Podváha v 13. tt. Co jste jedly, aby vám nebylo špatně?

21. čer 2022

Ahoj holky, snažím se bojovat, ale už fakt nevím...trpěla jsem na nevolnosti, už je to lepší, ale pořád se nemůžu najíst dost, mám 44-45kg na 165cm, vážím se a připadám si jak blázen, jediné, co mi zvýšilo váhu byli o 3 čísla větší prsa....byl by někdo ochotný napsat mi co jedl, aby mu nebylo zle popřípadě jako vitamíny. Nebo co jste dělaly, děkuji moc.

emillyhk
21. čer 2022

Byla jsem na tom dost podobně 😟 Měřím 164 cm, před otěhotněním 51 kg, na konci 1. trimestru 48 kg. Zle mi bylo pořád, i když už jsem zvracela míň. Vitamíny jsem po konzultaci s dr. nebrala, bylo mi po nich ještě hůř. Obecně jsem toho nebyla schopná moc sníst, spíš jsem uzobávala. Po čemkoli zdravém (ovoce, zelenina) mi bylo taky hůř. Chvíli jsem přežívala na silných slaných tyčkách nebo rýžovém chlebu s medem (z DMka). Co mi udělalo celkem dobře byla pikantní fastfoodová čína a burgery 🙈 K pití buď mléko nebo trochu coly, co nejvíc vychlazené. Případně slabší čaj, ale určitě ne čistou vodu, je těžká na žaludek. Od 13.tt jsem byla na dietě kvůli GDM, to bylo labůžo. Nemohla jsem nic z toho, po čem mi nebylo zle 🤦‍♀️ K snídani a večeři jsem jedla večerní chlebík z penamu (má málo sacharidů) s lučinou a sýrem, později jsem zvládla i šunku. K obědu maso s tepelně upravenou zeleninou. Ze syrové zeleniny jsem dlouho mohla jenom salátovou okurku, po všem ostatním mi bylo zle ještě na konci druhého trimestru. Váhu mi hlídali celé těhotenství, na gyndě znervózněla kolem 20. tt, ale potom už jsem začala přibírat. K porodu jsem šla s 57 kg.
Kdyby tě cokoli ještě zajímalo, klidně napiš, vím jaké jsou to nervy... Ať je brzy líp 😘🍀

guliii
21. čer 2022

Ono je to dost individuální, komu z čeho bylo zle. Já nemohla ani cítit jakékoli maso, ale i dost obyčejných jídel mi nedělalo dobře. Celkem jsem mohla jíst sladké, takže různé kaše s ovocem, banán je kalorický, ochucené tvarohy a jogurty, musli s mlékem, pečené brambory, když jsem nemohla nic tak alespoň kousek loupáku. Prostě málo aromatická, nedráždivá jídla a snažila jsem se aby byla zdravá. Pokud byla krize po lžičkách jsem pila studenou colu, ta pomohla a pak jsem mohla i něco sníst. Pokud ti to žaludek dovolí, můžeš zkusit občas trochu nealko piva, super na trávení, máme vyzkoušené, klidně taky po lžičkách. Přeji ti ať jsou nevolnosti rychle pryč.

slecnami
21. čer 2022

Já teda neměla podváhu, ale na nevolnosti mi docela zabíralo ledové - třeba ovocné sorbety ze Světozoru, to byla úplná závislost, nebo frappe z Mekáče 🙈...vlastně asi jakákoliv ledová tříšť...a když byla krize, kousala jsem ty ledové kostičky... No a obecně mi udělalo dobře cokoliv, co bylo mé tělo v danou chvíli ochotné pozřít, což pak byly čuňárny ála utopenec se zmrzlinou a tak... Zdravé to asi moc není, ale škodlivé taky ne a miminko si vezme, co potřebuje. Ať je líp! 😃

nikkigingerbread
21. čer 2022

ja mela pred tehu 46kg na 160cm, Dr zdesena mi rekla at jim cokoliv na co mam chut, hlavne at priberu. Ze se mam ted vykaslat na nejakou zdravou stravu a proste jist fakt cokoliv.. A tak jsem v podstate 1. trimestr prezila na Snidanich z mekace, cole a vode s citronem (s hoooodne citronem). nemohla jsem ani citit cokoliv sladkeho, z masa mi bylo zle jen pri te myslence. slavila jsem snad kazdych 100g co jsem pribrala, bala se kazde kontroly u Dr.. ke konci prvniho trimestru porad zadna slava, jen asi 2 kila nahore, brisko nikde. ale prestalo mi byt spatne a mohla jsem uz jist temer cokoliv..ale tak nejak jsem se placala az cca do 25tt, kila nikde, brisko nikde, nikdo mi neveril ze jsem v 5.-6. mesici :D a pak zlom, brisko narostlo pres noc (prisaham :D) az tak, ze jsem to obrecela - takovy nezvyk najednou. a od te doby jdou kila nahoru raketovou rychlosti, jakobych dohanela ten zacatek -.- takze aktualni stav je takovy, ze jsem 33tt, mam 60kg a asi nekoncime :DD citim se jak kapustnak, jeste jak jsem mala tak mam fakt pocit ze uz se jen kutalim a to mi vsichni furt rikaji ze na to ze jsem 8. mesic tak mam brisko furt celkem male.. a miminko je v poradku - dokonce vazi o neco vic nez odpovida tt :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru