Migréna - Magnesium - kolik mg můžu maximálně užívat?

hanpavka
22. dub 2016

Holky, před otěhotněním jsem trpěla na migrény cca jednou za měsíc, ted v období těhotenství je to častější. Mám pocit, že mě hlava bolí každý den. Migrénu jsem měla nedávno celý týden v kuse, kdy jsem byla schopná jenom spát a zvracet. Potom mi má sestra poradila magnesium a opravdu to funguje. Od té doby co ho užívám, jsem zatím vyloženě migrénu neměla - až na tu mírnou bolest halvy vzadu na hlavě? Ale nevím, kolik si ho můžu vzít? Na předpis už není, takže jsem si koupila šumivé tablety 250mg a když cítím větší tlak v hlavě tak ještě zobnu dvě tabletky Magnesii lactici 0,5 a migréna se nedostaví. Jen nevím, jestli to není moc a jestli to může nějak ublížit miminku? Děkuji za odpovědi, zkušenosti.

katka865
22. dub 2016

@hanpavka Ahojky, asi by bylo nejlepší nechat si napsat magnosolv, užívala jsem ho druhou polovinu těhotenství - u mě to bylo kvůli tvrdnutí břicha, ale pomáhá to právě i proti migrénám. Je to na předpis, protože je tam myslím větší dávka toho hořčíku, ale miminku to určitě neublíží. Jenom pozor na vysoké dávky hořčíku, protože to má projímavé účinky.

lajla
22. dub 2016

@hanpavka já bravala běžné na tvrdnutí břicha 6 magnesia 3 krat 2 a když bylo nejhůř i 8 krátkodobě.. Takže můžete zvýšit
Na migrénu super zabírá vitamín c v sypké formě, třeba dm , pozřít vysokou dávku...mělo by pomoct..pokud ne zopakovat
Jinak je dobré si namočit plinu do ledové vody a velmi velmi silně si omotat hlavu a stáhnout, zavřít se do tmavě místnosti a usnout
Hodně hodně pít
Zkusit medunku..
Spánky potírat tygři masti za pár korun v DM, a nosite pořad u sebe
Často masírovat spánky, obličej, až za uši
Nevím ve kterém týdnů jste...ale nebylo by od věci kontaktovat homeopata, mohl by velmi pomoci
Cítím s Vámi... Migrenozni stavy jsou na umreti☹

lajla
22. dub 2016

@hanpavka nemůžete to mít od zad? Krční páteř? Co takhle masáže... Taková masáž krku a hlavy dokáže divy

hanpavka
autor
22. dub 2016

@lajla děkuji za rady, můžu zkusit ještě ty bylinky a vitamín C. Ale migrénu jsem podědila po babičce, takže přesně vím, co mi na ni zabere. Jak jste psala - studené obklady, spánek, tma, ticho, zvracení...jen v tom těhotenství je to častější, tak trpím. Jsem v 16 týdnu. Ta krční páteř by to být mohla!

hanpavka
autor
22. dub 2016

@katka865 zeptám se doktora, ale o migrénach a bolesti hlavy jsem mu už říkala a potom jsem hned prosila o recept na magnesko a on mi řekl, že už ho nepředepisují. Tak nechápu, proč mi ten magnosolv nenapsal hned...

lajla
22. dub 2016

@hanpavka magnesium klasické není na předpis, ale magnosolv ano jako rozpustné magnesium
Jeďte bych zkusila na čas magne B6 a tím pádem vypustila ostatní magneska

katka865
22. dub 2016

@hanpavka těžko říct, proč nechtěl ten magnosolv napsat, ale je pravda, že já jsem ho dostala až v nemocnici a do té doby mi doktor doporučoval jenom obyč magnezko bez předpisu. Ale kamarád bral magnosolv na migrény a švagrová to taky užívá, tak zkus třeba zajít za obvoďákem, ten to určitě taky může napsat.

hanpavka
autor
22. dub 2016

@lajla Magne B6 mi lékarnice nedoporučovala v těhotenství, až po konzultaci s lékařem. Ale proč to nevím, asi je moc silné..

lajla
22. dub 2016

@hanpavka je tam napsáno během.těhotenství 2krat1

japona
22. dub 2016

@hanpavka Magnesium lactici je volne prodejne, těhotným (na zklidnění delohy) se dávkuje 4x 2 tablety /den, tak par tablet urcite neuskodi. Migréna bývá často způsobena zablokováním páteře, zkuste odblokovat/ promasirovat.

hanpavka
autor
22. dub 2016

@lajla 😀 tak nevím, kde to slečna lékarnice vyčetla... je fakt, že mi nic nedoporučila, sama nevěděla a spíše četla složení z krabiček... Nejdříve zkusím ten magnosolv, potom zajdu do jiné lékarny 🙂

lajla
22. dub 2016

@hanpavka to je běžná situace... Kolikrát jsem jako těhotná šla do lékárny ...oni to jediné můžete... Přijdu domů a tam v těhotenství neuzivat... Vše je nutné prověřovat🙂ale jak.píše i @japona...ty masáže by Vám mohly velmi ulevit, nebo spíš uleví🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru