Zdravím, nenajde se tady někdo, kdo byl během těhotenství operován se slepým střevem?
Zajímalo by mě, jak to bylo během těhotenství s tou jizvou, zda se vám nějak rozjela, zda jste musely chodit častěji na kontroly nebo zda jste kvůli toho musely rodit císařem? Popř. Ve kterém týdnu byla operace
@moly001 oni to delali laparoskopicky? Takze jen male jizvicky, ze? Ja to mam delane rezem, jizva 10 cm
@bluehorse2020 mně to šlo laparoskopicky...tři jizvy...a v kolikátém týdnu jsi?
@bluehorse2020 jinak přeji brzké uzdravení. já z toho měla hrozný strach, nakonec vše dobře dopadlo.
@moly001 20tt. Pry se to v laparoskopii nedela, kvuli nafouknuti bricha.
@bluehorse2020 tak asi jak kde, já opravdu mám laparoskopicky 🙂... Jednu tu jizvu mám větší z toho důvodu, že ten apendix byl těsně před prasknutím, tak ho nemohli jakoby vytáhnout přes ten úzký vpich, takže je širší, ale jinak vše v pořádku.... Další dvě jizvy ok ( celkem byly tři vpichy). Tak ať jste brzy v pořádku 🙂
@bluehorse2020 Neměla jsem sice operaci slepáku, brali mi cystu i s vaječníkem ve 22. týdnu, ale ta cysta stála za to - měla objem přes 1litr (!), takže mám jizvu rozhodně delší, než Tvých 10 cm 😀, prakticky mě rozpárali od pupku až dolů. Hojení jizvy úplně v pohodě. Můj gynekolog si mě jen v prvním měsíci po operaci zval častěji, pak už zase s normální frekvencí. Rodila jsem normálně, pro sekci nebyl důvod (a to jsem sekcí rodila druhorozenou).
@bluehorse2020 bola som operovana s gangrenoznym slepakom v 19.tt v predoslom tehu, klasicka laparotomia (nie skopicky), jazva sa hojila pekne, za 3 tyzdne som bola v podstate uplne fit, porod klasicky vaginalny. Akurat som sa o jazvu nijak extra nestarala, mozno to potom chcelo s nou nejak pracovat, nemam s nou problem, ale viem, ze sa to doporucuje…
@bluehorse2020 byla jsem na operaci v 5tt, doslova pár dní po zjištění těhotenství. Dělali mi to laparoskopicky, vše v pořádku, po 12 letech není nic vidět.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@bluehorse2020 já měla gAngrenozni apendicitidu ( těsně před prasknutím) v 16 týdnu těhotenství. Operace byla laparoskopicky, poté několik dní nitrožilně antibiotika. Vše v pořádku. Jizvy mám tedy trošku rozjetejši mi přijde, než co jsem viděla u jiných po laparoskopicke operaci, ale žádná hrůza. Operace byla v červenci, jizvy se hojily bez problémů.