Pád ze schodů v 21tt

misellll
2. lis 2015

pád ze schodů 21tt

Dobrý den, včera dopoledne mi podklouzla noha a já se svalila ze schodů. Dopadla jsem na zadek. Pád jsem se snžila zbrzdit, ale moc se mi to nepovedlo.Po dvouch hodinách od pádu mi to nedalo a zajeli jsme na pohotovost. Malá dle utz vpořádku, placenta se neodlučuje, děloha klidná. Pustili mě domů s tím, že teď vypadá vše dobře. Večer v posteli malá hezky kopala. Ránno po probuzení trochu kopanečků. ic mě nebolí, ale bylo mi doporučeno na pohotovosti, abych se druhý den-tedy dnes ukázala na kontorlním utz. u své gyndařky. Prý jsou po pádu vždy nutné dva utz.Dnes jsem tam šla, sestra se mně zeptala zda mě něco bolí, když jsem řekla že ne. Poslala mě domů s tím že mám přijít až zítra. Trošku mě to vykolejilo a mám starch aby jsme do zítřka nic nezanedbali, když mi byl doporučen utz, hned druhý den.Je fakt, že mě nic nebolí, nekrvácím, pohyby jsem dnes malinko zaznamenala…ale nic extra jsem zvyklá na větší kopanečky a častější. Ale je pravda, že dnes jsem se od ránna nezastavila, tak je možné, že to tolik nevnímám. Myslíte si že za těchto okolností mohu být klidná??? :nevim: Děkuji za názory

veruska007
2. lis 2015

Já spadla ze schodů okolo 30.tt, hodně jsem si natloukla. Bylo před Vánocemi, dr. mi po telefonu řekla, že pokud nekrvácím a mimčo má pohyby, že je to ok, na kontrolu jsem šla skoro po měsíci a v pohodě.

misellll
autor
2. lis 2015

@veruska007 děkuju za odpoveď,malá se teď zrovna vrtí tak snad to bude vpořádku.Jen mě překvapil přístup sestry.myslela jsem,že když byl doporučený utz druhý den,tak ho udělají.Ale snad ví co je správné

alkuska
2. lis 2015

@misellll Nepanikařila bych a šla bych zítra. Pokud nemáš potíže a cítíš se dobře, pravděpodobně se nic nestalo.

linee
2. lis 2015

@misellll jak pisi holky, pokud cítíš pohyby, nekrvacis, nemas krece nebo něco jiného, počkej klidne do zítra. Mimi je chranene plodovou vodou v brisku a uvidíš zítra, ale bude vse ok 😉

misellll
autor
2. lis 2015

děkuju vám za uklidnění,asi se mnou mlátí hormony a jsem přecitlivělá.Mám za sebou dvě zamlklá těhu a doma šestiletou dcerku.O druhé miminko jsme se snažily čtyry roky.Tak blázním a asi zbytečně🙂

veruska007
2. lis 2015

@misellll Já když nevěděla, jak na tom miminko je, tak jsem se hodila do klidu, naladila se na miminko, dala ruku na břicho a zeptala jsem se miminka, jestli se má dobře. A vždycky jsem cítila, jestli ano. Hrozně mi to pomohlo u nejmladší, od začátku to vypadalo, že o ni přijdeme a bylo to tak až do porodu! A tohle bylo jediné, co mě drželo nad vodou - pocit, že vím, že je v pořádku. U ZT mi to teda nepomohlo, resp. zpětně mi došlo, že jsem se nemohla na miminko vyladit... ale jinak to fungovalo na 100 %. Tak to zkus taky.

markyska88
5. lis 2015

@misellll ahoj 🙂 vím, že už jsi to tu psala před pár dny, takže už jsi v tuto chvíli předpokládám klidnější 😉 a pokud ne, tak rozhodné buď !!!!! 😉 já se ve 23tt při prudkém brždění v trolejbusu bouchla přímo do břicha o takovou tu tyč, které jsem se drźela. No panika jak blázen, hned jsem jela ke své gyndr. Ta mi taky udělala kontrolní utz , zkontrolovala placentu. A říkala mi, že pokud by se něco stalo, tak že by se to projevilo ihned a určitě bych to poznala i já sama bez utz... Miminko je v bříšku chráněno vodou a obaly, břišní stěnou. U těch úrazů může být průšvih, že se může poškodit placenta, ale to by asi musel být fakt velký náraz. Navíc jsi spadla na zadek a né přímo na břicho. Pupíčci vydrži víc, než si myslíme 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru