Nemáme jméno pro naši holčičku 😞

maxinkaa
13. dub 2016

Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.

vanule
13. dub 2016

@maxinkaa přání dcery, pro sestřičku vybrala jméno ona (a nám se taky líbilo), ale nakonec se narodil brácha 🙂

maxinkaa
autor
13. dub 2016

@vanule Tak dcera chce, aby se jmenovala Hvězdička 😀

marla86
13. dub 2016

A co si dát od vymýšlení jmen chvilku pauzu a po pár týdnech se na ně znovu mrknout?

vanule
13. dub 2016

@maxinkaa noo tak to u nás chtěla "jen" Adélku 🙂

kristynakollner
13. dub 2016

@maxinkaa kontrakce :D Žádný strach, určitě dobře vyberete 😉 Byla jsem z toho dost rozhozená, že jsme se ještě na ničem nedohodli ale dopadlo to dobře. Se jménem jsem nesouhlasila ale nedovedu si ted představit, že by se jmenovala jinak 🙂

bureska
13. dub 2016

co k Julince třeba Sofinka nebo Stelinka?

patrusa
13. dub 2016

Vybrat jmeno pro holku byla u nas tragedie. Vzala jsem kalendar a skrtala jedno jmeno za druhym. Nakonec jsme rozhodovali mezi Lucii a Adelou. Vzhledem k datu barozeni jsme vybrali Adelu, aby nemela narozeniny, svarek a Vanoce behem 6 tydnu. Puvodne jsem chtela Justynu, ale ta neprisla pres manzela.

mrskato
13. dub 2016

Co třeba Gabriela, moc jich není 🙂

emtinka
13. dub 2016

Co Lucie, my taky nevedeli, a budeme davat Lucinku 🙂, a pani v porodnici rikala, ze jich ted moc neni🙂

slecnajohanna
13. dub 2016

tak já jsem na to úplně opačně. nemůžeme najít jméno pro kluka. pro holku bysme navalili třeba 10 super jmen, ale pro kluka ani ťuk.

maxinkaa
autor
13. dub 2016

@kristynakollner No právě se bojím, že u kontrakcí bych kývla i na Alexandru, kterou chce manžel 😀

lucinkaxxx
13. dub 2016

Já bych měla Viktorku. Ale mám dva kluky 😉 mě by se k Julii líbila Viktorie😉

lenka27
13. dub 2016

volila bych nějaké jméno co končí ie co třeba Natálie, Sofií je teď hodně. Moje kamarádka má Julii, Viktorii a právě Natálii

kotty
13. dub 2016

@maxinkaa tak jestli Hvězdička, tak to může být Stellinka 🙂 to znamená hvězda 🙂

scai
13. dub 2016

U první dcerky jsem měla jasno, že chci Barunku
Druhá byla oříšek, Chtěla jen Vendulku. Ale kamarádi taky a rodili o 2 měsíce dřív...takže jsem chtěla změnu a napadla mě Alžběta. Manžel rezolutně zamítl.... nevymysleli jsme nic jiného, pak schválil. Na sále zase chtěl rušit 🙂 Já už ale na ní trvala. A ted to jméno tak miluji (Bětuška, Bětka, Betynka...v budoucnu Bety?, hrozně možností) příjde mi snad hezčí než Barunka a to jsme si byli jistí.

nunacek
13. dub 2016

@maxinkaa Nám pokaždé pomohlo s konečným výběrem vidět dítě 😉 Do porodnice jsme jeli se 4 jmény (2 pro kluka a 2 pro holku, nevěděli jsme pohlaví). Po porodu, když jsme dítě poprvé uviděli, tak jsme jedno z těch favoritních jmen vybrali. A u obou dětí jsme se trefili podle nás jak nejlépe jsme mohli 🙂

palomitacheca
13. dub 2016

@maxinkaa tak dejte na nazor Julinky a vyberte Stelinku. Muze ji pak rikat Hvezdicko 🙂
"Ženské křestní jméno latinského původu. Jeho význam souvisí buď s latinským "stella", nebo řeckým "aster", přičemž obojí znamená v překladu hvězda. Bohužel se v našich končinách příliš neobjevuje."

nupta
13. dub 2016

@slecnajohanna Sem s nimi! Taky se jménem ještě váháme...

maxinkaa
autor
13. dub 2016

@slecnajohanna přesně tak, sem s nimi🙂
Pro kluka- známí mají Teodora, zní to tvrdě,ale říkají mu Teoš a je to malej rošťák🙂

lenka27
13. dub 2016

no já hrozně chtěla Beatku, ale mám dva chlapečky, ale den po mém druhém synovi se mi narodila neteř Beáta 😀

nunacek
13. dub 2016

@slecnajohanna Holčičí jména se vybírají líp, to souhlasím 😀

nupta
13. dub 2016

@lenka27 Taky nechceme stejné, jako mají sestřenice a bratranci, i když se nám líbí - holt oni byli rychlejší... 😉

nupta
13. dub 2016

@nunacek Copak vybírají, ale zdali se ti dva rodičové shodují... 😖 😀

nunacek
13. dub 2016

@maxinkaa K Julii se toho hodí podle mě hrozně moc, záleží na vkusu a na podmínkách pro jméno...napadá mě třeba Viktorie, Natálie, Anna, Johana, Valerie, Stela, Justýna, Judita, Alice, Nora, Izabela, Ema, Helena, Marie, Sofie, Adéla, atd atd

nunacek
13. dub 2016

@nupta To znám 😀 My máme úplně odlišný vkus na jména s manželem 😀 Takže to byl trochu boj 😀

lv
13. dub 2016

https://www.modrykonik.cz/blog/lv/article/jmena-th9mn7/ má své tipy sepsané 😅
sestra má dvojčata Julii a Alžbětu, to mi k sobě sedí perfektně..

soleilll
13. dub 2016

@maxinkaa My nemáme finálně vybráno doteď (34. tt). Nejspíš nám z 5-ti favoritů vybere los: kámen-nůžky-papír. 😀

maxinkaa
autor
13. dub 2016

@nunacek No jo, jenže já si přečetla výklad jmen, máme většinu, co jsi napsala a hrůza!! 😉

maxinkaa
autor
13. dub 2016

@soleilll a jaké máte? My Viktorie, Natalie,Nicol, Emma,Beata,Laura,Rozalie,Mia a Stella tedy 🙂

michalka14072014
13. dub 2016

Naprosto chápu, nám se vždycky líbilo něco chvilku a pak jsme si řekli, že to vlastně není ono... my nakonec psali jméno hodinu před odjezdem do porodnice... A má jméno, o kterém jsme ani neuvažovali a jak se nám teď líbí 🙂 ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru