Noční strašení. Kdo má problém se spaním?

andrea2016
26. srp 2019

Je tu nekterá těhule, která ma problém se spaním? Normálně toho moc nenaspím, ale teď už je to extrém. V noci nespím, ve dne taky ne a vstávám za tmy. Už mě to začíná pěkně štvát. Má toněkdo taky tak? Nějaká rada, co by mohlo pomoct?

nazka
26. srp 2019

@andrea2016 já to mám jak kdy. První týden celý jsem nespala, až jsem byla zoufalá. Pak to přešlo. Vrátilo se to kolem 15.tt,kdy jsem měla takový ten pocit neklidných nohou a já nevěděla, co s tím.. Teď poslední 4 dny zase jsou slabší. Hůř usínám a to i v průběhu noci, kdy musím na wc.. A co s tím nevím.. 😁😐

areh
26. srp 2019

Taky jsem v těhotenství špatně spala. Přejde to po narození, to usneš kdekoliv :D Jinak mi nepomohlo nic... Jen porod.

andrea2016
autor
26. srp 2019

@areh Me nepomuze ani porod. 😁 Uz tri deti mam, ale tohle neznam.

nazka
26. srp 2019

@areh mne asi taky pomohl, když se zamyslím nad první těhotenstvím

odula
26. srp 2019

@andrea2016 co bylinky? Medunka, chmel, trezalka...

marketa1218
26. srp 2019

Taky nespim! 🙈

sudylichozrout
26. srp 2019

@andrea2016 Ano, nocni straseni je muj kazdodenni ritual. Nevim proc, ale budim se treba ve tri a pak uz nemuzu zabrat. Pritom jsem jen na konci prvniho trimestru.

andrea2016
autor
26. srp 2019

@sudylichozrout Tak to Te nejspis ceka, to co me.... Kdy usinas?

sudylichozrout
26. srp 2019

@andrea2016 Vetsinou mezi jednou a druhou. Pak se vzbudim mezi treti a patou a strasim tak 2-3 hodiny. Usnu a do dvou hodin me vzbudi holky.

andrea2016
autor
26. srp 2019

@sudylichozrout No, me teda nikdo nebudi. Ale spim tak nejak podobne, mozna jeste o kousek min. :(

oano
27. srp 2019

Ja to kela v prvnim těhotenství hodně, ve druhem min a ted, ve tretim, skoro vubec. Ale dneska teda nemuzu spat vubec. Tak přemýšlím, jestli je to to ono nespani nebo co jako....!?🙂 a ja vetsinou usnu vecer, ale cca od dvou do peti nespím.

widowblack
27. srp 2019

Záleží jak máš nastavenou spalnkovou hygienu - jak a v kolik večeříš, co piješ večer, v kolik chodíš spávat a zda máš každodení rutinu atd ... mnoho faktorů, ale i když já třeba dobržuji všechny zásady tak nějak automaticky tak teď v polovině těhu je to taky marny 😏 hlavně noční 🚽 to mě budí tak 5x za noc , pak to že chci spat na zádech ale podvědomě vím že nemám atd atd ... ale co mi pomáhá tak buď meduňkový čaj a nebo mlíko s medem ( i kdyz mlíko je močopudné vím :/) a nebo vydrž až porodíš a osk koukni na kozlík lékařský ten pomáha k lepšímu spaní ale nevím jak to je s kojením 😉

barulina
27. srp 2019

Ja jsem odjakziva nespavec. Ale co jwem tehu tak spani neznam a to jsem silene unavena. Nejsi sama

ilema
27. srp 2019

Také se hlásím do klubu nespavců, padám do peřin dříve než obvykle, protože jsem po celým dni v práci utahaná jak kotě a tak 3x-4x jdu v noci na záchod a asi od dvou nespím a jen se převaluji, ve chvíli, kdy mám vstávat do práce samozřejmě usínám. První trimestr byl katastrofální a na konci druhého to u mě není o nic lepší.

erikamaj
28. srp 2019

@andrea2016 já to mám tehdy, když hodně pracuji s PC. Omezím práci s PC a snažím se přes den hodně chodit nebo si i pocvičít něco 🙂

mija80
29. srp 2019

Ahoj, mám to stejně. V prvním trimestru jsem si chodívala dáchnout i odpo a večer spala jak špalek. No, tak to skončilo. Jsem 15+3 a i přesto, že jsem unavená, špatně usínám a pravidelně se v noci/k ránu probouzím a někdy mi fakt trvá, než znovu zaberu. A to si teď odpo nechodím lehnout.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru