Moře a těhotenství - co si vzít s sebou

mimiveru
18. črc 2018

Poradíte, co si vzít s sebou k moři? Jsem ve 20tt, na gyn. potíže netrpím, ale přemýšlím, že si s sebou koupím třeba Canesten, kdyby něco... Paralen mám sbalený, cestu autem snad zvládnu 🙂 a jak se opalovat? Můžu si dát třeba mokrý ručník přes břicho a být chvíli na sluníčku? Protože jako plážový povaleč si nedokážu představit neopalovat se u moře 🙄😁 díky za radu!

cherris
18. črc 2018

na opalování skutečně pozor, můžete mít pigmentové skvrny přinejmenším, určitě bych na sluníčko nelezla aspoň přes poledne a jinak používala nejsilnější krémy a snažila se držet aspoň pod slunečníkem, když už ta pláž být musí...

bayt
18. črc 2018

@mimiveru Já teda na sluníčko nelezu, že bych se vyplácla na pláž atd., nemyslím si, že to je úplně vhodné (ale mám hodně světlou pleť). Jinak jsem si upřímně nic nebrala....

calvac
18. črc 2018

@mimiveru Ono hlavne se muze mimco v brisku prehrat a mit problemy. Urcite bych si na morske slunicko dala velky pozor,neni to sranda.

babanci
18. črc 2018

Byla jsem kdysi v Chorvatsku, v šestém měsíci. Bylo mi osmnáct, ještě jsem ani netušila, že jsou nějaké léky na dovolenou třeba. Můj muž tvrdí, že dřív jsem měla kupu šminek a žádné léky a dneska mám kupu léků a žádné šminky. 😀 Protože jsem taky plážový typ, slunila jsem se úplně normálně jako jindy, koupala se s nadšením , baštila spoustu ovoce a bylo mi tam fajn. Nenatírala jsem se žádným "ropným" produktem, ale maximálně olivovým olejem., jak to dělám celý život. Těhotných nás tam bylo víc a taky pořád vidím na netu nějakou těhotnou modelku na pláži, takže si myslím, že se neděje nic mimořádného. 🙂

bayt
18. črc 2018

@calvac přehřát se mimčo na sluníčku nemůže, to by byla většina zeměkoule už dávno mrtvá/nenarozená

calvac
18. črc 2018

@bayt Ok,tak potom nevim,proc odbornici takove clanky pousteji na net.

babanci
18. črc 2018

Je to trošku jiné téma, ale trochu to souvisí. Celou zimu chodím denně do sauny a se mnou tam loňskou zimu chodila nastávající maminka, do posledního týdne před porodem. Ještě 9 dnů před tam byla. Dost jsem se podivovala, v tom šíleném vedru a pak do studené sprchy, ale říkala, že to tak dělala i před prvním porodem. Nedávno jsem jí potkala...má nádhernou zdravou dceru.

martinasip
18. črc 2018

@babanci sauna se nedoporucuje enom v prvem trimestri pry

g_m
18. črc 2018

@mimiveru Vrátili jsme se minulý týden z Chorvatska, byla jsem 30tt. Cesta i celý pobyt úplně bez problémů, neměla jsem s sebou žádné Canesteny ani nic jiného, na to je tam dole hlenová zátka ;) Můžou se objevit pigmentové skvrny, ale na to mi dr. řekla, že se mám mazat 50 a bude to v pohodě. Máme ještě rok a půl starou dcerku, takže nehrozilo, že bych byla celou dobu zalezlá ve stínku, ale seděla jsem u břehu ve vodě nebo si dala lehké šaty přes plavky. Pokud se nepřehřeješ ty, tak miminku nic nehrozí. Chce se to fakt namazat a pít...

tetehe
18. črc 2018

Já byla loni v 28tt a vše naprosto v pohodě, jen jsem mazala 50 a když jsem byla na pláži tak jsem buď měla lehounke tílko přes plavky nebo jsem si jen prikryvala bříško

mimiveru
autor
18. črc 2018

@cherris Mno tak na pokoji nebudu, že 🙂 pod slunečníkem budu asi nejčastěji, to ano, s těma pigmentovyma skvrnama - to se děje jako v těhotenství? 🙄

verinikki
18. črc 2018

Miminko se snad nikomu v břichu nepřehřeje🙂 je součástí Vašeho těla a je tudíž dokonale termoregulováno - platí tedy to, co by normálně mělo být - hodně pít, přes poledne vůbec na slunce, opalovat s rozumem, ať nemáte žádný úžeh či úpal - to by pak mohl být problém stejně jako jiné nemoci. Ale jak už tu bylo řečeno, spíš být ve stínu kvůli pigmentovkám☹

cherris
18. črc 2018

@mimiveru jasně, že když už člověk někam jede, tak nebude tvrdnout na pokoji, určitě se dají vymyslet i nějaké nenáročně výlety atd, záleží na lokalitě. ta pigmentace v těhotenství se někomu opravdu děje, já jsem trochu pihatá normálně a v těhotenství se mi pih dělá víc, kámošce se ve výstřihu udělalo něco na způsob stařeckých skvrn, ale po porodu to většinou zase zmizí, takže žádná katastrofa, jenom se pak nedivit, když se vrátíte trochu flekatá 🙂

bayt
18. črc 2018

@calvac jací odborníci?

calvac
18. črc 2018

@bayt Odbornici,kteri se zabyvaji tehotenstvim a porodem a kteri na netu uverejnuji sve odborne clanky. Taky je toto tema k nalezeni take v odpovedich lekaru,kdyz se zeny ptaji v online poradnach.

vzkazyzuniverza
18. črc 2018

Ja odpovim jen za sebe, k mori jsem si vzala bio opalovaci smes, byla jsem v tehu 2x a to ve druhem a tretim trimestru. Smes kokosovy, levandulovy, sipkovy oleje, na spf muzes pridat mrkvovy. Byla jsem kazdy den na primem slunci ve dvoudilnych plavkach, casto se mazala, obcas si lehla slunci zady. Mam 10 m po porodu, zadne skvrny, ani strie.... Takze tod je ma zkusenost. Zadny canesten bych nebrala, ve slane vode bude pipka, jak v raji.

vzkazyzuniverza
18. črc 2018

Vic jak pul zemekoule tehotnych travi denne v paracich na slunci, Afrika, Jizni Amerika, a vsechny evropske jizni staty, Indove atd. Nedokazu si predstavit, jak se vsechny tehulky schovaj honem pred sluncem. Ale, kdo se hur opaluje a ma sklony k pihateni a jine kozni problemy, tak to je jasny problem. Ale urco zadne mimco se nikdy v brisku neprehreje, pokud se mamca neuvari sama.

bayt
18. črc 2018

@calvac já jsem teda v životě nečetla ani neslyšela, že by se žena mohla na slunci přehřát a tím ohrozit dítě (nepočítám nějaký kolaps typu úžeh/úpal, prostě v mezích....

calvac
18. črc 2018

@bayt Clanky,ktere se mi zobrazily hned mezi prvnimi,samozrejme je jich plny net. www.chytrazena.cz/opalovani-v-tehotenstvi-spatn...
magazinzena.cz/2013/07/18/tehotenstvi-v-lete
Mam bohuzel pujceny mobil,svuj v oprave,neumim s timto kopirovat odkazy. Jinak kamaradka je u more a jeji gynekolog ji rekl,ze brisko je behem sluneni pro plod neco jako mikrovlnka,tak uz tedy nevim.

calvac
18. črc 2018

@vzkazyzuniverza Kazdopadne jsou jizni narody a podobne zvykle na uplne jine klima nez my. Je to stejne,jako kdyz pro nas neni uplne vhodne exoticke ovoce,ale spise to nase. Ruzne nemoci napriklad Africane snaseji lepe nebo s nimi ziji cely zivot,zatimco my bychom na ne zemreli. Navic tmavsi narody jsou odolnejsi celkove.

vzkazyzuniverza
18. črc 2018

@calvac gynekologove rikaji vsichni totez. Ale staci byt v tilku, koupat se a neslunit nonstop, ale normalne a brisko otocit pryc od slunce.

zelenaesmolda
18. črc 2018

Hlavne doporucim cestovni pripojisteni,nevite co se stane,ja skoncila v nemocnici na Kanarech,stalo me to vysetreni asi 400 euro,nebyt pojistena tak to jde z me kapsy

bayt
18. črc 2018

@calvac No pěkné, články z "rodina a žena" apod., ale ve skutečnosti se při běžným pobytu na slunku nepřehřeješ ani ty, natož ten plod (dokonce můžeš klidně chodit v těhotenství do sauny, pokud jsi zvyklá).

calvac
18. črc 2018

@bayt Prvni clanky,ktere mi vybehly,no. Samozrejme kdyby byl cas,poslu vice. Ok,to uz je jedno. Nebudu tu kopirovat a vypisovat. Navic o to ani zakladatelce neslo.

calvac
18. črc 2018

@vzkazyzuniverza No,jasne,to je zaklad. Extrem je neco jineho.

biedronca
18. črc 2018

Holky, a co 5TT a a odlet na dovoulenou do Turecka? Ja zjistila ze jem těhotna vcera (zítra budou vysledky krve) a pristí utery letíme.

pabka
18. črc 2018

@biedronca zrovna v Turecku jsem byla dva týdny v počátku těhotenství 😉 vše v pohodě. Jen je třeba myslet na to, ze kdyby naaaaahodou něco, mohlo se to stát i tak a nevycitat si to. Pokud toto někdo ví, ze by nedokázal, je asi lepší zůstat doma. Já byla v obou tehotenstvich v různých fázích na různých dovolených, vše Ok, já to měla potvrzeno gynekologem - co se má stát se stejně stane takto v začátku....

mimiveru
autor
18. črc 2018

@zelenaesmolda Já mám pojištění na platební kartě a dnes mi řekli, že kryjí náklady jen do 24tt, což já tedy stíhám, ale doporučení pro všechny ostatní těhule! Lepší se na to zeptat, protoze ne všechny pojišťovny mají těhotné v podmínkách! :=

mikulilinka
18. črc 2018

Ja byla v 21tt letecky v Omanu a vse bez problémů, dávala jsem pozor ,abych se nespalila,mazala se poctivě a taky poctivě pila a ochlazovala se sprchou nebo mořem.Trpím celkem záněty,ale prevlekala jsem si co chvila plavky a na delsi koupani jsem mela s sebou tampony.A co se pojištění tyka do 26tt je vse ok ,záleží jaka pojišťovna.Pokud nejsou problemy ,tak preji krásnou dovcu,uzijte si to, nenechte se odradit 😉

verinikki
19. črc 2018

@mimiveru
Ještě bych se pořádně poptala, co všechno je kryto, v případě komplikací, aby bylo pojištěno i nenarozené mimčo - operace, předčasný porod, atd.
Cestovní připojištění jsem měla loni u Evropské, myslím, že ta to měla platné nejdýl, ale nezkoumala jsem aktuální nabídky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru