Ahojky už he to skoro 10 let co jsem byla těhotná mám pocit ze už si detaily vůbec nepamatuji ale tehdy to bylo snad kolem 19 týdne…. Teď jsem 13+3 a vím ze je to strašně brzy pohyby jako takobe necítím co by asi nebylo možné, ale takove jakoby simraní bublinkovani je to vůbec možné ?? Navíc někdy cítím takový tlak v děloze není to tvrdnuti břicha nebo tak mi to nepřijde. To mě trochu vyvádí z míry přesto Zr si říkám ze by to bylo normální když vše roste a roztahuje se. U syna jsem vůbec nic neřešila ještě v 8 měsíci jsem v zimě šla na vyslap na pustevby … teď tolik energie nemám tak bude mi teď 39 😂 ale ve všem jsem pomalejší… dnes mě deloha tlačí a jen z chuze. Snad je to normální a někdy večer když he klid práce cítím to simrani… má to některá taky tak ??? Ze proste v tom 14 týdnu ví ze je to to miminko ne střeva ?😂
Kolem 12,13 tydne je fakt jeste brzo.
Prvni 20 tt, druhe 16-17tt nyni třetí teprve uvidim kdy.
@europa00 u druheho tehu jsem to mela taky cca 12-13 tt takove simrani ale poradny kopnuti prislo az kolem 20tt..
@michaelarousova holky ahoj a co tlak ??? Dnes ho nám cely den a už ne znervózňuje… není to křeč ani jako před menses stav proste pocit ze tam něco mám 😂😂😂 samozřejmě ze mám tam miminko . Ale někdy jsem úplně v klidu necítím žádné pnutí v děloze a dnes od rána a teď už lezim a stav furt stejný. prirovnala bych to k tomu jako byste měli hodně upnuté oblečení na děloze a ta vás z toho tlačila… nic tam nemám jsem naostro a stejně to nepřichází. Není to bolest jen tlak
No a kdyby se pocital termin porodu podle radoby prvních pohybu, kdy si fakt maminky mysli, ze ve 12 tt to byly zarucene pohyby. Tak rodi ve 32-34tt.
Muj primar mi povidal, ze nema smysl vyvracet maminkam jejich pocity. I kdyz jim vysvětluje, ze organy se stlacuji, stehuji se se jak roste deloha, tepny jedou na plno, streva se napinaji, plni a presouvaji. Apod. Tak to lze ihned zamenit. Ale nechává je pritom.
@europa00 a nemas mit termin MS? Rika se ze v terminu kdy by mela predtim dorazit MS je deloha takova tahlejsi apod. Obcas i silnejsi bolesti a tak.
Hodně pohyby jsou o tom, jak je miminko uložené... Někdo cítí i okolo 15tt...
@petradt1986 ahojky já necítím pohyby 😅 jen někdo cítím takové lehtani uvnitř ale to muže byt cokoliv jen se ptám jestli takové to bublinkovani někdo v tom 14 týdnu už cítil a měl pocit ze je to mimi… pohyby jsko takobe opravdu necítím to snad ani není fyzíologicky možné
@petradt1986 upřímně ti vůbec nevím js si tyto věci nepamatuji 😂ale tím to asi nebude…. Spíše jestli to nemůže byt nějaký zánět… naposledy jsem měla gardenelu na 1 křížek Ake doktorka říkala Zr nic dávat nebudeme po atb by se mi rozjelo beztak něco jiného… tak jen mazu zevne dalacinem … deloha muže byt asi podrazdena … pokud by to pretrvavalo zajdu k doktorovi
První až po 20. týdnu, teď druhé už tak od 16. týdne 👍
@europa00 začínam 14tt a už od 13tt cítim jakoby bublinky šimraní v brušku 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@europa00 Já myslím že to možné je, mě se teď nechce počítat týdny,ale s malou jsem otěhotněla koncem srpna, a nějak ke konci listopadu jsem cítila bublinkování, bylo to jiné než pohyby střev. A o vánočních svátcích jsem pak už cítila zřetelné lehké kopnutí.