Zdravim devcata, chtela jsem se zeptat, zda to ma taky nekdo tak, ze mu nevolnosti zacaly az pozdeji.
Od zacatku tehotenstvi jsem musela vzdy jist co 2-3 hodiny, jinak mi bylo zle a nadavovalo me. Mohla jsem jist vse, hlavne abych neco mela v zaludku. Mala svacinka jako ovoce ci zlenina, me vsak nezasytila.
Dneska jsem 11+3 a asi necely tyden mi je po jidle zle, zaludek na vode.. Ale i tak musim dodrzovat interval jidla a ovoce ani zelenina nestaci. Uz nevim co jist, abych si ulevila.
Nekdo nejaky tip?
Mezi 11 a 15 TT jsem žila já sucharech, knekebrotu, rohlikach, piškotech a občas prošel i kefír nebo Míša (nanuk)
@bluehorse2020 jo měla jsem to samé
Pomohl mi antimetil
Ale mě bylo špatně úplně po všem
Přestalo to až v 17 tt
@bluehorse2020 mne ted pomahaji ovocne kapsicky nebo presnidavky.
Malé doušky ledové coly v mezi čase, občas ještě zázvorové lízátko, jinak přečkat 😣
Mě pomáhalo pít smoothies, jíst ořechy a sušené ovoce. Po doporučované. pečivu mu bylo hodně zle a vůbec jsem ho nesnesla. Asi to chce vyzkoušet, co bude vyhovovat tobě 😉
@bluehorse2020 to mne je zle od zaludku posledni 2 tydny. A jsem teprve 9+6tt a nezabírá nic i po vodě mi je zle
@zdenule23 joo tak to znam, mam zizen, natahuje me, kdyz se nenapiju, ale cistou vodu nemuzu ani videt. Celkem mi v ni pomohl citron, ale to se taky neda pit porad
Tak aby toho nebylo malo, tak mi dneska volali vysledek krve a mam zvyseny cukr 🙄 takze hura zitra znovu na krev. Rohliky, piskoty a celkove to co jak stac snesu, muzu pomalu asi zapomenout
@bluehorse2020 já jsem zvracela skoro pořád id 10tt do 8 měsíce, nic nepomahalo, hodně jsem jedla mrkev a redkvicky
@bluehorse2020 ano voda s citronem mi nevadila ale po čase už ani tu jsem cítit nemohla..Doufám že se mi brzy uleví a sním cokoliv bez toho aniž by mi bylo zle.. Jedině co mi nevadí je zmrzlina 😃
@bluehorse2020 ahojky, no ja mam vzdy na neco chut a pak se do toho jidla musim vylozene nutit a nic mi posledni dobou nechutna a uz ani chut na nic nemam. Rada si ale dam nakrajenou ovoce a zeleninu, presnidavky a kupuju si Nutridrink, tjedno to piticko ma spousty vitaminu a je to jsko kdyby jsi snedla svickovou se sesti.
Polevky si taky delam a aspon abych mela teple do zaludku. 🍀🍀 drz se
@bluehorse2020 taky mi bylo strasne zle z prazdneho zaludku a oak 14-15tt trochu i z jidla, ale zas uz sem mela sirsi vyber co zvladnu nez na zacatku, kazdopadne u me vzdycky zabere cola s ledem (ne po troskach, hodne😄), taky mi delal dobre meloun, boruvky a jogurty 🙂
Vařené brambory s osoleným tvarohem. A pitný režim jsem doplňovala buď ledovým mlékem nebo horkým čajem. Cokoli s normální teplotou bylo těžké udržet... 🤷♀️🤦♀️ Neochucenou vodu jsem nemohla snad ještě na konci druhého trimestru...
Mne pomahalo pivo birel ochucene studene, piskoty, suche rohliky, vyvary a suche testoviny 😀 ted to konecne v 17tt ustupuje😀
@kvetuska145 jsem 11tt a jedině ze sladkého mi zle není 🙂
@bluehorse2020 Jak moc špatná ta hodnota cukru byla? nechci nabádat k podceňování těhotenské cukrovky, ale pokud je to na lačno 5,něco málo, řešila bych to až v druhym trimestru, až začneš být schopná normálněji jíst. Ono tuhle hodnotu totiž dokáže vytvořit klidně právě to, že je ti blbě a nejíš. myslím, že těď je důležitější v sobě udržet aspoň něco.
@cilkat hodnota na lacno byla 5,6....dostala jsem ted domu glukometr a zjustuji, ze se mi ooravdu zveda cukr z hladu. Nastesti nevolnosti ustaly a muzu opet jist vse 😁
@bluehorse2020 super. Tak snad bude stačit opravdu jen normálně jíst 😉 .
@bluehorse2020 Co Ti nedělá zle, na co mas zbytek chuti. Muzes se jeden tyden utouct po rajcatech/mandarinkach/cemkoli, a druhej ani videt a na bliti. Musis podle sebe.
Pomáhá ledová Cola, Cola original, kdyztak po lzickach. Nebo cerny detsky caj zblekarny, uvarit, osladit Glukopurem, vychladit, nebo nesladit. Glukopur i do teplyho caje muze mit taky dobry efekt.
Dobra zmrzlina. Muzes si i udelat svoji nejaku, pokud Ti studene dela dobre.
Nebo pak Lipanek, jogurt....dajinse dontoho namocit piskoty nebo ovesny vlocky - doporucuju tubrozemlety, lehcinpronzaludek a driv nabobtnaji.
Ja vvtomhle obdobi m9hla akprat instantni polivku s instantnima nudlema, osttani jsem zvracela. 😆 Normalne to pokladam za hnus. Taky jsem mela chute na cinu od ťamanů - nevim, co tam davaji za koření - a ieste tu vyraznejsi/pikantnější. Normalne mi to vůbec nechutna. Tri tydny takhle a pak zas... neco jinyho no.
Vsimla jsem si, ze kdyz jim rano pecivo, zvracim. Po bananu zvracim.
Problem muzou byt slupky i ovoce.- okurka, jablko, hruska - urcite zkus oloupat. Z tehoz duvodu paprika nebo rajce muze byt problem.
At je brzy lépe!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pecivo, piskoty 🤷🏻♀️