Ahoj, cely den se citim spatne.Pravdepodobne na me neco leze.Pritel ma zanet prudusek, tak je mozne, ze i ja dostanu to same. Zitra mam v planu zajit k dr. Zajimalo by me jestli takova kratkodoba nemoc muze ovlivnit plod, mam veliky strach. Diky
Máš-li už zánět, tak negativní informací posílíš jen strach. A tím malé(mu) připravíš prožitek stejného strachu. Navíc strachem pomůžeš oslabit imunitu a zvýšit pravděpodobnost choroby. Jak se zbavit strachu? Podívej se na můj článek na mém blogu a vyzkoušej, nebo se rovnou připoj do skupiny Emoční terapie. Můžu Ti poradit v konkrétním cítění nebo pomoci po skype.
Pokud budeš nemocná, jsou atb vhodná i v těhotenství..dávat pozor na horečky, ty mohou škodit.
Přesně jak píše paní nade mnou... pozor na horečky, dle slov mého praktického lékaře, než nechat teplotu, vzít si paralen, je to nejbezpečnější lék, který se k miminku ani nedostane... Jinak j já se v prvním těhotenství léčila penicilinem se zánětem obou uší a ženský doktor mi tenkrát řekl, že pokud je v těle zánět, jsou pro miminko bezpečnější atb než onen zánět.
Já měla v posledním těhotenství opakované záněty středního ucha, několikrát píchnuté, několikrát samovolně prasknuté. Brala jsem 7x atb. No, lepší léčený než neléčený zánět ☹. Nicméně malá má vrozenou vývojovou vadu nožiček. Sice ne až tak tragickou, ale taky ji v budoucnu čekají operace a asi nebude úplně perfektně chodit ☹. Na druhou stranu, atb. jsem měla až v 17.tt, kdy už jsou všechny části těla vytvořené, tak nevím, jaký to mělo či nemělo vliv.
Každopádně lepší je léčený zánět než neléčený, který může napadnout cokoli jiného
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem v půlce těhotenství, dostala ATB, byla v nemocnici na kapačkách...Domča je teď zdravý kluk 😉