u první dcerky taky okolo 18 týdně řekl že asi holka a ta se teda potvrdila ve 20 týdnu a ukazoval mi i kávové zrnko , né že bych mu neveřila nebo tak ale přece jen se splést může každý a právě že jsem četla že kluk se dá hůř poznat že má třeba pindíka přilepeného k nožičce nebo že ještě není vidět 🙂 a teď teda ani nic neukazoval a připadalo mi že mimčo bylo pořád zády, a tak tomu chci věřit fakt až v nemocnici na tom velkém utz přece jen třeba tam mají lepší zařízení. Ale jak pišete záleží i nazkušenostech dokora ale tak aspoň maličká nadějě že třeba se z toho kluk ještě vyklube 🙂 moc děkuji
@michaela_2 vážně? Tak to jsem netušila,že podle sklonu močové trubice. Ano už v 10. tt mi říkala, že si myslí co to je a naznačila a pak hned dodala, že ještě počkáme abych se na to tak brzy neupnula 🙂
@helinkaaa jj, tak mi to říkal doktor ve 13 týdnu - že pohlavní hrbolky jsou v tomto týdnu stejné, ale podle močové trubice se dá určit, jestli to bude kluk nebo holka.
Ale 10 týden, to je teda hustý, to jsem na UTZ viděla jen takový balonek se začínajícíma končetinama 😀
@michaela_2 já byla také překvapená a nečekala jsem že by tak brzy bylo něco zřejmé. Jak to ale naznačila (neřekla to do slova), tak to prostě vyznělo na kluka. Dokonce i rodiče hned řekli, že je to jasné, že to bude kluk. Nechtěla jsem to ale moc brát v potaz, dokonce i v tom 12. tt jsem tomu úplně nevěřila ale když jsem ve 14. tt viděla tak už jsem věřila.
A co tomu nasvědčuje, že čekáte kluka? Není to spíš ovlivněné tím vaším přáním? 😉
Jinak mně řekl doktor v nemocnici na I. screeningu, že to vypadá na kluka a holku, když jsem to někdy kolem 15. tt chtěla potvrdit od svého doktora, řekl mi, že před 20. tt nebude říkat nic, že to jsou opravdu jen odhady...nakonec tedy ve 20. tt nám řekl totéž, co v nemocnici, a poté 2x potvrdil, takže snad je to jasné - doufám 🙂
@ellu016 Jinak u mladší dcery, která se nám na UTZ nikdy neukázala, takže překvápko, jsem byla od začátku přesvědčená, že čekám MAtěje, i výbavu jsem měla povětšinou do modra - to bylo překvapení na sále 😀 Ale teď jsem tedy tušila od ovulace, že se zadařilo, a že budou dvě, kluk a holka - a vyšlo to, takže s tím tušením, asi jak kdy 😉
Už jsem psala výše že to je hlavně o pocitu , dále o tkzv babských radách a hlavně těhu u dcery bylo jiné než teď celkově. Já jsem se ho ptala asi ve 14 týdnu jestli už je vidět pohlaví a on že ne že až příště a teď mi řekl asi možna holka a to jsem v 18 týdnu , na ten velký utz jdu až ve 21+2 tak tomu budu veřit víc , přece jen tohle je takový mladoučký doktor a když me i druhý doktor řekne holka tak budu spokojená teď jsem taková že sice něco řekl ale podle mě jsi nebyl jistý ani on 🙂
@ellu016 To chápu, taky jsem čekala až do 24. tt, kdy nám to potvrdili potřetí stejně 🙂 Přece jen nakupovat a háčkovat pro dva je náročnější, a kdybych měla všechno předělávat, asi by mi hráblo 😀
Mohu se ještě jen tak pro zajimavost zeptat zda Vám vychází tento kalendář pohlaví ? Co jsem zkoušela okolí tak všem to vyšlo tak jen pro zajimavost děkuji
http://www.superko.com/pohlavi-ditete-cinskeho-...
@ellu016 Mně podle toho vyšli dva kluci, a mám dvě holky...ale podle krve mi holky vyšly 🙂
Podle krve? To asi neznám
@ellu016 Vychází se z toho, že se krev obměňuje každých 7 let, a podle toho, kdo má jakoby blíž k té výměně, a tedy starší krev, se pak odvíjí pohlaví. Př. se starší dcerou - v době otěhotnění mi bylo 20, muži 24 - tedy mně do výměny zbýval rok (ve 21) a jemu 4 roky (ve 28). Měla jsem starší krev, narodila se dcera. U mladší mi bylo 25, zbývaly tedy 3 roky, muži 38, zbývaly mu tedy k výměně 4 roky - opět jsem měla starší krev, opět se narodila dcera 🙂 První dceru mám z prvního manželství, proto jsou ta čísla jiná 😉
Jsem podruhé těhotná, první dceru nám ve 12tt řekli na 75%... Ve 21tt na 99% a bylo to tak. Druhé miminko vypadalo ve 12tt opět na holčičku a minulý týden ve 22tt kávové zrno jako fík 🙂 že prý z toho už kluka neuděláme 🙂 my teda ani nechceme :D První dcerkou jsem si byla od začátku jistá, nebylo to pro mě žádné překvapení. Teď jsem absolutně netušila. Jediné, v čem se druhé těhotenství liší je to, že se mi neudělala čára na pupíku 🙂
@ellu016 nevychází ani u jednoho dítěte. Zato nám 100% vychází teorie krve 😃🤷♂️
@oveckaluky jen je to teda mladší krev, podle které se určuje pohlaví ;)
@leilinka1234 Tak nám to vychází podle starší, tak nevím 😀
Mohu se zeptat..jaky je rozdil v tehotenstvi kdyz cekate holku nebo kluka?
@oveckaluky mrkněte na net, je to fakt ta krev mladší... Takže vám nevychází :D já teda myslím, že to je stejně jedno :D já na tyhle teorie nevěřím... Prostě buď a nebo 🙂
@vendelinka08 Myslím, že se to takhle říct nedá...mám dvě dcery a každé těhotenství bylo jiné. Teď čekám dvojky a zase je to úplně jiné.
@leilinka1234 Já to právě znám se starší, a to vyšlo - no ono je to fuk, to stejně neovlivníme 🙂
@leilinka1234 Tady to taky skoro všem vychází naopak https://www.modrykonik.cz/forum/o-tehotenstvi/pohlavi-miminka-podle-stari-krve-je-vypocet-presny/ - tak těžko říct 😀 ale ono je to šumák, jestli vychází tak nebo tak - prcek se tím stejně řídit nebude 😀
Moment :D takže když jsem otěhotněla s dcerou tak mě bylo 20 tudíž 1 rok do výměny a manželovi 23 takže on měl do výměny 5 let ? Takže správně HOLKA ? :D chápu to správně , teď mě 22 a manželovi 25 tudíž ja do výměny 6 let a on do výměny 3 roky takže podle toho by to měl být CHLAPEC ? Chápu to sptávně ?
@ellu016 Jo, takhle to vyšlo nám, dvakrát. Ale těžko říct, každému to vychází jinak, jak jsem právě zjistila 😀
No tak se nechám schválně překvapit 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ellu016 nám dceru i syna určili spolehlivě v cca 16 týdnu 🙂 žádná změna se pak nekonala. I co takhle vím v okolí, tak v dnešní době jsou ty UTZ asi docela spolehlivé.
Jinak čistě ze zvědavosti, jak píšeš - vše tomu nasvědčuje - tak tím myslíš co?? Já se ptám, protože ani u dcery ani u syna jsem nikdy absolutně netušila 😀 a řada maminek mi říká, že ony to věděly nějak vnitřně.........