Hezký den, jsem dnes 18+3 a stále necítím žádné pohyby. Ani nějaké bublinky a podobně. Je to normální? Už se celkem bojím aby bylo s miminkem vše v pořádku.
Prvorodicka jsem a placentu mám normálně na zadní straně jak má být...
Neboj, já pohyby cítila až někdy 21. nebo 22. týden a teď mám 10 dní do porodu a malý řádí jak černá ruka 😀
Myslím, že můžeš být v klidu. První dceru jsem cítila až ve 21tt (projeli jsme se lanovkou, pochodili 6km a večer o sobě dala vědět), druhou dceru až ve 22tt, nyní syna také 22tt - asi to také způsobuje dostatek prostoru 😉
To je uplne normální přece... Pohyby prvorodičky cítí klidně až po 20tt, kamarádka (dost při těle) až 24tt. Já teda taky nejsem žádná vychrtlina,ale první jsem cítila od 16tt a druhé od 14tt. Záleží taky na akčnosti miminka. Můžeš zkusit si večer lehnout na záda, nohy natáhnout a čekat jestli něco neucitis,ale nedávej si na břicho ruce...ucitis to nejdřív vevnitř,až déle na ruku;)
Je to úplně normální, ničeho se neboj. Miminko může být otočené zády a kopat do placenty vzadu. Můžeš ho pak cítit později, třeba až 21 - 22tt. Já jsem teď 27tt a občas kope už nepříjemně :D neboj, užiješ si dostatečně 🙂
Já cítila pohyby až cca v 25 TT a i teď je mám jen takové normál, neboli mě občas jsou vidět na břiše ale nic zavratneho
Prvni pohyby jsem zacala citim ve 20tt a rovnou kopanecky. Mozna byly nejaky bublinky i driv, ale nevsimla jsem si 🙂 neboj, to prijde 😉
já jsem začala cítit taky až ve 21. týdnu, do té doby ani ťuk. Ale ode dne, kdy začal kopat, řádí už denně. Nejdřív jen večer, teď už několikrát za den i za noc.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, závisí to i od toho, kde máš uloženou placentu. Pokud na přední stěně, tak si na pohyby zřejmě ještě pár týdnů počkáš. A to samé platí, pokud jsi prvorodička - můžeš je začít cítit až později 😉