Zdravím holky, chci se prosím zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost. V druhém měsíci jsem měla těhotenské nevolnosti, nejen návaly, ale i občasné zvracení. Po tom měsíci se to spravilo a nebylo mi vůbec z ničeho špatně. Nicméně teď od 18tt na mě opět jdou nějaké nevolnosti, pocity na zvracení, hlavně kolem poledne, někdy i večer a nad ránem. Netuším, jestli je to normální?! Když už mi bylo dobře, aby se to najednou zas objevilo?! Máte někdo prosím podobnou zkušenost? Díky
@zuz86 Mně bylo u nejmladší špatně do 30.tt, a pak mi rupla voda ☹. Nejhorší byly večery. Jediné, co mi pomohlo, bylo chodit olizovat citron do ledničky 😀
jsem teď v 29tt a je mi špatně kontinuálně od 7mého týdne. zvracím víceméně každý den, někdy mám celodenní nevolnosti, někdy se jen vybleju dvakrát ráno a pak už je mi dobře... už ani nepočítám, že se to do konce těhotenství zlepší. je to peklo. jsem absolutně bez energie, je pro mě těžký někam chodit, i jen na procházky. nemůžu ani nic plánovat dopředu, protože nevím, jestli celý den neproležím. jediný pozitivní na tom je, že mám momentálně o devět kilo míň než před otěhotněním.
podle mý doktorky je to bohužel normální, každý to má jinak a já to mám bohužel takhle blbý. nic se s tím dělat nedá.
Jaj, tak koukám, že některé jste na tom mnohem hůř ☹ Je mi jasný, že nevolnost je normální, jen mě právě zarazilo, že už mi bylo dobře a pak zas pic a znova. Ale naštěstí nezvracím.
Ano, je to normální, ja trpím a je mi zle už druhé těhotenství. Problila jsem se u prvního až k porodu a ted to nevidím jinak ☹ Nehledě na tu těhotenskou rýmu a totální zahlenění. Snad se ti to spraví a bude zase brzy lépe 😉
@lenjii a jak to zvládáte v kombinaci s péči o starší dítě? upřímně přesně z tohohle mám noční můru, až budu podruhé těhotná. teď si říkám, že to prostě nějak překlepu a zatnu zuby. hlavně jsem na neschopence a můžu prostě ležet a spát, když je to potřeba - hlavně dopoledne, kdy je mi nejhůř. ale starat se při tom ještě o dítě??? to si nedokážu vůbec představit :/
@slecnajohanna No já mám na ramenou horší mrchu než je nevolnost, unava atd. Jsem i nemocná (roztroušená skleroza) a jako někdy je to mazec, ale vím, že jsou zlobivější děti než ta moje žabička. Jde to,... dopoledne jsme když je hezky na hřišti, unaví se, odpoledne jde spát a pak spíš jen lenošíme doma při pohádkách,... protože to už jsem mrtvá 😀 Ale na to zahlenění mi pomáhá čerstvá štáva z ovoce 🙂 ( pomeranč, kiwi, citron a jablko) Mám na třeba dopoledne nebo odpoledne průchodnej nos 😀 Jako nic není tak hrozný jak se zdá 🙂 Jsou horší věci 🙂
Já jsem zvracela od 7tt až do porodu každý den, do konce 6. měsíce i něķolikrát denně. Prostě jsem celé těhotenství "protrpěla", bylo mi opravdu strašně. Pořád jsem doufala, že nevilnosti
Pořád jsem doufala, že nevolnosti přejdou, ale bohužel... Držím palce, ať se to zlepší 🙂
ja jsem od zacatku az do konce 6 mesice "blila prvni ligu", kdyz to bylo jen 4x za den tak to byl uspesny den 😀 pak to preslo ale do mesice mi zacalo byt spatne navecer a v noci ale nastesti uz bez zvraceni i kdyz sem se musela hodne snazit no a rano v den porodu jsem hned po prichodu nazvracela do pripravene misy na placentu 🙂
Ahoj, taky jsem to tak měla, střídavě dobře a špatně. Někdy stačilo jen kýchnout a už jsem běžela do koupelny🙂 Každá to má jinak. Měla jsem ale vyzkoušené, že po určitém jídle je mi líp. Pomohl mi nanuk. Zchladil mi trošku ty podrážděné cesty a udržela jsem v sobě předešlé jídlo. Poslední trimestr jsem měla bez nevolností, ze dne na den přestaly. Možná to bude tím, že jsem denně spořádala několik nanuků 🙂 Držím palce.
@lenjii uf, ste hrdinka. držím moc palce 🙂
@slecnajohanna děkuji 🙂
Ahojky, jsem ve 20. Týdnu a také stále zvracim. Nepribiram, stále mám nechute k jídlu, ležím, prezivam, pachy apod. Ani nemluvím.. Nemůžu plánovat, ležím třeba týden vkuse, tak jedině udržím jídlo v žaludku. Poté jeden den lépe a opět na novo.tez se smiruji, že už to neprejde. Trvá to od 6.tydne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kazdy to ma indivindi. Ja pocitovala nevolnosti hlavne kolem 3 mesice a pak nejak v sestem jeden vikend - to si pamatuju proto, ze se to nadalo skoro vydrzet. Doslova jsem citila jak se mi roztahuje panev, takze ani sedet, ani lezet, ani nic. Jedine co mi zabiralo byly kysele potraviny a predevsim sport - hned zrana vyjit na kolo - chodila jsem tak do prace kazde rano/vecer.