Omyl v určení pohlaví v této době moderních přístrojů🙂 Stalo se Vám to?

alca99
20. lis 2019

Ahoj holky,stalo se někomu teď (+- 2 roky), že jim 3× potvrdili něco a na ultrz bylo dle nich něco jiného? Co se vám pak narodilo? Mě řekl odborník primář, že je to prý určitě holka, že to pozná…pak mi to můj dr. ještě dvakrát potvrdil no a pak na velkém ultz ve 21. týdnu prý si myslí, že je to zase kluk.

Tak teď nevím.

MOje děti se těšily na holku, syn to včera celou noc obrečel, že si opravdu přál moc holčičku🙂 Bylo mi to všechno moc líto. Brečím jak tur až do teď, ale ne kvůli tomu, že to bude asi tedy kluk, ale kvůli synovi. Tak moc se na sestru těšil.

Děkuji za názory.

ckei
20. lis 2019

Kamarádce loni, do poslední chvíle jim tvrdili kluka, vždy na každé kontrole včetně velkého utz, i si ode mě vzala plno věcí na kluka, až týden před porodem jim jeden Dr. řekl,že si teda tím klukem není jistý a ona se jim opravdu 4dny po této nejisté informaci od Dr. narodila Verunka. Takže zřejmě svou roli sehrál pupečník....

avadake
20. lis 2019

Tak ono je to stejně do velkého druhého utz věštění z křišťálové koule.

lenickakl
20. lis 2019

nechápu, že se na to někdo může tak upnout v první polovině těhotenství a všude to hlásit jako hotovou věc... jinak kámošce taky tvrdili celý těhotenství kluka a porodila holku... a určitě je takových případů spousta

areh
20. lis 2019

Dokud se mimčo nenarodí, nic není jisté. Hlavně u holčičky. Tam se ten pinďa může vzdycky někam schovat 🙂

nazka
20. lis 2019

@alca99 mne říkali u první dcery do 22.tt,ze je to určitě kluk. Pak si přestali být jisti a v 28tt.najednou holka.. Takže teď na tyhle soudy moc nedám, i když jsem už 31.tt a stále říkají, že holka. Dokud neuvidím, 100%neuverim 😂

barcachejn
20. lis 2019

Je mi lito vaseho synka,jsem ted z hormony tak v haji ze mam slzy v ocich take,po tom co jsem si predtsvaila ze maly chlapecek chce sestricku a mozna ji nebude mit :D 🙂)) soucitim s vami a zaroven pridavam svou zkusenost. Me zname se to stalo,ale zjistila to bohuzel az u porodu.Celou dobu ze to bude kluk,kluk,kluk a porodila holcicku,tenkrat uz meli vse zarizene a vybavicky pro kluka atd. Takze jednim slovem sok :D samozdrejme byli stastny za zdravou holcicku ale asi bych v teto dobe technologii jak pisete byla celkem nastvana a vyvedena z miry. Chapu ze doktori jsou tez jen lide a mohou se splest ale po nekolika UZ vysetreni a nazoru spousty doktoru bych s tim nepocitala :D 🙂 kazdopadne verim ze to synkovi nejak vysvetlite a bude rad i za brasku 🙂 hlavne at je miminko zdrave 🍀

miki19
20. lis 2019

Na utz se nedá spolehnout ani v dnešní době...100% jistota je jen z odběru krve. Tam se pozná jsetli se jedná o chromozon X nebo Y (dle toho poznají jestli to bude kluk nebo holka)...mě brali krev v Gennetu (tam mi dělali ještě jiný test z důvodu podezření na Downa)...nevím jestli to dělá klasický gynekolog, zkus se zeptat..

barcachejn
20. lis 2019

@miki19 Muzu se zeptat a v Gennetu vam udelaji testy na pohlavi? Pokud jako reknete ze chcete jen kvuli pohlavi?

sobist
20. lis 2019

Je to možné. Nic není 100% a je dost blbé, že na to tolik maminek spoléhá a pak dochází k tomuhle. A že doktoři leckdy maminkám tvrdí, že je to jasné. :/ Myslete na to, že syn se s tím srovná a hlavně, že důležité je mít zdravé dítě a sama být po porodu zdravá. 🙂

Hodně štěstí!

miki19
20. lis 2019

@barcachejn pouze pokud dělají test na vyvrácení/potvrzení vývojové vady miminka, tak se zeptají zda pár chce vědět co čekají...MOŽNÁ (opakuji slovo "možná") to lze i samostatně ale samozřejmě za příplatek

hanih
20. lis 2019

Nám poprvé řekli, že to vypadá na chlapečka, pak zas holčičku, pak zas chlapečka a nakonec se narodila holčička 😀 Je ale fakt, že nikde nám to netvrdili s jistotou, vždycky říkali, že snad, možná. Dcera tedy byla stydlivka a pořád si mezi nožičkama žmoulala pupečník, takže bylo houby vidět a určení pohlaví bylo v tomto případě fakt věštění z koule 😀 U první dcery jsme se rozhodli nechat se překvapit a vyšlo to nastejno 🙂

lalen1
20. lis 2019

Omg..

ai30
20. lis 2019

@alca99 Neber to zas tak tragicky, nas maly nam taky cele těhotenství tvrdil, ze chce sestricku, ze bratricka si v zadnem pripade nenechame. A kdyz se mu braska narodil, tak si na touhu po sestricce ani nevzpomnel, byl stastny, ze tu miminko je a bylo mu uplne fuk, co ma mezi nohama ;)

widowblack
20. lis 2019

Tak tak dokud to nevyjde na svět tak nic není jistý . Známý tvrdili holka holka - doma vše růžové a ??? Kluk jak buk

amazonkajanik
20. lis 2019

Nebo se může narodit oboje. Je to blbý, ale stává se, že se narodí dítě jak s ženskými tak s mužskými pohlavními orgány a pak je to na rodičích ... Ale to jen tak mimo. My to věděli od druhého screeningu na 100%, ale pac jsme původně chtěli prekvapko, chtěla jsem všechno v neutralnich barvách. Navíc jsem od švagrové alergická na vše žůžové pro holčičku. Malému klidně oblecu červené kalhotky a bílé body se srdicky

pink_unicorn
20. lis 2019

Rozumný doktor do velkého UZ neřekne nic, natož aby něco potvrdil. V jakých týdnech ti to potvrzovali, že to do 20 tt stihli třikrát? To si vůbec neumím představit. A nezlob se na mě, ale naštvaná můžeš být jen sama na sebe. Jak už tu někdo správně psal, upnout se na pohlaví, které ti někdo řekne ani ve v půlce těhotenství a ještě to šířit dál, je fakt pitomost....

alca99
autor
20. lis 2019

@pink_unicorn o me nejde. Ja se tesim na holku i kluka, bylo mi lito syna.

jitkaem
20. lis 2019

Muj nazor je ten, ze 100% zjisteni pohlavi je jedine porod. Ostatni jsem brala s rezervou.

rebe
20. lis 2019

Stává se to, mám takových příběhů ve svém okolí několik. My si to říct nenechali a při čtení těchhle příběhů si říkám, že je to tak asi opravdu lepší. Protože když už se to miminko narodí, sourozenci si ho zamilují, ať je to holka, nebo kluk. Teď je smutný, ale až bude mít brášku v náručí, určitě bude šťastný, uvidíš.

ilema
20. lis 2019

@rebe docela nedávno, sousedce, potvrzený kluk a narodila se holčička...

pathan
20. lis 2019

Ultrazvuk je subjektivní metoda a třeba v soudních sporech se vůbec nebere v podtaz. Navíc určení pohlaví je při něm spíš taková perlička, informace navíc, nikoliv součást diagnostiky.

theronnie
20. lis 2019

Mě se to tedy stalo před 8 lety. Do porodu měla být holčička :D Narodil se chlapeček, je mu už 7. Ale myslím, že tehdy to bylo něco mezi nebem a zemí, jelikož on je hrozně citlivý a takový jemný, vůbec ne takovej ten typickej kluk.
Akutálně jsem znovu těhotná ve 29tt, a od prvního screeningu mi potvrzují kluka, byla jsem i na 4D mám to potvrzené od 3 různých lékařů a vzhledem ke zkušenosti z prvního těhu jim nějak nevěřím, tak jsem se ptala své doktorky, jestli se fakt nemohli nějak splést. A ona řekla, že určitě ne, že je mimčo hezky natořené, a že je to opravdu vidět, a splést se po 20 týdnu s dnešní technikou a spolupracujícím miminkem, si neumí představit.

klea81
20. lis 2019

Vím to od 14 tt a poznala jsem to i sama. Pochopím, když je dítě nějak blbě natočené, ale jinak je to neschopnost lékaře.

luj89
20. lis 2019

samozřejmě, že se to stává. Zlatě si to nenechat říct.

makronka222
20. lis 2019

Muzes bejt nastvana akorat sama na sebe. Doma si taky mohla rict, ze nevis.

vercann
21. lis 2019

Mě celou dobu tvrdili, že to bude holčička ... do 8 měsíce jsem si to tak i myslela a už začala teda i nakupovat výbavičku .. no a nakonec týden před porodem mi doktor řekl, že to bude kluk :D obrečela jsem to jenom proto, že to pro mě byl šok ale teď už bych ho samozřejmě za holčičku nikdy nevyměnila 🙂

codal
21. lis 2019

@alca99 kamarádka chodí k doktorovi, který jí třikrát potvrdil kluka, všechny testy si dělal sám, nebyla na screeningu v nemocnici ani na genetu. Na sále byla pak hodně překvapená, narodila se jí dcera.

krupka3
27. lis 2019

A nemas nahodou nejake fotky z utz kolem 12-14tt? Tam se to nekdy da dobre poznat.

jitkas35
28. lis 2019

Holky ani mě neděste 😄 mě od třináctého týdne tvrdí, že to bude kluk, teď ve 21tt opět potvrzený kluk a byl tam šulin pěkně vidět a kontrolovala tam i nějaký cévy nebo co, takže pupeční šňůra to snad nebyla 🤷🏻‍♀️😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru