Dobrý den, prosím o radu. Za pár dní jsem v 5 měsici těhotenství (ted jsem 17+5) navíc čekám dvojčatka a váha se mi stále nemění, vubec nepřibírám. Na jídlo nemám vůbec chut (na maso už vůbec) a tak moc nejím, ráno jeden chleba se šunkou, na oběd polívku s druhým a pak až večer něco malého před spaním. Jím dost ovoce, beru těhotenské vitamíny Chytré miminko, ale bojím se, že deti nemají toho jídla tolik co nejspíš potřebují. Nemá prosím někdo podobný problém nebo zkušenost? Děkuji Barča
Pribirat nemusite. Ja s prvnim mela do 5.mesice -6kg kvuli zvraceni a nevolnostem. Ja vim ze je to tezke,ale ten jidelnicek je vazne nic moc. Miminka si vezmou co potrebuji,ale Vase telo bude stradat 😉 opravdu by chtelo zaradit potraviny bohate na vapnik (mlecne vyrobky,makove mleko) a taky neco s obsahem zeleza. A nemusi to byt jen hovezi maso 😉 ty polevky si delejte aspon hodne zeleninove,pridejte cervenou cocku,quinou,cizrnu, at Vam to neco da 😉
Já ve všech těhu přibrala vždy jen 9 kg a u dcery jsem v prvním trimestru 4kg shodila. Dr mi vždy říkal, že pokud miminko přibírá tak se není čeho bát, že si vezme co potřebuje 😉já jsem dnes 17+0 a zatím opět 1kg nahoře.. Jestli vůbec nic může to být totiž i výkyv váhy 😉☺
@barboraat já jsem ve 23+4 a taky jsem zatím nic nepřibrala naopak na začátku 3kg shodila a váha zatím nahoru nejde. Miminko je zdravé a prospívá a to je myslím nejdůležitější. Jím normálně ale je pravda že maso teď nemusím. Ale v ničem se neomezuji. Pokud je tvoje miminko zdravé a prospívá asi bych to moc neřešila a neboj ono to přijde 🙂
Já mám právěže v bříšku miminka dvě, ale obě vždy na vyšetření vypadají dobře, rostou. Ale určitě z Vašich rad zlepším jidelníček, at mají opravdu jen to nejlepší 🙂 Děkuji Vám za komentáře a za podporu 🙂
Já jsem do 20 tt nepribrala ani deko. Teď už to teda jede. Jsem +12 kg a zbývá mě měsíc do porodu. Teď vzpomínám na to, jak jsem byla k vůli nepřibírání nervózní ;)
Miminka jsou takový "sobci", vezmou si co potřebují z vašeho těla a je vlastně " jedno" kolik toho snite. Když jim něco bude chybět, proste si to vezmou. A když to bude chybět vám, zjistí se to z krevních testu 🙂
Ja si myslim ze je to normalni.. Take za chvilku zacnu 5ty mesic a vaha ukazuje 48kg..miminka ted moc nevazi tak neni duvod pribirat.. Maso take nejim ale proto ze jsem vegetarian..hlavni je zdrava,vyvazena strava a miminko si vezme co potrebuje..🙂
Ahoj, já si zase nemyslím, že je to normální, rozhodně ne moc časté. Ale pokud je vývoj dítěte v normě, tak se není čeho bát. Já jsem třeba přibrala kilo měsíčně, a proto mi měřili o obvod břicha a celkově jsem byla víc sledovaná.
Ja do konce 5tyho mesice +0kg. Ted koncim 6ty a jsem +1,2kg. Myslim, ze neni duvod se stresovat. Akorat me se teda zacali kvidlat zdrave zuby, tak jsem pridala mleko a rozpustnej vapnik. Nastesti uz se nekyvou, tak mi odlehlo.
@barboraat Pokud by bylo něco v nepořádku,určitě by si toho doktor na pravidelných kontrolách všiml a upozornil. Já jsem při třetím těhotenství přibrala 3kg a u čtvrtého celkově jen 2kg a to až v osmém měsíci. Každý to má prostě jinak. Měla jsem miniaturní bříško,14 dní před porodem na mě nebylo znát,že jsem těhotná! V porodnici na to taky nic neříkali,jen co že by za to jiné daly 🙂 A děti měly všechny normální váhu a míry,přes tři kila a kolem 50cm. To bude jistě v pořádku 🙂
@barboraat kolik vazis a meris?
@terezapetrova měřím 171 a vážím 70 kg
Bud v klidu ja u syna do 25tt sem hodila 10kg ve vysledku sem v den porodu mela +5kg syn je v pohode mel 53cm a 3950g ve 38+6 v den porodu no u dcery sem pribyrala silene a ted sem pribrala 5kg pak 7dala dolu a jeste 3kg mik dnesku chyby aby tam byl vahovy prirustrustek mam na 180 cm 67kg takze klid
Ja taky pribrala jen cca 4kg, takže jen obsah bříška. Cca 2,8kg mimi a zbytek plodovka, placenta, obaly, bla bla... 🙂
@barboraat tak bude to urco dobry..🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tim, ze nepribirate bych se netrapila ( co by jine za to daly 🙂) spise bych resila skladbu jidelnicku. Aby jste pak mela "silu na kojeni" pridala bych mlecne vyrobky, kvalitni bilkoviny, cerstvou zeleninu. A treba zkuste si zaradit svaciny- jednu mlecnou a jednu treba zeleninu? Nebo lusteniny..a k piti stavy ovocne s duzninou???