Dobrý den dámy,
mam na vás prosbu....je mi 28let,čekám dvojvaječna dvojčata bi-bi...jsem v 17tt. UTZ, screening zatím vše v pořádku (musím zaklepat). Gynekologozka se zmínila o PANAROMA TESTU, při poslední kontrole jej znovu zmínila stím, že kdyby ona čekala dvojčata tak by do něho šla. Cena 12000kc, nejsme sice milionáři ale když jde o zdraví člověk to "nějak"nastřáda. Já se ptám, má to smysl,je to nutné? Má někdo aktuální zkušenost? Pár starších diskuzi jsem pro četla, kde jej ženy podstoupili záměrně,kvůli špatným předešlým výsledkům,což chápu. Děkuji za věnovaný čas 🙂
@lenkalubina Ano musíme si to uhradit, bylo by to zvlastni iniciativy a pro klid v duši. Jinak na žádném vyšetření "navíc"gynekolog netrvá. To jsem právě taky četla,že to kolikrát na poprvé,na podruhé nemusí vyjít. No po novém roce se máme rozhodnout.🤔🙂tak sbírám informace.dekuji
Platili jsme si ho u druhé, ale protože nám nevyšel úplně ideálně screening (byly tam dvě takové drobné anomálie, bylo mi už 32 a výsledek byl v "šedé zóně", ale zas ne až tak na plodovku). U dvojčat je to asi něco jiného, ale pokud nebyl problém na screeningu vykašlala bych se na to, navíc teda naopak jsem všude četla, že v případě dvojčat to stejně není úplně jasné ty výsledky, že pokud panorama něco ukáže, tak není jasné zda je problém u obou, nebo jen u jednoho...
@miskadv11 pokud mas prvotrimestralni screening ok,tak nechapu proc na to mas chodit,v tomto pripade bych o tom neuvazovala...a o penize nakonec nejde...
@krtikkrtovaty děkuji moc za odpověď,ještě se vás zeptam (nikde jsem se nedopátrala)do kdy se test provádí? Přemýšlím zdali ho nenechat po výsledcích vyšetření 2screeningu. A ještě taková laická otázka ...když vyjdou špatné výsledky NIPT testu....? Co se vlastně děje dál....
@miskadv11
Ten test je Panorama,ne panaroma 🙂
@zelenaesmolda Ježíš ano...jsem blbec..noo tak upravit asi titulek nejde...😳tak snad ženy pochopí co to je😌. Děkuji za upozornění
@miskadv11 To netuším, já byla cca 15tt, dělá se to někde v Plzni - u nás jen odebíraly 2 zkumavky krve, odebírají jen 1x týdně a odváží to kurýr, výsledky byly cca za týden. Už je to přece jen nějaká doba, ale myslím, že tam bylo, že to dělají cca od 9. týdne (někdo to dělá i jako placenou alternativu k 1. screeningu), horní hranici si nevybavuji.
@miskadv11
Ja jenom kdyby to nekdo hledal at nehleda marne 🙂
@miskadv11 Co dál netuším, u nás to vyšlo naštěstí v pořádku, ale asi kdyby vyšel třeba Down, tak se to potvrzuje z plodovky (myslím že ta jistota u Panorama je cca 99,8 %) a pak je na rodičích, jak se rozhodnou.
@miskadv11 Byla jsem pro klid v duši, při prvním bylo na screeningu vše špatně, šla jsem na chlorikové klky a vše ok, u druhého bylo na screeningu vše dobře ale pro klid duše jsem šla na panoramu a taky vše dobře. Dělá se myslím do 18 TT, jistá si nejsem. Pokud ti vyjde blbě tak buď odběr chlorikových klků nebo později odběr plodové vody. Zaráží mě spíš že ti to doporučují u dvojčat, to prý bývá výsledek zkreslený protože jsou dva 🤔 aspoň tak mi to říkali v prenatalu v Brně.
@vaaska já si myslím, že to je taková jejich obrana, že nemůžou nic zaručit na 100% a tak nabídnou i tohle. Nečekala jsem sice dvojčata, ale screening dobrý až na jednu maličkost a taky mi to už nabízeli s tím, že proste na 100% to určit jinak nejde. Ale je pravda, že u dvojčat je to trochu na hlavu.
Je dobře, že NIPT doktorka zmínila, někteří jenom umí strašit plodovkou. Při negativním screeningu bych tam nešla. Já jsem měla pozitivní, tak jsem šla a ráda, na plodovku jsem nechtěla jít, utz byl v pořádku. Při pozitivním výsledku NIPT se musí ještě na plodovku na potvrzení, pokud se uvažuje o ukončení těhotenství. Jsou NIPT, které jsou vhodné i pro vícečetná těhotenství
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A platit ho musíte? Mi ho nabízeli s tím,že,když spadám do jakýchsi tabulek,tak to hradí pojišťovna 🤔 ale..prý to napoprvé nemusí vyjít a musí se opakovat. Nakonec jsem šla stejně na odběr choriovych klku 😉