Migréna, která nechce ustoupit. Poradíte, prosím?

revmelin
28. črc 2019

Holky potřebuji radu. Ve zkratce- Trpím na migrény, jsem vedená na neurologii a k vůli špatné srážlivosti na hematologii. Od 10tt si k vůli špatné srážlivosti píchám Fraxiparine. Nyní jsem ve 14tt a od pátku mě bolí hlava. Nepomáhají obklady, ticho, tma, dostatek tekutin, paralen zabral jen trochu a na chvíli. Měla jsem za tu dobu 3 a další už k vůli mimču nechci. K hematologovi jdu ve čtvrtek, samozřejmě vše budu konzultovat. Jak mám ale protrpět dnešek? Na pohotovost se mi nechce, budu tam dlouho čekat a stejně mi nepomůžou - byla jsem tam před týdnem s bloklými zády a když viděli mou diagnózu v kombinaci s graviditou, poslali mě domů. Že mi nemají jak pomoct 😟 díky za případné rady

sister05
28. črc 2019

Mě povolili 1sacek Aulinu (Nimesil) když už to fakt nešlo. Jinam jsem si vzala 2x Paralen a slus. Pak až za 4h.

aimininka
28. črc 2019

Můžeš 8 paralenu za 24hod,já brala 2 naráz a jednou jsem měla nepřestavajici migrénu a 11 paralenu asi za 30hodin, pak na pohotovost.Nemocnice od nemocnice má různý postup.Nekde daji jen další infuzi paralenu,nekde mají lepsi kombinaci léku.Mne pak neurolozka povolila i Brufen 600, mne stačil pak i brufen 400, ale fakt výjimečně,ideálně ne v prvním trimestru.Ale brufen a srazilo ať krve je s otazníkem.
Zkuste pohotovost a pak neutolozku,ať vám poradi,co v krizi!

te_reza
28. črc 2019

V lékárně prodávají i krém co si namazeš na čelo, spánky. Komín myslím vyrábí, mají i v dm takovou kuličku

junitax
28. črc 2019

Pomáhala mi tymiánová mast od JUST a namazat spánky, pít coca colu po malých dávkách, abych nezvracela, studená nebo naopak teplá sprcha. Proti bolesti je i hřebíček nebo zázvor. Takže třeba
spařit 3 hřebíčky a vypít (třeba v čaji) nebo žvýkat kandovaný zázvor.

meganx
28. črc 2019

Co takhle hořčík? Mě ho doktor na migrény napsal

zavodnice
28. črc 2019

Pokud si neřeš paralen, tak určitě dva naráz, ale odstup 6-8 hodin. Pokud máš sumamigren, sumatriptan, můžeš si ho vzít. Mě v 16tt s těžkou migrénou odvezla rychlá. Udělala jsem chybu, že jsem přestala život prášky dřív, než to úplně odešlo, takže se mi krásně vrátila a ještě horší. Na neurologii mi dali akorát kapačku paracetamolu a čus, víc pro mě prý udělat nemůžou. Ale můj neurolog mi prave říkal, že paraleny vždycky dva najednou a po dvou hodinách k tomu sumatriptan (ten se v tehotenstvi muže), když to neprejde, za další dvě hodiny zase sumatriptan nebo dokonce dva. S paralenem se ti muže kombinovat. A nezapomínat na pitný režim.
Občas mi ještě pomůže cucat krystal soli nebo proste nějakou sůl.

revmelin
autor
28. črc 2019

@meganx ten jsem zapomněla napsat. Mám Magnosolv a úlevu necítím

revmelin
autor
28. črc 2019

Díky za rady, vyzkouším. Já jsem se bála si vzít více paralenů, nechci ublížit miminku. Už tak má z mé strany genetickou zátěž k vůli srážlivosti, tak jsem nechtěla přidávat další z prášků...

anehap
28. črc 2019

Můžeš klidně Ibalgin 200 nebo 400, mně na migrény nezabere ani 5 paralenů. Schválil mi to i dr.,když jsem jako těhotná ležela na gynekologii kvůli zvracení a migréna mě tam chytla. Vůbec se toho neboj, dr. mi říkal, že je to pro miminko lepší než se trápit bolestí😉 Jen nevím, jestli se Ibalgin může u té špatné srážlivosti....jinak později jako prevence mi pomáhal hořčík, ne Magnosolv, ale Magnesium Citrat z DM. Ale když se už migréna rozjížděla, hned jsem si na začátku vzala Ibalgin 200 a byl klid. Drž se, vím, jak je to nepříjemný!🤕

ladyhacek
28. črc 2019

Studená sprcha.
Nebo obklad za krk a nohy do lavoru se studenou vodou.
Někde na yt jsem toto našla a ta studena sprcha mi pomáhá

diva_ziva
28. črc 2019

@revmelin Inak i tie zada treba riesit. Oni sa toho vsetci v tehotenstve boja ale spatne zada maju pak vplyv aj na miminko, jeho polohu v panve a porod. Mozem ti poradit v Prahe fyzioterapeutku.

revmelin
autor
28. črc 2019

@ladyhacek studená sprcha na hlavu byla fajn, ale zabrala mi tak na 20 min. Zkusím ještě namočit nohy, díky za tip

pajapavlina
28. črc 2019

Po malych douscich piju coca colu, promasirovat trochu krk, olejicek na migrenu (mazu pod nos, na spanky)

revmelin
autor
28. črc 2019

@diva_ziva zítra jdu na gyndu a pak na hemu a budu vše řešit. Se zády jsem mívala problém tak 1 za 3 měsíce, kdy se mi skřípl nerv a já nevěděla jestli mi je zle od žaludku nebo od zad (prostě to nejde lokalizovat). Vždy to trvalo tak hodinu. Minulý týden jsem po 3,5h, motání hlavy a hučení v uších i v sedě jela na pohotovost... Díky za tip, jsem však z Ostravy. Praha je celkem z ruky

ilonne
28. črc 2019

Já skončila v nemocnici na kapackach. Nakonec jsem dostala domu kombinaci algifenu a hořčíku.

ilonne
28. črc 2019

@pajapavlina
@junitax
@te_reza Holky, to jste dobrý. Já si v průběhu migrény, namazala nějakým olejickem jen jednou a to byl ficak. Myslela jsem, že radši dobrovolně spacham sebevraždu. Co normálně docela voní, ue v migrene smrdí úplně příšerně.

kiki1912
28. črc 2019

@revmelin mě magnosolv řekli že je to kontraindikace a že mám brát jiný hořčík. Mě pomáhá hořčík dostatečně pít nevyhladovet úplně a když už mi nic nepomůže tak mi pomůže ve špitálu Paracetamol Kabi a infúze s Magneskem a deganem

anehap
28. črc 2019

@ilonne přesně! V tu chvíli nesnáším jakoukoli vůni, protože v ten okamžik letí ven obsah žaludku 😖

borecek45
30. črc 2019

@kiki1912 ahoj tak magnezko B6 mi pomůže jen na chvílku, mám to tabletku do vody, můžu si vzít i víc

diva_ziva
30. črc 2019

@revmelin Tak to to mas blizko k jednej z najsikovnejsich zien v oblasti gynekologickej fyzioterapie Marike Bajerovej (vygoogli si, je aj na FB, nechcem davat odkaz). Mozno by mohla pomoct aj s migrenou, ta casto suvisi s pateri.

cumaceka
31. črc 2019

@revmelin nevim, jestli znas skupinu na FB "Migrena, migrenici...", pripojila jsem se k ni na zaklade doporuceni jedne dobre duse zde z Kone a nasla jsem tam spoustu skvelych rad a tipu. At je ti lepe!

borecek45
31. črc 2019

@cumaceka děkuji, taky se tam přihlásím.

revmelin
autor
15. srp 2019

Všem moc děkuji za rady, momentálně mám zase klid. Tak snad to dlooouho vydrží

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru