Dobrý den,
Prosím Vás, bylo mi řečeno lékařem, že pohyby miminka necítím, jelikož mám placentu vepředu.
Bylo mi to líto, ale byla jsem svým způsobem usetrena nervum.
Slova lékařů se nevyplnila a já cítím pohyby. Je to něco nádherného, miluju každé kopnuti, každý trampolíny odraz na mém močovém měchýři 🙈😂
Ale k tématu.
Miminko je hodně hýbe, dělá kotrmelce a vše možné a hýbe se po celý den.
Otázka zni:
KDY SE MÁM ZAČÍT ZNEPOKOJOVAT, KDYŽ POHYBY NEUCITIM??
Moje
Kdyz je neucitis(ja taky me placentu na predni strane)tak,sladky,pohyb,otacet z prava do leva....kdyz nic tak ject.
To je tezka otazka, taky mam placentu ve predu a pohyby citim.... Necitit je muzes, i kdyz bude jen mimi trochu jinak natocene, nebo kdyz bude spinkat. Ale vetsinou se uvadi, ze kazde pul hodiny bys ho mela, mohla citit, ale je to invidualni nu.
@zrzeckas cítit mimino každou půlhodinu? No to tak možná někdy v 35tt a to jen u hodně aktivního mimina... já cítila pohyby zhruba od 21tt a cítila jsem je třeba dvakrát denně...někdy jednou, ze začátku třeba celý den nic, kolem toho 30tt jsem malou citila tak třikrát, čtyřikrát denně cca 10 minut, to bych na té pohotovosti byla furt a to jsem měla placentu vzadu...obecně se říká, že na pohotovost má žena jet, když je prostě neco jinak, když je zvyklá na kopanec kazdou hodinu a už několik hodin nic necítila apod.
Ja u prvniho citila jen vzdy v 1 rano na par minut... porad spala, mozna jeste 1x odpoledne se prevalila, nejaky extra kopani atd fakt ne, to jsem na sladkym taky ujizdela a hybala se dost, takze to ji neprobralo. Proste to dite porad spalo. Druhe je ted trochu akcnejsi
@etapa Doktoři ti řekli, že pohyby celé těhotenství nezcítíš? To slyším poprvé. Neříkali jen, že je ucítíš slaběji nebo déle? V životě jsem neslyšela o nikom, kdo by necítil v pokroč.těhotenství pohyby 😀.
K otázce: Já jsem pohyby některé dny dokázala vnímat jen, když jsem byla v klidu a nejlépe v leže. Kdybych je necítila od rána ještě v poledne, udělala bych si pohodlí, dala něco sladkého a miminko jemně poklepávala a hladila, dokud se neprobudí. Když by nic, začala bych se znepokojovat a přišel by na řada Angelsounds. Nebo bych jela do nemocnice. Pak bych chtěla pohyby ucítit znovu ještě večer před spaním.
Když máš pocit, že už se nějak dlouho nehýbe, tak ho zkus rozhýbat... Začni se jinak hýbat ty (když jsi seděla, choď, když chodíš lehni si) a nebo pošli doping - napij se koly, dej si čokoládu (ale nepřežeň to, ať pak nemáš v noci ródeo 😁)
@gruyerre ano, doktoři mi tohle řekli, když jsem byla ve 20tt hospitalizována se zvracením a začínající dehydrataci. Pořád se mě chodili ptát, jestli cítím pohyby a já, že ne, že jsem zatím čítá jen jeden a velmi brzo. Poslali ne na gyn. vysetreni, kde mi právě doktorka řekla v té nemocnici, že to ani neucitim. Jsem prvorodixka. Zkušenosti žádné.
Moc všem děkuji. Já bych to ani neresila, ale pánevní dno mě nějak neposlouchá, jsem teď nemocná a když jsem kaslala, tak že mě zacala unikat tekutina. Já si myslím, že mi uniká moc, když kašlu, ale chvíli jsem se bála, jestli to není plodovka. Navíc jsem necítila ty pohyby, AngelSounds jsem poslala další mamince, protože jsem denně snad každých 10 minut malou cítila. Ale je pravda, že jsem taková nervózní od té doby, co jsme ho poslali dal. Asi budu muset sehnat ještě jeden, ať jsem klidnější 😊 dlouho jsem si miminko přála a hrozně se bojím, aby se něco nepokazilo, když už jsme tak daleko a nebylo vše růžové 🙏
@etapa To si mozna doktorce spatne rozumela, spis myslela, ze ted je neucitis, ale urcite ne cele tehotenstvi. Taky jsem prvorodicka a mam placentu vepredu, akorat jsem je zacala citit pozdeji. Spis bych se dala psychicky do pohody a zapracovala na tom uzkostlivem pristupu k mimi.. to bude pro nej lepsi nez angelsound.
@jednaholkaa nemyslím si, řekla stručně a jasně, že pohyby neucitim, dokonce semnou řešili, jak budu rodit, kvůli té placenty. Já si říkala, že je to divný. Ale v té nemocnici je nejlepší péče pro těhotné, tak jsem to přijala. O to větší překvapení pro mě bylo, když jsem pohyby začala cítit ❤️
Nevím, jak se toho strachu zbavit ☹ začali jsme se okolo 20tt trochu otvírat a od té doby mám šílený strach. Navíc všude na mě vyskakuji články tohoto typu, potrat a podobně ☹ šíleně se bojím, při každém pichnuti. Je to hrozne.
Ahoj @etapa a ostatní těhotné maminky. Už nějakou dobu máme na koníkovi Online poradny s odborníky - nyní se tedy můžeš optat i porodní asistentky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...
Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším maminkám, které něco podobného řeší také.
Věřím, že Ti naše porodní asistentka dobře poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team
@etapa já mám taky placentu vepředu. Na pohyby to vliv má,na porod ne,to jen pokud by byla přes porodní cesty. Já jsem byla nervózní tak do 26 tt, protože první miminko jsem cítila od 19 tt, druhé od 17 tt, třetí taky tak ( a tady jsem už tehdy poznala že se něco děje,že celý den nic necítím,a bylo to zt). A teď do 19 tt takřka nic. Ale pak mi řekli že mám placentu vepředu ( v minulých byla vzadu) a bylo mi to jasné. Po 20 tt už jsem malého cítila občas. Nejvíc večer,v leze nebo v sedě. Teď ve 33 tt jsou pohyby mazec i přes placentu vepředu,takové bomby. Pohyby
určitě cítit budeš, to se neboj.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Proc to resis a stresujes se??