Kontroly - oznamujete předem v práci?

kiki1912
23. črc 2019

Přeji příjemný podvečer. Chtěla bych se zeptat jestli oznamujete v zaměstnání kdy jdete na další kontrolu? Jde my o to že moje vedoucí chce abych jí pokaždé napsala kdy mám jít na další kontrolu a já vůbec nevím jestli na to má právo ⚖ Vím akorát že mají přísně zakázáno volat k lékaři nebo se ptát na diagnózu mě osobně

P. S. Zkoušela jsem hledat na internetu a skoro nic sem nenašla. Tak jestli by se tu našla nějaká dobrá duše co by mi to osvětlila. Děkuji a přeji hezký zbytek večera 😊

gracinka7
23. črc 2019

Návštěvy u doktora se v práci hlásí dopředu ne? Je jedno, jestli v těhotenství nebo ne. Aby věděli, že budeš chtít volno.

sudylichozrout
23. črc 2019

@kiki1912 myslim, ze bys mela nahlasit predem, ze pujdes k lekari a jak dlouho budes zhruba chybet. K jakemu, do toho uz jim nic neni.

nolies
23. črc 2019

@kiki1912 Mě přijde celkem logický, že to chtějí vědět. Nemůžeš jen tak odejít z práce...

bajjunka
23. črc 2019

Přesně jak píší holky, návštěvu lékaře, pokud není akutní, určitě hlásit předem. Jen tak se neobjevil v práci, je docela neslušné, i s tím, že jsi zrovna u lékaře.

drep
23. črc 2019

Všechny své lékaře jsem vždy dopředu nahlašovala, aby mojí absenci mohli zohlednit v rozpise. Vůbec si neumím představit, že bych prostě ráno zavolala, že jdu k lékaři, takže co, ať zruší urologický program, na který jsem vypsaná?!

kiki1912
autor
23. črc 2019

Jde o to že sem na neschopence od 27.5 a od toho data chodím co 14 dní a pokaždé co se z kontroly vrátím tak musím napsat smskou vedoucí kdy jdu na další kontrolu a už ví že sem těhotná a ví že se do práce jen tak nevrátím. Tak sem se ptala s tady tohohle důvodu

kiki1912
autor
23. črc 2019

@gracinka7 ale já sem na neschopence takže tak

kiki1912
autor
23. črc 2019

@nolies já sem na neschopence ale

tulikiss
23. črc 2019

@kiki1912 nic bych ji nerikala, do toho ji nic neni, navic jsi na neschopence uz od 27.5. takze uz firma daaaaaavno nic neplati, tak je jim do toho uplny h.vno.

nolies
23. črc 2019

@kiki1912 Tak to je samozřejmě jiná... To nemá žádný právo to po tobě chtít. Ke konci měsíce mají max.pravo na lístek na peníze.

ahyt
23. črc 2019

@tulikiss neni jim do toho h...o je stále jejich zamestnanec i kdyz je v PN.

ahyt
23. črc 2019

@nolies nesmysl listek na peníze se po 14 dnech PN posila na PSSZ.

malinkaelinka
23. črc 2019

No moc mi to nedává smysl, proč jí to hlásit... Pokud bys do práce chodila, je jasné, že potřebují vědět, kdy jdeš k lékaři. Pokud bys byla nemocná, tak je fajn hlásit, kdy jdeš na kontrolu a že pak dáš zprávu, jak to vypadá s návratem (takhle jsem to měla s podřízenými domluvené já). Ale pokud jsi těhotná a na neschopence a v práci jsi řekla, že nemají s návratem počítat, tak nechápu, co je jim do tvých kontrol? Na rovinu bych se vedoucí zeptala, proč to chce hlásit.... nebo ona doufá, že ještě přijdeš??

nolies
23. črc 2019

@ahyt není pravda, může se posílat i zaměstnavateli, který ho přeposílá. Měla jsem to tak půl roku.

j.a.n.i
24. črc 2019

@ahyt coz nic nemeni na tom, je do kontrol jim h. je, oni maji narok pouze na listek na penize jako doklad, ze pn trva.

j.a.n.i
24. črc 2019

@ahyt ty pises nesmysly, na listek na penize narok maji, přestože jsou povini ho poslat na ossz, tak ty ho mas davat zamestnavateli, prime podilani na ossz je mozne pouze po dohode s nim.

krutak1fle
24. črc 2019

Byla jsem od 4.mesice na neschopence a nikdy jsem nic nehlasila a nikdo po me nic nechtel. Je to rok zpet.

ahyt
25. črc 2019

@j.a.n.i 😊😊😊😊nesmysly???? 30let pracuji jako PL tak asi vim.

ahyt
25. črc 2019

@nolies ano vzdyt to pisu ze se posila na PSSZ a nepisu kdo posila tak pro upresneni bud posle zamestnavatel nebo muze sam pacient

tulikiss
25. črc 2019

@ahyt jen rypnuti.. neposila se vzdy na PSSZ to jenom vy z Prahy. 😀

ahyt
25. črc 2019

@j.a.n.i pokud je stale jejich zamestnanec tak po celou dobu PN muze zamestnavatel kdykoliv pozadat o kontolu PSSZ v byte zda dodrzuje rezim !!! Hlasit pacient kdy jde opet k lekari na kontrolu jde ale nemusi.To na upresneni hezky den😊

vineta
25. črc 2019

@kiki1912 Nemusíš, když jsi na neschopence, já teda po kontrole u lékaře vždy hlásila do práce, jak to vypadá (prodloužení neschopnosti nebo návrat do práce), ale pokud ví o těhotenství a o tom, že to na návrat nevypadá, tak moc nechápu, o co jí jde. Pochopila bych naprosto, kdyby chtěla info o předpokládaný délce neschopnosti, ale v tom jí hĺašení návštěv dopředu nepomůže.

bayt
25. črc 2019

@sudylichozrout No nevím, na razítku je stejně jméno a kolikrát i obor 🙂

j.a.n.i
25. črc 2019

@ahyt A kvalifikace PL se jak váže ke znalosti pracovně- právních předpisů?

yenefer1
25. črc 2019

@j.a.n.i když jsem byla na neschopence, tak mi bylo řečeno zaměstnavatelem, že potřebuje jen ten první lístek na peníze a že ostatní si mám sama rovnou nosit na sociálku. Taky jsem myslela, že to musí jit přes zaměstnavatele, ale nemusí 🙂. Zajímal je až na konci poslední díl neschopenky 😉

j.a.n.i
25. črc 2019

@yenefer1 Ale to je přesně to co pisu "po dohode se zamestnavatelem"... Dalsi je muze vyzadovat, protoze si jeho kopii ukladaji k dochazce.

ahyt
25. črc 2019

@j.a.n.i ja jsem odpovedela myslim slusne a bez ironie . .. Ne jako Vy. A myslim ze praxe je mnohdy mnohem vic nez znalost predpisu.Stokrat jsem se presvedcila ze od stolu urednik ac by mel predpisy znat nevi nic nebo spatne a ja si vse musela sama zjistovat.Hezky vecer a bez emoci😊😊😊rozcilovat znamena kazit si pleť pro blbost jinych.

j.a.n.i
25. črc 2019

@ahyt Ja taky odpovedela slusne, za to, ze ty jsi vztahovacna, ja nemuzu. A kdyz dojde na problem, tak je podstatne co rika zakon a ne jakou maji kde praxi...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru