Pnutí/natahování kůže nebo tvrdnutí břicha?

moni_12
14. pro 2020

Maminky, chci se poradit. Jsem v 19tt a asi už 3 dny citim takové pnutí kůže/tlak, hlavně nad pupikem směrem nahoru, někdy i okolo pupiku, níže jen minimálně. Mám tedy pocit, že je to natahování svalu/vazů, jak se břicho rozpina. V prvním tehu mi hodně tvrdlo břicho, asi až od 30tt, a tak mám trošku strach, aby to nebylo tvrdnuti už ted... Miminko už cítím, jak kope, ale přeci jen je níže. Co myslíte?

mamikry
14. pro 2020

@moni_12 Jsem taky 19tt a pnuti citim, kdyz se mi tam male nastucli. Bricho mi sem tam tvrdne a je to vzdy v oblasti delohy.

moni_12
autor
14. pro 2020

@mamikry díky za odpověď. Já právě přemýšlím o tom, že děloha je v tomto týdnu někde okolo pupiku/pod pupikem, tudíž si myslím, že mi břicho netvrdne, je to tak? A když tobě tvrdne, máš je pak opravde tvrdé na dotyk?

mamikry
14. pro 2020

@moni_12 Nevim presne, ale podle sebe bych rekla, ze je zhruba k pupiku. Kdyz mi tvrdne, tak je jak kamen a citim silne stazeni, to se neda za nic zamenit. Nad pupikem pnuti citim taky, ale je male a vetsinou, kdyz jsem najedena. Deloha mi tvrdne od pupiku dolu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru