ahoj nastávající mamči. Ve čvrtek jsem byla na 1. screeningu, vše bylo v naprostém pořádku,ale od pátku mám občas ostré blesti, takové píhání v podbřišku. Bolest cítím především při chůzi, kašlání apod. Když ležím, tak je to dobré. Máte to nějaká podobné? snad to nic nebude a jen pracuje děloha jak miminko roste 😉
@kajjina neboj, pokud přitom nekrvácíš, je to naprosto normální. Děloha si dělá místo, roztahují se vazy, to prostě bolí. snaž se být hodně v klidu, odpočívat, spát, případně pomůže obkládek nebo teplá (ne horká) sprcha - to pomáhalo mě. Nejvíc mě tyhle bolesti trápily mezi 14tt a 18tt, pak už to bylo dobré.
jj řeknu, začlo to až den po kontrole,ale nastavim klidovej režim a bude to snad lepší 🙂 neměla jsem žádné nevonosti a podobně,tak o sobě mimčo dává vědět až teď asi 🙂 tak když u toho bude pěkně růst, tak mi to vadit nebude 🙂
Ja to mam celkem casto..nekdy i takove tlaky v podbrisku jakoby mela prijit ms. Neni to bolest, spis takovy tlak no. Obcas me hodne poboliva na stranach podbrisku, kdyz si treba lehnu s natahnu nohy, tak me chvilku strasne boli a picha v pravem boku. Ale deje se mi to od zacatku a uz jsem ve 21tt. Kdyz to reknu dr, tak me detalneji prohledne a zatim nic nikdy nenasla , tak usoudila, ze to bude asi z roztahovani delohy. Tak se neboj 🙂
no ja už jsem si řikala, že je to dobrý, tak jsem se šla kousek projít,ale moc to nešlo...po pár metrech mě začalo pořádně zase řezat :( tak jsem zase zalehla a doufám jenom, že to je to rzpínání dělohy. Nechci zbytečně plašit,ale nic příjemnýho to není :(
Já to mám taky.. mám to už od března a jen při chůzi.. Doktor mi napsal magnezium, beru ho 3xdenně, ale bolesti při chůzi mám pořád.. A je úplně jedno, jestli jdu pomalu nebo rychle, jestli něco nesu nebo ne.. Je to dost nepříjemný.. Ptala jsem se doktora a říkal, že to nic neni- rozpínání dělohy.. 😉
🙂 tak to se toho teď asi moc nenachodim, jsem zvědavá, kdo to vysvětlí psovi 🙂 a jsem ráda, že v práci chodit moc nemusím, ale jinak díky za uklidnění. Chlapa posílám do krámu aspoň pro magnesii a budu ten hořčík zatím aspoň pít 🙂
Také mě to řeže, jsem ve 19. týdnu, ale je to vážně v pořádku, roztahuje se děloha a bolí to, musíme to vydržet. 😉 Naposledy mě to chytlo, když jsem poutala dceru do autosedačky, v předklonu jsem si musela jít sednout do auta a počkat než mě to přešlo, seděla jsem tam skoro 10 minut než jsem mohla odjet 😀
Ahoj jsem ve 40tem tydnu tAkze na konci a zacali me ostre bolesti v potbrisku. Je to treba kazdych 10 minut na par sekund .nevite Co to muse bejt ?? Dekuju za odpoved
No, tak to bude porod, ne? 🙂 Zapisuj si časy, kdy tě to chytne, ať máš přehled, jestli je to pravidelné a jestli se intervaly zkracují...
@stanuli - to vypadá na kontrakce...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky,neboj roztahuje se ti děloha,jak si tam mimčo dělá místo.Já jsem 22tt a mám to i ted občas.Pokud to neni doprovázeno krvácením,tak by to mělo být dobrý.Mužeš na to magnesko,to pomáhá na křeče 🙂 (mě pomohlo občas i teplá koupel).Příště to ale řekni pro jistotu doktorovi. 🙂