Dobrý den, dneska mi doktor řekl výsledky z 1.screeningu, který vyšel celkové negativně, ale zarazil se nad hodnotou PAPP-A, kterou mám nižší, myslím říkal pod 0,4. Radši mi vzal vzal ještě krev na tripple test. Měl to někdo taky tak a bylo vše v pořádku? Achjoo.
Známá měla nižší hodnotu PAPP, hraniční, ale celkový screening negativní (i ty další screeningy) a narodilo se jí dítě s Down syndromem. 🤷🏻♀️ Je to individuální a u každého jiné ....
adelka951 a vám vyšlo i nějaké zvýšené riziko nějakého syndromu?
adelka951 a vám vyšlo vyšší riziko některých syndromů?
@marketa2446 Ano, nejhur vysel pri screeningu DS, to bylo 1:4, ostatni dva vysly nejak kolem 1:100, uz si to presne nepamatuji.
Jsem teď ve stejné situaci jako ty - screening celkově negativní, ale na hraně hodnota papp-a. Budou mi brát krev na triple testy, jak jsou Vánoce, tak teď tam bohužel nikdo není a povleče se to... ☹
@jarpa111 Ahoj, já měla PAPP-A 0,3. Screening negativní, následný tripple test pak pozitivní a po zkombinovaní hodnot screeningu a tripple testu vysoké riziko downova syndromu. Měla jsem jít na plodovku, ale báli jsme se (v 1. těhotenství mi samovolně unikala plodovka a byla jsem na rizikovém), tak jsme si raději zaplatili Prenascan a ten ukázal, že syn downa naštěstí nemá. Ta nízká hodnota by prý mohla naznačovat i riziko předčasného porodu a horší funkce placenty. U nás to tak bylo, měla jsem problémy s průtoky placentou a syn se narodil ve 36. týdnu.
@bambuca2 A můžu se prosím zeptat, v kolikátém týdnu jsi byla na tom Prenascanu a jak dlouho jsi čekala na výsledky? Případně kde jsi na něm byla? Já jdu na ty tripple testy docela pozdě, takže se výsledky dozvím až budu něco 18 +... Bojím se, aby pak byl vůbec čas na nějaké dovyšetření...
@k2792017 Byla jsem v Praze v Gennetu, myslím, že to byl cca 19 tt a na výsledky jsem čekala asi 8 dní, normálně se prý ale čeká tak 2 týdny. Pro klid duše jsme se ale kromě Gennetu ještě před výsledky Prenascanu objednali na speciální ultrazvuk k MUDr. Frisové v Praze, která je právě odborník na ultrazvuková vyšetření v případě podezření na nějakou vadu a ta prcka opravdu hodinu pečlivě kontrolovala, vše přeměřila, kontrolovala hlavně mozek a srdce, přesně ukázala u čeho bývají odchylky u postižených plodů a ubezpečila nás, že syn skutečně žádnou vadu nemá. Pokud by jsi byla z Prahy a měla podezření na nějakou vadu, tak tuhle paní doktorku moc doporučuji, byla úžasná. Moc držím palce, ať ti vyšetření dopadnou co nejlépe a miminko je zdravé.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano, mela jsem 0,3 a dite je v poradku.