Prosím prošla si tím některá z vás? Jdu právě z kontroly a bylo mi řečeno, že mám nízko položenou placentu. Doktor říkal něco o hrdlu a brance ale moc moudrá z toho nejsem. Jen zakázal sex a mám být v klidu, za 3 týdny kontrola a já mám pocit, že se zblázním 🤦.. Je to vytoužené třetí dítě a cesta k němu byla trnitá, v březnu jsem prodělala zamlklé těhotenství. Teď se bojím jít i na záchod..
@zetpee já jsem v tom prvním těhotenství byla na neschopence a neměla jsem žádné vycházky. Prostě jsem jenom ležela doma.
Ve druhém těhotenství jsem tady ležela a dcera si hrála sama. Pak jsem jí jen odvedla a přivedla ze školky. To jsem ale měla strach, abych někde nezačala krvácet. Ono záleží kde přesně ta placenta je. Já jsem jí vždy měla vepředu nízko položenou a překrývala branku. Takže jsem ani necítila pohyby. Byla jsem furt nervózní. Ve druhém tehot. jsem pohyby začala cítit až kolem 23tt a ještě to bylo jako přes polštář.
Prostě se s tím musíš srovnat jak to je. Já jsem měla cíl donosit dítě až do konce a to bylo pro mně prioritní.
Musíš věřit, že to všechno bude dobré a tak to taky bude ❤️🍀.
@zetpee ahoj, take jsem to tak mela. Vepredu nizko, takze klidovy rezim, zadne zvedani, spatne ohnuti i opatrne pretaceni v noci ze strany na stranu. Ve 30tt se mi podle ultrazvuku posunula o kousek, tak pry nezasahuje uz na branku a je mozne rodit normalne, ale porad stejny rezim. Take jsem se bala, mam po dvou potratech minuly rok, ted jsem 31tt a vse je, jak ma byt. Drzim pesticky ✊🙂
Měla jsem taky, akorát jsem dodržovala klid, žádný sex a nakonec vše OK - vytáhla se nahoru 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zetpee já jsem měla v obou těhotenstvích, v prvním prekrývala branku.
Měla jsem zákaz sexu, zvedání těžkých věcí, klidový režim. Pri krvácení jet k dr nebo do nemocnice, popř zavolat rychlou.
Tam jde o to, že když se placenta nevytahne, tak nemůžeš rodit vaginálně. Takže by musel být císař. Mně se vytáhla nahoru až kolem 35tt, rodila jsem vaginálně, ale během porodu jsem velmi silně krvácela celý porod. Pak až se porodila placenta, tak to přede mě rozprostřeli a zkoumali, jak vypadá.
Druhý porod byl prekotny a placenta se vytáhla okolo 30tt.
Takže se prostě musíš víc hlídat.