Hezký den, jsem na začátku 14 týdne. Včera jsem byla na screeningu a doktor mi řekl že mám placentu velmi nízko. Prý se snad ještě vytáhne. Měl to někdo taky tak a pak bylo vše v pořádku? Mám dodržovat nějaký klidový režim? Doktor nic neříkal ale všude čtu že bych se měla vyhnout sexu a nedělat nic namahaveho.
@aurelie34 mám placentu na přední straně a zasahuje do DS(děložní segment) měla by se vytáhnout s rostoucíma tydnama. Mám placentu taky na přední straně a jediné co tak můžeš je cítit pohyby miminka později. Já sem 17+4 a doktorka my řekla že se vytahuje. Jinak já žádný zákaz neměla. Když nekrvacis tak bych si určitě nic neodpirala ani procházky ani nic jiného.
@aurelie34 takhle brzo jsem ji měla nízko, z části ještě v porodních cestach, pak se vytáhla po 20.tt nahoru. Ve 14.tt je úplně k ničemu tohle řešit, děloha je zatím malá. Pravděpodobně se ti ještě vytáhne nahoru.
Jo a v jednom těhotenství jsem měla placentu vepředu, v druhém vzadu, nepociťovala jsem žádný rozdíl.
Mám na přední stěně placenty hned dvě. Dvojvaječná dvojčata. Nikdy s tím nebyl problém.
Měla jsem v první těhotenství vpředu a nízko, částečně zasahující do porodních cest. Vytáhla se nahoru. Žádné omezení jsem neměla, nekrvácela jsem, vše probíhalo v pořádku.
Taky jsem mela na ps nizko. Zakazal mi sex,divoceni,skakaní,kolo,atp ted mam 7 tydnu do tp a placenta uz je krasne vysoko🙏🏻
Hezký dobrý den,
měla jsem placentu - praevia centralis (totalis). Také na přední stěně, kdy jsem na to přišla díky krvácení a ještě k tomu, ve 20 týdnu těhotenství.
Placenta se krásně vytáhla rostoucím bříškem, ale až ve 36 týdnu, ale díky Bohu za to.
Takže vždy je naděje...❤
Držím palečky, myslím si, že se vám v pohodě vytáhne.
Přeji hezký den...🌞🌹
Ahoj, taky jsem měla placentu nízko na přední straně a zasahovala do porodních cest. Ale já skoro celé těhotenství krvacela a spinila. Měla jsem narizeny klid až do 8 měsíce. Pak se trochu vytáhla. Pokud Ti nic neříkal MUDr, tak je to v pohodě. Přeji klidné těhotenství 😗
Měla jsem placentu praevia ventralis. Přišlo se na to z důvodu špinění. Ještě byla směrem k zadní straně , kde je menší pravděpodobnost , že se vytáhne. V 32 TT již byla ok mimo porodní cesty. Než se vytáhla , tak jsem měla přísný klidový režim.
Měla jsem placentu nízko, krajem zasahující do porodních cest ještě i na druhém screeningu, nekrvácela jsem, o nějakých omezeních nikdo nic neříkal. Na třetím už byla krásně vytáhlá nahoře. Neboj, ještě je to brzo, jak děloha roste, placenta se jakoby posune nahoru.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@aurelie34 Měla jsem to. Měla jsem klidový režim a zákaz sexu. Vytáhla se asi v 16. Tydnu, takže se Ti ještě určitě vytáhne.