Prosím, je zde někdo kdo má zkušenost? :,( případně prognóza?
Hodně bolestivé zjištění, denně v slzách. Stres z čekání Plůdek 16tt, nenalezena nosní kůstka, zvětšena levá mozková komora. Před 12ti dny 6,5mm nyní 8mm. Všechny odběry, cyto+klky na vv plodu - negativní. Chromozomy naprosto sedí, v pořádku. Nezbývá čekat než na DNA mě a partnera - poslední výsledky. Pomalu připravena na nejhorší. Dle doktorů spíše bez naděje. Prosím, zkušenosti? :,( Bříško roste, cítím motýlky, ale nedokáži se smířit s nálezem. Oba nekuřáci, žijící zdravě bez stresu.
@nikyrm Ahoj, mrzí mě, že tohle musíte prožívat, ale určitě ještě je naděje...v medicíně obzvlášť 🍀❤️ Zkušenost s tímto teda naštěstí nemám, ale ráda bych ti doporučila paní doktorku Frisovou. Je to podle mě bezkonkurenční diagnostik. A závěry bych dělala až po vyšetření u ní. Jestli to nemáte do Prahy daleko, určitě tam. Moc držím pěsti🍀❤️
@slecnami děkuji moc. Ano, s přítelem už uvažujeme a chceme znát názor i jiného lékaře. Protože všechny odběry všechny krve jsou naprosto v pořádku a byly nám vyvráceny vývojové vady. Bohužel ultrazvuk ukázal něco jiného. Řekli jsme, že si to klidně i zaplatíme. Protože po všech těch absolvovaných vyšetřeních a všech zatím doposud negativních výsledků se nám tomu nechce věřit. Děkuji moc za doporučení :( určitě do toho půjdeme jen jak budeme mít poslední výsledek v ruce. Ať už to buď potvrdí nebo vyvrátí. Dnešním dnem nám dali mizivou šanci na zdravé miminko :(
@nikyrm Dekuju, uz je to za mnou, ted mam dve zdrave deti. Ale clovek nezapomene. V tomhle bohuzel spravedlnost neni.
Vas pripad je fakt zvlastni.
Neprodelala si nejakou nemoc na zacatku tehotenstvi? Nebo nebrala nejake leky?
Jinak urcite bych konzultovala s jinym lekarem.
U nas to bylo naprosto jednoznacne, bylo spatne vic veci a i tak to bylo hrozne. Vasi nejistotu si neumim vubec predstavit.
Jakou jste mela hodnotu sijoveho projasneni? A co ty krevni markery pri prvotrimestralnim screeningu? Predpokladam, ze po nepritomnosti kustky jste byla odeslana na genetiku, tam se ukazala ta zvetsena komora a provedlo se cvs. Delali vam testy na toxoplazmozu, cmv apod?
Hezký den, náš syn měl na 1.screeningu šíjové projasnění 3,3, mm, nic moc hodnoty krve, podle paní doktorky v Gennetu nosní kůstka přítomna, riziko DS 1:56 a doporučen odběr plodové vody za 3 týdny, chloriové klky ani krev u nás nebyla možná, protože jsem měla syndrom mizejícícho dvojčete.
Na vlastní pěst jsme se objednali k paní doktorce Frisové do Profemy, která na UTZ hned viděla, že nosní kůstka přítomna není, vady srdíčka, střev, kalcifikace krku..
Ihned udělala odběr plodové vody a za dva dny nám potvrdila DS a mnohočetné vývojové orgánové vady.
4.12. jsme o našeho chlapečka přišli, byla jsem už v 17tt.
Pokud máte tu možnost, podstoupila bych odběr plodové plody, výsledky z krve jsou pořád ,,jen" screeningové", ale ne diagnostické..
Držím moc palce, aby bylo miminko v pořádku
Nám loni touhle dobou řekli v Ústí na prvním screeningu 1:4 Down. Po důkladném opětovném screeningu u paní doktorky Frisové v Profema riziko sníženo na 1:4000. Máme zdravého a krásného půlročního chlapečka. 🙏🏻 Všechno může dobře dopadnout. Moc držím palce. 🤍
@lentilkah To právě nevím. Paní doktorka v Ústí říkala, že mám hodně špatné výsledky krve a pak že miminko má regurgitaci chlopně. Plus nám řekla, že nosní kůstka je přítomna, ale v papírech nebyla vůbec uvedena. V Profemě jsem se dozvěděla, že krev teda není úplně ukázková, ale že “úplně příšerná”, jak řekla paní doktorka v Ústí není. Paní doktorka Frisová vyloučila regurgitaci (nevím, jestli mohla během 4 dní vymizet🤷🏽♀️) a zahrnula do screeningu přítomnou nosní kůstku. Výsledek to hned hodilo úplně někam jinam. Upřímně-chvili jsem přemýšlela, jestli to nějak řešit. To, jak obrovský rozdíl mezi oběma výsledky byl. Jestli to nebylo nějaké pochybení (v Ústí nás chtěli hned hnát logicky na genetiku a kdo ví co, kde bych, pro mě pak už zbytečně, podstoupila riziko pro miminko). Ale nakonec jsem šťastná za to, jak to dopadlo. 🙏🏻
@marttul O kustce jsem v Usti take zminku v papirech nemela. Ale po pravde uz si nepamatuju, jestli se pak vubec resila v tom Gennetu. Tam bylo totiz spatne hlavne srdicko a sijove projasneni- pres 8 mm a celkove bylo miminko otekle. A krev byla uplne mimo.
Z toho Usti by Vas poslali nejspis taky do Gennetu, tam se dela prvni utz, pak jdes na genetickou konzultaci a podle vysledku se resi co dal.
@lentilkah To mě mrzí... Mně tenkrát do Prahy na ten podrobnější ultrazvuk poslala moje paní doktorka a jsem jí za to moc vděčná. Je pravda, že by se tohle všechno vyvrátilo i na té genetice. Ale já z toho ústeckého screeningu mám do dneška noční můry.
Každopádně jsem jen chtěla paní říct, že některé příběhy mají i šťastný konec. Když nám tenkrát řekli 1:4, myslela jsem si, že v podstatě není šance. A najednou bylo v minutě všechno jinak. 🙏🏻 Nicméně některé příběhy samozřejmě dobře nekončí a to je obrovsky smutné.
Jakpak to dopadlo ? Já než odběr plodové vody, šla bych do NIPT či jak se to píše. Cena 12-13 tis8c, ale.bez rizika.
Ten placený odběr krve si nechala udělat moje sestra, utz měla v pořádku, ale krev ji vyšla špatně, i když ne nějak závratně, placená krev vyšla taky ok, ale nakonec stejně o miminko bohužel v 19tt přišla, začala ji odtékat plodová voda. Měla teda nějaké problémy už od začátku, občasné krvácení, ale jinak výsledky odběru atd ji vycházeli relativně v normě. Snad to u vás dopadlo dobře.
@nikyrm Dobrý den, mohu se zeptat jak vše dopadlo. Omlouvám se, jestli jsem necitlivá, ale byla jsem na kontrolním screeningu znovu a i když bylo ve 13 tt vse v pořádku, teď mi řekli že má miminko přímo hydrocefalus. Rozměry komor, ktere rekli vám byly podle me v limitu podle dostupných informací do 10mm je to jeste ok do 12mm by se to melo vyřešit samo do 16mm je to už problem a ditatko se vice sleduje ale nad už se to bere za hydrocefalus a vsichni se tvářili jako ze je konec když to oznamovali mě. Sla jsem na odběr plodové vody, krevní testy, aktualne se vyvrátily základní tři syndromy Downův a ty dalsi dva, ktere si nepamatuji. Za tyden jdu na 3D UZ a za 3tydny budu znát ostatní výsledky z genetiky. Je mo trochu lépe po tom co vím, že chromozomální problém tam není. Ale jinak je to strašné to čekání.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
S timto konkretne zkusenost nemam, ale mam za sebou ukonceni pro VVV.
Jen chci vyjadrit podporu, drzte se a pamatuj, ze to neni vase vina a nejde to ovlivnit.