Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.
A co si dát od vymýšlení jmen chvilku pauzu a po pár týdnech se na ně znovu mrknout?
@maxinkaa kontrakce :D Žádný strach, určitě dobře vyberete 😉 Byla jsem z toho dost rozhozená, že jsme se ještě na ničem nedohodli ale dopadlo to dobře. Se jménem jsem nesouhlasila ale nedovedu si ted představit, že by se jmenovala jinak 🙂
co k Julince třeba Sofinka nebo Stelinka?
Vybrat jmeno pro holku byla u nas tragedie. Vzala jsem kalendar a skrtala jedno jmeno za druhym. Nakonec jsme rozhodovali mezi Lucii a Adelou. Vzhledem k datu barozeni jsme vybrali Adelu, aby nemela narozeniny, svarek a Vanoce behem 6 tydnu. Puvodne jsem chtela Justynu, ale ta neprisla pres manzela.
Co třeba Gabriela, moc jich není 🙂
Co Lucie, my taky nevedeli, a budeme davat Lucinku 🙂, a pani v porodnici rikala, ze jich ted moc neni🙂
tak já jsem na to úplně opačně. nemůžeme najít jméno pro kluka. pro holku bysme navalili třeba 10 super jmen, ale pro kluka ani ťuk.
@kristynakollner No právě se bojím, že u kontrakcí bych kývla i na Alexandru, kterou chce manžel 😀
Já bych měla Viktorku. Ale mám dva kluky 😉 mě by se k Julii líbila Viktorie😉
volila bych nějaké jméno co končí ie co třeba Natálie, Sofií je teď hodně. Moje kamarádka má Julii, Viktorii a právě Natálii
U první dcerky jsem měla jasno, že chci Barunku
Druhá byla oříšek, Chtěla jen Vendulku. Ale kamarádi taky a rodili o 2 měsíce dřív...takže jsem chtěla změnu a napadla mě Alžběta. Manžel rezolutně zamítl.... nevymysleli jsme nic jiného, pak schválil. Na sále zase chtěl rušit 🙂 Já už ale na ní trvala. A ted to jméno tak miluji (Bětuška, Bětka, Betynka...v budoucnu Bety?, hrozně možností) příjde mi snad hezčí než Barunka a to jsme si byli jistí.
@maxinkaa Nám pokaždé pomohlo s konečným výběrem vidět dítě 😉 Do porodnice jsme jeli se 4 jmény (2 pro kluka a 2 pro holku, nevěděli jsme pohlaví). Po porodu, když jsme dítě poprvé uviděli, tak jsme jedno z těch favoritních jmen vybrali. A u obou dětí jsme se trefili podle nás jak nejlépe jsme mohli 🙂
@maxinkaa tak dejte na nazor Julinky a vyberte Stelinku. Muze ji pak rikat Hvezdicko 🙂
"Ženské křestní jméno latinského původu. Jeho význam souvisí buď s latinským "stella", nebo řeckým "aster", přičemž obojí znamená v překladu hvězda. Bohužel se v našich končinách příliš neobjevuje."
@slecnajohanna Sem s nimi! Taky se jménem ještě váháme...
@slecnajohanna přesně tak, sem s nimi🙂
Pro kluka- známí mají Teodora, zní to tvrdě,ale říkají mu Teoš a je to malej rošťák🙂
no já hrozně chtěla Beatku, ale mám dva chlapečky, ale den po mém druhém synovi se mi narodila neteř Beáta 😀
@slecnajohanna Holčičí jména se vybírají líp, to souhlasím 😀
https://www.modrykonik.cz/blog/lv/article/jmena-th9mn7/ má své tipy sepsané 😅
sestra má dvojčata Julii a Alžbětu, to mi k sobě sedí perfektně..
Naprosto chápu, nám se vždycky líbilo něco chvilku a pak jsme si řekli, že to vlastně není ono... my nakonec psali jméno hodinu před odjezdem do porodnice... A má jméno, o kterém jsme ani neuvažovali a jak se nám teď líbí 🙂 ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@maxinkaa přání dcery, pro sestřičku vybrala jméno ona (a nám se taky líbilo), ale nakonec se narodil brácha 🙂