Malá nebo ustupující brada na utz...

crazymisha
29. lis 2020

Ahoj holky,
Tak nam na utz ve 21.tt rekli, ze ma mala malou ustupujici bradicku, ale ze se nejedna o zadnou vadu pry, ze nam vysly vsechny testy dobre a ze holt bude mit malou bradu. Prikladam foto z utz, me proste prijde ze tam ani nepoznam pusinku a tu bradicku no.. Jsem z toho docela na nervy...

ireniq
29. lis 2020

@crazymisha Mně na ultrazvuku neříkali nic, ale malej se taky narodil s malou ustupující bradickou, a normálně mu pak dorostla, teď v šesti letech má bradičku úplně běžnou 🙂

crazymisha
autor
29. lis 2020

@ireniq A myslis ze kdyz se podivas na tu nasi fotku, ze to bude taky “jen” tohle? Meli jste po narozeni nejake problemy s tim? Na netu pisou, ze deti hure pijou, v horsich pripadech se treba dusi atd 🤦‍♀️ Proto jsem se zacala bat. A dekuju ti.

ireniq
29. lis 2020

@crazymisha ultrazvuk si netroufam hodnotit, jestli ti řekli, že všechny testy jsou v pořádku, tak bych jim důvěřovala... Rozjezd kojení jsem měla pomalejší, měla jsem císaře a malej novorozeneckou žloutenku, takže pořád usínal, ale jak se to ustalilo, tak kojení bylo bez problémů ani nechtej vědět kolik let 😀 dušení rozhodně žádný. Ta bradička se tak nějak srovnala asi během čtvrt roku, když koukám na fotky, tak po narození byl malej takový opičátko, žádný miss miminko, a od toho čtvrt roku už krasaveček 🤩

ireniq
29. lis 2020

@crazymisha ta první fotka je když měl malej 14 dní, tahle 2,5 měsíce, už je tam vidět rozdíl...

bramarfi
29. lis 2020

@crazymisha Můj syn ji má "diagnostikovanou" – hned při prvním vyšetření pediatrem v porodnici. Na utz nikdy nic patrného nebylo. Zároveň to nikdo neřešil jako problém. Na kojení to vliv nemělo. Má předkus (ten se bude jednou řešit rovnátky). Teď je ještě maličký (2,5 roku), obličej má jinak souměrný. Uvidíme. Ale nebála bych se nějakých zásadních zvratů 🙂

andrasce
29. lis 2020

Nechci strašit, ale jediného čeho bych se bála je PIERRE ROBINOVA SEKVENCE, ta se dá zjistit nejčastěji až po porodu, ale pokud lékaři říkají, že je vše v pořádku věřila bych jim

crazymisha
autor
29. lis 2020

@bramarfi To je prave to - ze u vas to nebylo ani poznat na utz, ale kdyz si toho u nas i vsimli? Koukala na to jedna mudr a ta si pak jeste zavolala jednoho mudr na konzultaci k tomu. Zkoumali to oba dlouho a rekli, ze holt kazdy jsme nejaky.. Ale z te fotky moudra nejsem.. tak snad jim muzeme verit.

crazymisha
autor
29. lis 2020

@andrasce To je presne to, co jsem do nedavna neznala a co jsem si precetla na netu, kdyz jsem si hledala info o ustupujici bradicce no..to me prave uplne vydesilo a od te doby to zkoumam a nervuju se tim. Doktori rekli, ze vsechny testy i screeningy mi vysly v poradku a ze kazdy jsme nejaky, ze to neni vada. Tak nevim..

camillaq
29. lis 2020

Syn se narodil s ustujici bradou, řekli mi to v porodnici. Má ji prostě kratší, žádný problém to není. Na ultrazvuku v těhotenství nic neříkali, ale mě bylo všechno špatně vidět.

andrasce
30. lis 2020

@crazymisha tak se zbytečně nervovat, pokud byly všechny výsledky v pořádku je třeba jim věřit, aby spíš to nervovani neublížilo.miminku.. držím pěstičky, ať je vše v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru