Podkožní tuk a absence pohybů v 21.tt. Co byste dělaly vy?

lucii10
9. led 2021

Ahoj,holky. Jsem těhotná po deseti letech a dvou potratech. Dítě jsme neplánovali. Podle mě jsem na to stará a co si budeme nalhávat i tlustá😏Necítím žádné pohyby a začínám být nervózní. Možná to je jen vrstvou tuku a položenou placentou, ale..Můj doktor, který by mě vzal kdykoli a kdekoli, je nemocný a podvědomě se bojím, že mi někdo jiný řekne, že se malý přestal vyvíjet. Jdu v týdnu na druhý screening na kliniku a váhám, jestli čekat až na něj. Co byste dělaly vy?

mamikry
9. led 2021

@lucii10 Jela bych na pohotovost. Pokud je neco spatne, tak bohuzel stejne nikdo nic nezmuze, ale vy budete v poradku. A pohyby jste necitila vubec? Nemuzete si od nekoho pujcit Angelsounds? Jestli jste silnejsi a mate treba placentu vpredu, asi je jeste nutne citit nemusite, ale lepsi, aby to nekdo zkontroloval.

lv
9. led 2021

pokud jsi je neměla a neztratili se, tak bych vyčkala týden, dva

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
leniczka23
9. led 2021

@lucii10 ve 21tt je naprosto běžná absence pohybů. Dítě se otočí nohama dovnitř, nebo nijak jinak a už je necítíš, je ještě hodně brzy. Jako pokud si vyplašená tak si dojedu ale za mě je to normální v tomhle týdnů, vůbec pokud jsi silnější. Ono stejně, pokud se něco po... V tomhle týdnů se toho nedá moc dělat. Ale zaručeně je vše ok.

cilkat
9. led 2021

Taky myslím, že pokud jsi je ještě necítila, počkala bych na tu kontrolu. Já je taky cítila až dost pozdě...

lucii10
autor
9. led 2021

Děkuji, holky❤️

tynule123
9. led 2021

@lucii10 taky pohyby necitim, sice jsem 19+4 tt ale taky se člověk děsí, ale mám placentu vepředu a ještě také břišní tuk a silnější, ale vím, že to chce čas

kosi_cek
9. led 2021

Zažila jsem těhotenství prakticky úplně bez pohybů až do porodu a to na břiše prozměnu mám naprosté minimum tuku a vše bylo v pořádku, dr. mi tedy dělala každou kontrolu UTZ, kde jsem viděla, že miminko žije a hýbe se, jen ho vlastně celé kryla placenta na přední stěně a vesměs prakticky pořád bylo přímo zády k ní..Asi by mě tehdá spíš vyděsilo, kdyby miminko začalo náhle kopat, každopádně už bych to tak zažít nechtěla, bylo to takové divné, nevím, je krásné miminko cítit.. Zvlášť pokud je to první miminko, které dospělo takto daleko, tak to ještě stále není nic neobvyklého a každou chvilku to může začít, navíc ze začátku to bývá takové nesmělé a třeba fakt jen jednou denně, když si člověk dá náhodou odpočinek a miminko je vzhůru. Ale nervozitu chápu, člověk se nemůže dočkat, je to úžasné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru