Holky, před otěhotněním jsem trpěla na migrény cca jednou za měsíc, ted v období těhotenství je to častější. Mám pocit, že mě hlava bolí každý den. Migrénu jsem měla nedávno celý týden v kuse, kdy jsem byla schopná jenom spát a zvracet. Potom mi má sestra poradila magnesium a opravdu to funguje. Od té doby co ho užívám, jsem zatím vyloženě migrénu neměla - až na tu mírnou bolest halvy vzadu na hlavě? Ale nevím, kolik si ho můžu vzít? Na předpis už není, takže jsem si koupila šumivé tablety 250mg a když cítím větší tlak v hlavě tak ještě zobnu dvě tabletky Magnesii lactici 0,5 a migréna se nedostaví. Jen nevím, jestli to není moc a jestli to může nějak ublížit miminku? Děkuji za odpovědi, zkušenosti.
@hanpavka já bravala běžné na tvrdnutí břicha 6 magnesia 3 krat 2 a když bylo nejhůř i 8 krátkodobě.. Takže můžete zvýšit
Na migrénu super zabírá vitamín c v sypké formě, třeba dm , pozřít vysokou dávku...mělo by pomoct..pokud ne zopakovat
Jinak je dobré si namočit plinu do ledové vody a velmi velmi silně si omotat hlavu a stáhnout, zavřít se do tmavě místnosti a usnout
Hodně hodně pít
Zkusit medunku..
Spánky potírat tygři masti za pár korun v DM, a nosite pořad u sebe
Často masírovat spánky, obličej, až za uši
Nevím ve kterém týdnů jste...ale nebylo by od věci kontaktovat homeopata, mohl by velmi pomoci
Cítím s Vámi... Migrenozni stavy jsou na umreti☹
@lajla děkuji za rady, můžu zkusit ještě ty bylinky a vitamín C. Ale migrénu jsem podědila po babičce, takže přesně vím, co mi na ni zabere. Jak jste psala - studené obklady, spánek, tma, ticho, zvracení...jen v tom těhotenství je to častější, tak trpím. Jsem v 16 týdnu. Ta krční páteř by to být mohla!
@hanpavka těžko říct, proč nechtěl ten magnosolv napsat, ale je pravda, že já jsem ho dostala až v nemocnici a do té doby mi doktor doporučoval jenom obyč magnezko bez předpisu. Ale kamarád bral magnosolv na migrény a švagrová to taky užívá, tak zkus třeba zajít za obvoďákem, ten to určitě taky může napsat.
@hanpavka to je běžná situace... Kolikrát jsem jako těhotná šla do lékárny ...oni to jediné můžete... Přijdu domů a tam v těhotenství neuzivat... Vše je nutné prověřovat🙂ale jak.píše i @japona...ty masáže by Vám mohly velmi ulevit, nebo spíš uleví🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hanpavka Ahojky, asi by bylo nejlepší nechat si napsat magnosolv, užívala jsem ho druhou polovinu těhotenství - u mě to bylo kvůli tvrdnutí břicha, ale pomáhá to právě i proti migrénám. Je to na předpis, protože je tam myslím větší dávka toho hořčíku, ale miminku to určitě neublíží. Jenom pozor na vysoké dávky hořčíku, protože to má projímavé účinky.