Nepřibírání na váze - 28. tt. Je to normální?

andy93
8. srp 2024

Ahojte holky.
Som v 28tt a nepriberam. Je to normálne?
Neviem či to mám riešiť s doktorom čo najskôr, alebo počkať ešte.
Je to moje prvé tehotenstvo.

mishka87
8. srp 2024

@andy93 a miminko se vyvíjí jak má? Před otěhotněním si byla štíhlá nebo měla nějaké to kilo navíc? Já na začátku těhotenství zhubla ze 65kg na 60kg. A přibírat od původní váhy jsem začala taky tak kolem 30tt. Půlku těhotenství jsem trpěla nechutenství a ani potom jsem žravou zrovna netrpěla. Jen jsem brala doplňky stravy kvůli vývoji, když jsem skoro nic nejedla. Hlavně zeleninu jsem nemohla ani cítit. Salát mu smrděl ještě rok po porodu. Nicméně syn se vyvíjel normálně a je zdraví.

katule1990
8. srp 2024

@andy93 Ja jsem nepribirala vubec, spis hubla. Rodit jsem sla + 4 kg. Nikdo to neresil. A nijak tlusta jsem nebyla.

emillyhk
9. srp 2024

Ono hodně záleží na výchozí váze. Já otěhotněla a měla 51 kg, během prvního trimestru zhubla na 48 kg. Do cca 22. týdne jsem taky nepřibírala, to už začala být doktorka trochu nervózní a radovali jsme se za každých pár deka navíc. Já měla silné nevolnosti a těhotenskou cukrovku - co jsem mohla jíst, z toho mi bylo blbě, to ostatní jsem nemohla (nebo jen v omezeném množství). Hodně mě hlídali, na kontrolu jsem chodila každý týden, ale malý naštěstí rostl podle tabulek. Před porodem jsem měla 57 kg, málokdo věřil, že jsem ve 40. týdnu.
Pokud se ti něco nezdá, řekni řekni to doktorce. Ale věřím že to bude dobrý 😊

cilkat
9. srp 2024

Pokud jsi nazačínala na podváze, tak buď spíš ráda. Přibírání matky opravdu nemusí nijak souviset s růstem plodu. POkud nemáš vyloženě hlad...

anetacoufalova
14. srp 2024

@andy93 ahoj, já mám od začátku nahoře 2kg 🙂 mimčo ale roste jak má 🙂 jsem 22tt a měla jsem už pár kilo navíc, když jsem otěhotněla 🙂. Vůbec mi nevadi, že nepřibírám 😃

lucrac
14. srp 2024

Ahoj, já při početí měla 64kg, pak jsem zhubla na 57kg. Nyní jsem 30+1tt a jsem na svých původních 64kg, ale už několik týdnů. Doktorka, to nijak neřeší, protože prcek nabírá a roste. Musim ale říct, že nyní mám mnohem více fyzické aktivity (procházky), takže se asi spíš udržuju.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru