Placenta praevia marginalis. Co myslíte?

1. lis 2021

Zdravim holky, prosim Vas, potrebuju vedet tohle: zastupujici doktor mi nyni v 15 tt. rekl, ze mam placentu praevia marginalis dosahujici k vnitrni brance. Minuly tyden mi muj staly gyn delal I. screening, kde rikal ze je vse v poradku, o placente rekl v poradku. Muj dotaz je, to za ten tyden se ta placenta nejak posunula nebo byla takle ulozena i minuly tyden a muj gyn nemel potrebu zduraznovat, ze je neco blbe? jako jestli takhle bylo ulozeni od zacatku nebo se to behem tydne zhorsilo? nemuzu to nikde dohledat a doktora jsem se nezeptala 🤦

betelgeuzz
1. lis 2021

Podle mě to tvůj doktor nezdůraznil, protože je to víceméně nedůležité. Jak děloha bude růst, placenta se vytáhne nahoru a na 90% ti nezpůsobí žádný problém. Někdo s tím může krvácet a mít nařízený klid, ale spousta holek o tom neví. Měla jsem to taky tak, po 20 týdnu už byla vytáhla. Kdyby mi to nenapsali do screeningu, že je marginalis, tak o tom ani nevím.

autor
1. lis 2021

@betelgeuzz aha, tak dekuji, ja z tohi byla celkem vyjukana co to zas je za diagnozu kdyz muj gyn o tom ani slovo nerekl... diky

deaneira29
1. lis 2021

Mela jsem placentu previi 3.stupeň taky mi to doktor neřekl ani na screeningu, bohužel já byla v těch málo procentech, kdy to způsobuje vážně problémy a přišla na to co mi je až když jsem začala krvácet a v 26tt mi zastavovali porod a pichali kortikoidy. Nakonec vše dopadlo dobře, ale placenta se mi plně vytáhla až v 36tt, do té doby mi byla indukovana sekce.

sylvka
1. lis 2021

Ahoj,mám v tomto trhu to samé.od Dr jsem měla doporučeno ne moc Brutus sex 😁jinak nic. Nyní jsem v 37 týdnů a placenta se vytáhla v cca 34 ,takže ač byl zvažován i císař,nakonec přirozený porod 👍jinak jsem neměla komplikace žádné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru