Obezita v těhotenství - lékaři josu arogantní

kristynasch
13. črc 2018

Ahoj. 🙂 Jsem 13+5tt, je mi 23let a mám 170cm a 107kg, na začátku roku jsem měla 120kg. Věděla jsem, že u doktorů nějakou negativitu kvůli mojí váze můžu čekat, ale že takovou aroganci a neochotný přístup? U mojí gyndařky jsem se setkala jen s příjemným a ochotným chováním, ale teď na prvotrimestrálním screeningu strašný! Paní doktorka na mě už od začátku byla dost nepříjemná. Nečekala jsem, že bude vše krásně vidět kvůli tomu, jaké mám břicho, ale čekala jsem aspoň trochu milý přístup s kterým jsem se bohužel nesetkala... (ještě mi neustále s odporem říkala, ať si držím to břicho ať tam vůbec něco vidí) Na ultrazvuku bylo naštěstí vše v naprostém pořádku a jsme oba zdravý a bylo vše krásně vidět.. a ona nám vytiskla i tak hroznou fotku. :( Nechci si tím vůbec kazit náladu ani moje nadšení z těhotenství 🙂 Jsem naprosto spokojená, že se nám to povedlo a vše probíhá tak jak má 🙂 Jen jsem se chtěla zeptat, zda tu nějaká z vás se taky setkala s nějakým takovým chování kvůli svojí váze? Doufám, že to tak nebude probíhat všude.
Děkuji za informace 🙂

nikolspace
13. črc 2018

Držte se, lidí v dnešní době jsou sprostý, až hamba.. nechápu, jak si lékař může dovolit takto jednat s pacientkou 🤮 hlavní je, abyste byla vy i to malé v pořádku, o nic víc nejde 😊

slunickoseznam.cz
13. črc 2018

Tak ja jsem na tom obdobně,zatím vše v pohodě akorát na druhém screningu byl dr.trochu nepříjemný že to jde huř vidět ale já si z toho nic nedělala kdyby byl.ale nějaký arogantni tak bych se ozvala hold nejsou všichni na světě hubení,ale chovat se musí ke všem stejně

absintka19
13. črc 2018

@kristynasch holt to tak bude. Urcite necekej pochvalu ze jsi si tak znicila telo, ohrozujes sebe i male. Dej se pak brzy dohromady, chces byt preci mama a uzivat si dite nez umrit na infark a pod. Pochvalu necekej. Drzim ti palce aby se ti to povedlo. Proste tak to je-tezka obezita. Spise hledejte chybu v sobe. Drive nez bude pozdeji, nezhazujte vinu na nekoho jineho. Klidne me ukamenujte.

lioness34
13. črc 2018

@kristynasch ahoj. No to chování mě mrzí...otázkou je zda to bylo kvůli obezitě... každopádně je dobre ze jsi zhubla před tehotenstvim 13kg to se bude hodit... teď se hlavně drz ať moc nepriberes nebo se snaz...držím ti pěsti a krasne tehotenstvi a ať jste s miminkem spokojený a hlavně vše probíhá vporadku 😉

ronja55
13. črc 2018

@kristynasch Já jsem měla na začatku těhu 83 kg a bohužel mam hodně v břiše, tak že na prvním skreeningu bylo mimčo také hůře vidět a neměla jsem žádnou hezkou fotku. Doktorka byla ale milá a nic neřikala. Tenhle přistup je strašny. Doktoři mají být profesionálové. Nic bych si z toho nedělala. Snaž se v těhotenství moc nepřibrat a pak pujdou kila určitě dolů. Já jsem kojením taky zhubla 10 kg.

kristyn.g
13. črc 2018

@absintka19 nikdo nečeká že budou člověka chválit, ale je tu snad základní slušnost a respekt k druhým ať jsou jací jsou. Víš prd proč má paní tolik kg, tak nesuď když o tom nevíš vůbec nic... kdo tady kamenuje jsi ty.

dadulakk
13. črc 2018

@absintka19 budu se za tebe modlit, aby se ti v padesáti zpomalil metabolismus a ty konečně poznala jaký to je mít zadek velikosti menšího osla 🤗

kristyn.g
13. črc 2018

taky jsem při těle a nikdo si ke mě už dlouho z doktorů nic nedovolil. Věřím že takové chování už dnes není standard. Ono si nevybereš, znám holky při těle co měli hladký průběh porodu a těhotenství i takové které neměli. Stejně tak hubené holky které měli potíže a při porodu se jim skákalo po břiše a nadávalo do hysterek. U těch tlustých to vždy budou svádět na tloušťku a u hubených na hysterii, to si fakt nevybereš, když budou zdravotníci lidi na houby, tak je uplně jedno jak vypadáš.

lioness34
13. črc 2018

@ronja55 Heled ale je rozdíl mít 83 a 107.... je to proste znát... ano neměli by si to dovolit takove chování.... ale chlacholit ze zhubnu kojením - ano ale ne třeba ze 120kg na 70kg..... pokud má zakladatelka nadvahu skoro až obezitu což má, vím jak jsem se cítila po třetím porodu se 107kg a vím jak strašne blbě a těžko se to dává dolu... a čím je starší je to těžší....takže myslet si ze zhubnu kojením - možná trochu jo ale ne zase tak moc aby to bylo do zdravé váhy plus tedy spousta žen přestane kojit a zase nabere, takže bych byla opatrná....

Je moc dobre ze shodila než otěhotněla.... teď to dotáhne třeba zpět k těm 120 a pak zase snaha dat to dolu.... je to minimálně na dva roky ne li víc práce ale dá se to. Verim ze to zvládne.... vykaslala bych se teď na blby komentáře lékařů ale snažila se držet ať moc nepriberu a pak se do toho postupně po porodu pustila....

kristynasch
autor
13. črc 2018

@nikolspace Děkujeme 🙂

absintka19
13. črc 2018

@dadulakk rozhodne obezita neni otazkou metabolizmu.

kristynasch
autor
13. črc 2018

@slunickoseznam.cz Přesně.. já také nečekala nějaký super chování kvůli mojí váze, ale každopadáně jsem nečekala až takovou aroganci.

natysnovec
13. črc 2018

@kristynasch Ahoj vim jak se citis...Me je 25 mam 170 cm a ted ke konci 7 mesice nam 113 kg.Ale he tedy fakt ze ja se s tim to jednanim nikdy u zadneho dr nesetkala.Jednou mi teda rekla p.doktorka abych si podrzela brisko ale to jen kvuli tomu,ze uz sem po jednom porodu a mam hi vuce mene vytahane.Takkze tam je maly spek.Ale jinak nikdy nic.

kristynasch
autor
13. črc 2018

@absintka19 Já každopádně netvrdím, že mě za to má někdo chválit, vůbec nic takového neočekávám 🙂 Ani nemám v plánu se tu bránit něčím, kvůli čemu jsem prostě taková.. Vím, že se s tím dá něco dělat a taky jsem začala, jenže 4 měsíce na to, jsem otěhotněla (moc jsem si to přála). Vůbec Tě tu za Tvůj nároz nikdo kamenovat nebude, jen jsem si sem přišla "postěžovat" a zjistit, zda todle také někdo zažívá. S tím že umřu na infarkt nebo něco podobného teda moc děkuju za informaci, lepší jsem snad nikdy dostat nemohla. 🙂
Měj se moc krásně 🙂

kristynasch
autor
13. črc 2018

@lioness34 Ahoj. Nejlépe bych nechtěla přibrat vůbec nic 🙂)) Snažím se! Děkuju moc 🙂

kristynasch
autor
13. črc 2018

@ronja55 Děkuju 🙂 Já taky nečekala nějaké super chování, jen jsem čekala o něco lepší přístup, ale zvládla jsem to 🙂 A jsem hlavně šťastná že miminko je zdravé a vše je tak jak má 🙂 Tvých 83 bych ale s radostí brala a nic si z toho nedělala 🙂

kristynasch
autor
13. črc 2018

@dadulakk :D :D :D

kristynasch
autor
13. črc 2018

@lioness34 Děkuju 🙂 Celý život s tou váhou bojuju a nemám v plánu to vzdávat,.. Rozhodně nečekám, že kojením zhubnu.. max na tu váhu, kterou jsem měla před porodem. I když se chci snažit přibrat vážně minimum .

lioness34
13. črc 2018

@kristynasch nepribirat to nevím jak ti půjde ale je dobre ze se snažíš a vím, ze to není vůbec snadné. Nevím jak v tomto případě ale někdy jsou doktoři nepříjemni ani nemusí jít o problém s tebou apod - každopádně ted žádné diety, jen snaha zdravé jist, pokud to zdraví dovolí tak procházky a pít čistou vodu dostatek a ono když se chce všechno jde 😉 něco půjde kojením a pak pokud bude mít miminko rádo kočárek, budeš moct chodit s nim.. proste důležité je ze chceš a snažíš se 😉 ze ti to není jedno. Já Ti fandim a verim, když jsi shodila jednou při větší váze ze to zvládneš zas 😉

pavca1982
13. črc 2018

Ženy oni jsou hnusný někteří i na hubený já mám 61kg 171cm a jsem ve 22tt.Teď na screeningu se malej pořád otáčel od sondy no pochopitelně ten tlak a ani ten ultrazvuk jim nedělá dobře.Doktor byl nevrlej a a protivnej.Tak si to tak neberte.😉

kristynasch
autor
13. črc 2018

@lioness34 * Před otěhotněním 🙂

simona_33
13. črc 2018

@absintka19 no bude tam urcite vice promennych, ale metabolizmus rozbodne hrane velikou roli.... takze bud rada za ten svuj

kristynasch
autor
13. črc 2018

@natysnovec Já doufám, že už se s něčím takovým také nesetkám 🙂 Já jak teď zhubla tech 13kg za docela krátkou dobu tak to břicho mám taky docela vytahaný... Ale třeba paní doktorka měla jen nějakej špatnej den.. kdo vi. 🙂

raschwa
13. črc 2018

Chování lékaře rozhodně není v pořádku, ale třeba je to hulvát, třeba jen neměl svůj den a třeba jste v těhotenství citlivější a berete si to víc, než to třeba i bylo myšleno. 🙂 Já měla normální váhu a i tak se občas chovali lékaři různě, přesně jak píše pavca. To je spíš o lidech. Jen chci poradit, jak v těhotenství prakticky nepřibrat. 🙂 Podařilo se mi, když jsem od 4 měsíce musela držet dietu kvůli těhotenské cukrovce. Když kouknete na www.tehotenskacukrovka.cz, je tak jídelníček. Začátek byl krušný, ale pak jsem si zvykla, hlady netrpěla a přibrala jen 3 kg (dítě mělo 3240g). Vlastně jsem zhubla. Bohužel už mám vše zpět. 🙂

kristynasch
autor
13. črc 2018

@lioness34 Je pravda, že to nemuselo být kvůli té váze, ale měla prostě špatný den. To je pravda.. možná jsem moc vztahovačná 🙂 Jen mě to zarazilo.

kristynasch
autor
13. črc 2018

@raschwa Asi jsem moc přecitlivělá 🙂 Ale naštěstí si to zas až tolik neberu a jsem hlavně šťastná za to, že je vše tak jak má 🙂 Jen bych už se s nějakým takovým chováním nechtěla setkat. Každopádně mi to nebere radost z těhotenství 🙂

timotek69
13. črc 2018

Ahojky ja jsem na tom podobne a mam teda jeste vice kilo. Na prvnim screeningu bylo videt male hure ale nakonec vse vysetrili a je v poradku. Na druhem screeningu jsme byli dvakrat bylo spatne otocene, ale taky vse ok. Pani dr se snazila, jo rekla horsi viditelnost atd.._ale ok. Ted uz s tim noc neudelas, takze hlavne ze je mimco zdrave. Ja take zhubla pres 15kg pred tehu a najednou otehotnela. No a jinak po tehu chci urcite hubnout;)

kristynasch
autor
13. črc 2018

@timotek69 To jsou super zprávy 🙂 Nás taky vyšetřili a vše v naprostém pořádku 🙂 Vše je jak má být. Také mám v plánu rozhodně po porodu pokračovat v hubnutí, o tom žádná.. 🙂
Na ten druhý screening chodí každá maminka?

lenkas1982
13. črc 2018

@simona_33 Pokud se někdo stravuje dlouhodobě dobře a nemá zhuntovaný metabolismus opakovanými nesmyslnými dietami nebo hladověním, je velmi nepravděpodobné, že ve vyšším věku bude nějak výrazněji přibírat. Pokud někdo celý život neřeší co jí, přesto je v mládí hubený, třeba i proto, že má hodně pohybu, ve vyšším věku třeba pohyb omezí, zmenší se mu aktivní svalová hmota, nadále neřeší špatné stravovací návyky, pak se to může stát, že skončí s nadváhou. Vše je o celoživotním přístupu k vlastnímu tělu, zdraví, stravě.

cuuza
13. črc 2018

Mně na prvním screeningu sprdnul, že mám málo rozepnute kalhoty 😂 Člověk je nevozni, jestli je ten prcek zdravý a občas je přecitlivelý. Teď už se tomu směju ale tenkrát jsem se cely den cítila opravdu dotčena.
Každý má občas den debil... Hoď to za hlavu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru