maminky, začínám 19tt a můj pětiletý syn má ve školce neštovice. Nechci ho nechat záměrně nakazit ale bohužel se tomu asi v kolektivu nedá ubránit. Jako malá jsem neštovice měla a nevím jestli tam i přesto není pro miminko nějaké riziko?
@joann Také jsem se dostala do blízkého styku s neštovicemi na konci šestého měsíce. Sice jsem je už měla, ale radši jsem kontaktovala jak gynekologa, tak praktického. Oba mi řekli, že nic prckovi nehrozí, i kdybych je jako dítě neměla, "blbé" by jen bylo, kdybych je dostala pár dní před porodem, to už pak hrozí přenos na prcka a komplikace... Takže neboj 😉
I kdybys je nemela nebo znova chytila, jak jsi po 1.trimestru,tak miminku skoro nic nehrozi, naopak bude mit protilatky. Pruvih je to v 1.trim a par dni pred porodem, kdy si nestihne udelat protilatky a narodi se s nestovicemi.Ted jsem to resila asi pred mesicem. Bud klidna, urcite to nechytnes.
Dcera je dostala na Vanoce, ja v 8m, uz jsem je mela jako mala, vse ok 🙂
Syn se vysypal na Silvestra, já 4 dny na to porodila...nestovice jsem měla, takže dcerka byla chráněna...po příchodu z porodnice se vysypal i prostřední syn - to byl už trochu hardcore, protože dle pediatru 50:50...i když jsem s nestovicemi u synů bojovala kompletně celé sestinedeli, nic se nestalo a dcerka je nechytla...ve Vaší situaci se nemůže nic stát a určitě lepší řešit nestovice teď než s novorozencem v náručí😉
@joann mela bys mit protilatky a mimi by melo byt v bezpeci. Pokud mas obavy, at Ti dr.udela krevni testy na protilatky. Nejhorsi je 1.trimestr, ten uz mas za sebou, tak snad i tak uz je mimi v bezpeci, i kdybys protilatky nemela. Pak je nebezpeci na konci trimestru, abys je nedostala tesne pred porodem,.nestihla bys predat protilatky mimcu a bylo by zle.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud jsi je stoprocentně měla, je to v pořádku 😉