Operace slepého střeva v těhotenství

bluehorse2020
4. črc 2021

Zdravím, nenajde se tady někdo, kdo byl během těhotenství operován se slepým střevem?
Zajímalo by mě, jak to bylo během těhotenství s tou jizvou, zda se vám nějak rozjela, zda jste musely chodit častěji na kontroly nebo zda jste kvůli toho musely rodit císařem? Popř. Ve kterém týdnu byla operace

moly001
4. črc 2021

@bluehorse2020 já měla gAngrenozni apendicitidu ( těsně před prasknutím) v 16 týdnu těhotenství. Operace byla laparoskopicky, poté několik dní nitrožilně antibiotika. Vše v pořádku. Jizvy mám tedy trošku rozjetejši mi přijde, než co jsem viděla u jiných po laparoskopicke operaci, ale žádná hrůza. Operace byla v červenci, jizvy se hojily bez problémů.

bluehorse2020
autor
4. črc 2021

@moly001 oni to delali laparoskopicky? Takze jen male jizvicky, ze? Ja to mam delane rezem, jizva 10 cm

moly001
4. črc 2021

@bluehorse2020 mně to šlo laparoskopicky...tři jizvy...a v kolikátém týdnu jsi?

moly001
4. črc 2021

@bluehorse2020 jinak přeji brzké uzdravení. já z toho měla hrozný strach, nakonec vše dobře dopadlo.

bluehorse2020
autor
4. črc 2021

@moly001 20tt. Pry se to v laparoskopii nedela, kvuli nafouknuti bricha.

moly001
5. črc 2021

@bluehorse2020 tak asi jak kde, já opravdu mám laparoskopicky 🙂... Jednu tu jizvu mám větší z toho důvodu, že ten apendix byl těsně před prasknutím, tak ho nemohli jakoby vytáhnout přes ten úzký vpich, takže je širší, ale jinak vše v pořádku.... Další dvě jizvy ok ( celkem byly tři vpichy). Tak ať jste brzy v pořádku 🙂

somalicats
5. črc 2021

@bluehorse2020 Neměla jsem sice operaci slepáku, brali mi cystu i s vaječníkem ve 22. týdnu, ale ta cysta stála za to - měla objem přes 1litr (!), takže mám jizvu rozhodně delší, než Tvých 10 cm 😀, prakticky mě rozpárali od pupku až dolů. Hojení jizvy úplně v pohodě. Můj gynekolog si mě jen v prvním měsíci po operaci zval častěji, pak už zase s normální frekvencí. Rodila jsem normálně, pro sekci nebyl důvod (a to jsem sekcí rodila druhorozenou).

argenntina
24. črc 2021

@bluehorse2020 bola som operovana s gangrenoznym slepakom v 19.tt v predoslom tehu, klasicka laparotomia (nie skopicky), jazva sa hojila pekne, za 3 tyzdne som bola v podstate uplne fit, porod klasicky vaginalny. Akurat som sa o jazvu nijak extra nestarala, mozno to potom chcelo s nou nejak pracovat, nemam s nou problem, ale viem, ze sa to doporucuje…

jajulin
24. črc 2021

@bluehorse2020 byla jsem na operaci v 5tt, doslova pár dní po zjištění těhotenství. Dělali mi to laparoskopicky, vše v pořádku, po 12 letech není nic vidět.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru