OGTT - jak se předtím vyhnout sladkému?

snazilka2018
10. dub 2019

Ahoj holky jdu se poptat na zkušenosti? 🙂 ... v druhém trimestru těhu mi hrozně chutná sladký a v pátek mám jít na OGTT ... měla jsem v plánu jak si týden před dám pauzu no to byla blahova představa dneska byl zas dort ke kafi :( ... nevíte zda to ze sebe nějak dostanu ... zda bude stačit zítřek bez cukru atd. Nebo jaké máte zkušenosti? 🙂 nechci tady komenty že jsem blbá a nemám to jíst spíš nějaké postřehy zkušenosti atd. Mám z toho trochu strach... moc děkuju🙂

uzivatelkapetra
10. dub 2019

Myslím, že stačí to nepřehánět odpoledne před testem🙂

verusch
10. dub 2019

Kdyz jsem si hledala neco tak vsude bylo ze se mam stravovat normalne jako kazdy jiny den

olga_
10. dub 2019

@snazilka2018 Měla bys před testem jíst normálně jako vždy, pokud stojíš o pravdivý výsledek, ne nějaký falešně negativní...

O OGTT si přečti na těchto stránkách, které provozují lékařky z Apolináře:
https://www.tehotenskacukrovka.cz/
Najdeš tam správný průběh testu a můžeš podat i zpětný anonymní report na konkrétní laboratoř, zda test proběhl podle pravidel. Někdy dávají chybné pokyny, které můžou výsledky testu zkreslit.

werumka
10. dub 2019

@snazilka2018 Určitě nic nevynechavej ani zítra. Tělo si s tim normálně poradi. Test má být objektivní. Lačnit max 10 hodin.

snazilka2018
autor
10. dub 2019

Moc děkuju holky za rady a názory 🙂

monika76301
10. dub 2019

@snazilka2018 jez jak si zvykla pokud cukrovku mas budeš ji mít a test musí být objektivní ja sw nějak neomezovala a vse v pořádku

malytlustyhroch
10. dub 2019

Ale psaly jinde holky, ze kdyz treba vecer pred tim zbobrovali kilo hroznoveho vina, ze je to nepustilo pres to orienracni vysetreni na zacatku, a pri opakovani byly ok, vcetne celeho ogtt.

werumka
10. dub 2019

@malytlustyhroch To se stane snadno i bez hroznuoveho vina, proto se lacna musi kontrolovat dvakrát po sobě. Často je to spis následek omezování jídla před tím, kdy pak játra začnou rychle produkovat zásobní cukry. S vínem, stejně jako s dortem, si zdravý organismus poradi za dvě hodiny.

lachtanice86
10. dub 2019

Přesně jak bylo psáno. Žádné úpravy jídelníčku.

snazilka2018
autor
10. dub 2019

Jste mě potěšili 🙂 takže žádné nervy ze si s prckem jedeme to svoje test netest... na internetu mě právě rozhodili názory jak to 3 dny před omezit atd. Tak je vidět že někdy lepší míň číst 🙂 i když s tím sladkym už bych měla něco dělat :D

calvac
10. dub 2019

@snazilka2018 Urcite pred testem jist normalne. Teda den pred nim. Rano jsem sla lacna.

garfulka78
10. dub 2019

@snazilka2018 Urcite jez normalne, tak jak ses zvykla, podstatne je, aby byl test pravdivy. Pokud si tve telo dobre poradi s cukrem staci 10ti minutova prochazka pred testem. Pokud ti vyjde vyssi, taky se nic nedeje, tehotenskou cukrovku ma docela dost maminek, jde hlavne o to, aby si te i male doktor vic hlidal.

patmouse
11. dub 2019

Byla bych uplne v klidu. Ja v obou tehot. jedla kazdy den sladke a na test to zadny vliv nemelo.

anetlask
11. dub 2019

@snazilka2018 mě teď taky hrozně chutná sladký 😁 tuhle otázku jsem si taky pokládala, zda to před testem zmírnit. Tak jsem zvědavá. Jdu až 2.5.

petulejan
11. dub 2019

Já jsem po sladkem jak divá,vůbec jsem neřešila nějaké omezování se. Pouze jsem měla poslední jídlo v šest večer,před testem,a výsledky byly naprosto v pořádku. Kámoška sladké vůbec nejí a neprošla. V tom to fakt není 😉

datela
11. dub 2019

Určitě jíst běžně a neupravovat jídelníček jen kvůli testu.Pokud chce mít maminka pravdivý výsledek,tak žádná opatření dělat nebude.Kasli na rady,jak ošálit test a s klidnym svědomím si zákusek dej 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru